2014. január 3., péntek

Diorific Vernis - 995 Minuit


Sziasztok!

            A Dior Diorific Winter Gold kollekcióból hoztam ma egy körömlakkot.
Az első Diorific sminkcuccom körülbelül 1995-96 környékén vettem, első és utolsó drab is volt idáig. hallom ahogy nagyon sokan felszisszennek, ó, akkor én még csak kisgyerek voltam :)
         Az érett padlizsán lila körömlakk egyike a 4 limitált kiadású körömlakknak ami a kollekcióban megjelent, a többi színt nagyon átlagosnak tartom, mindet kipróbáltam.
Egy drága körömlakkról beszélünk, így a véleményem nagyon vegyes erről a darabról.
     Eleve, startból nem számítottam nagy durranásra ettől a lakktól, a tavalyi Diorific körömlakkok híresen gyengére sikerültek, ezek már jobbak de nem érik el a Dior körömlakkok minőségét, ezt nem is értem.Viszont a szín, forma, csomagolás, vonzott mint mágnes a vasat és semmivel sem törődve megvettem november végén.

        Az első dolog  amiben csalódtam, méghozzá nagyot,  a finise, mivel  semmi köze a nagyon sok külföldi blogokon látott, erősen megvilágított, vakuval készült képeken látható csillogó, fényes  körömlakkcsodához. A rengeteg arany mikrocsillám mind leülepszik a körömlakkaljára felkenés után.
A második dolog ami nem tetszik, az a borzasztóan esetlen, pici  kupak ami megnehezíti a körmök lakkozását, mivel nincs fogása, egy 7.000 Ft.-os lakknál már vannak elvárásaim és gondolom az nem túlzás ha arra vágyom kézbeeső legyen.
Mindezek ellenére szeretem ezt a lakkot, a vásárlás óta több alkalommal használtam, ma van 4. alkalommal a körmeimen és nem csak egy-egy kép erejéig volt fent míg befotózóm, alap és fedőlakkal :D
Egy kicsit  "rugdosni" kell, itt fedőlakkra gondolok, de a színe szép, sőt mivel mind a 4 színt kipróbáltam a Sephorában, ez az egyetlen ami különlegesebb, a többi teljesen átlagos szín, a piros és pink, 12 egy tucat kategória, itthon mindkét színből legalább 3-4 darabom van ami sokkal szebb az adott színbe, a fehér meg annyira gyenge, hogy nem tudtam eldönteni fedőlakk vagy körömlakk, mert fedőlakknak túl fehér, körömlakknak meg 3 rétegben is áttetsző.
 A Diorific Minuit tartóssága jó, igaz 3. nap már le kellett  mossam. Első rétegnél  foltos a fedése, a másodiknál már kifogástalan, pillanatok alatt szárad, mire a 10. körmöm festettem az első már tapintást tűrően száraz volt, akár nyomdázni is lehetett volna rá.
 Érdekes önmagában csak egyszer használtam, úgy éreztem kell rá egy kis plusz, így mindig glitteres körömlakkal díszítettem, a mai ( a 3. kép) kicsit sok lett, nem gondoltam, hogy egy rétegben ennyire sok glitter kerül rá.
 1.alkalommal a DL Glitter and By Guys körömlakkal dízítve:
 2. alakalommal  a DL Cosmic Love glittere körömlakkal:

3.alkalommal a DL Blinded by The Light  körömlakk került rá, itt nem lett jó a végeredmény:
Kerestem a kollekciómba pár hasonló színt, igazi gyöngyszem,  a pár napja vásárolt Golden Rose - Paris Magic Color 309-es lakk, ami 840 Ft.-ba kerül.


A színe alapján, az árát nem tekintve,  megvennéd ezt a körömlakkot?


22 megjegyzés:

  1. Nem hiszem, hasonló színt kapunk alacsonyabb áron is, ahogy a mellékelt ábrád mutatja :) Attól függetlenül dögös!

    VálaszTörlés
  2. ez most abszolút nem fogott meg és nem az ára miatt. egyszerűen unalmas nekem ez a szín, a körömlakk üvege pedig szintén nem az ami után megfordulnék. nekem túl giccses :D

    VálaszTörlés
  3. nagyon szép szerintem, kár, h nem azt hozta, amit vártál tőle.

    VálaszTörlés
  4. Nekem ez álomlakk *-*
    De azt hiszem sajnos az is marad. Engem már a csomaglással megvttek kilóra :D

    VálaszTörlés
  5. Szép szín és az üvege is különleges. Ahogy csillognak benne az arany csillámok, azt én is várnám a körmömre. Valószínűleg brutál csalódott lennék, mikor nem találkoznék vele.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szep, de ennyiért sajnos nem vonz. Mármint az üvege igen, de a lakkot tekintve valahogy különlegesebbre számitottam. :(

    VálaszTörlés
  7. Szép - szép, de baromi drága. :(
    A csillivilli Deborah-val jól mutat, de ha önmagában nézem és nem ismerném a származását, nem gondolnám róla hogy ez ilyen fullextrás-pedigrés cucc... :)))

    VálaszTörlés
  8. én tényleg nem értem, hogy ezeket a lakkokat hogyan merik kiadni..nem különleges a minőségük, éppen súrolják a jó határát, nem különleges a színük, csak egy különlegesen átgondolatlan csomagolást húztak rá..mindezt jó drágán

    VálaszTörlés
  9. nem a Te blogod volt az elso amin láttam ezt a lakkot, és a külföldiek mindig hajlamosak csodásnak leírni ezeket a luxusmárkákat (ok,nekik nem az,nekünk igen, talán épp ez a baj) és annyira,de annyira örülök,hogy végre le merte írni,hogy ez a lakk bizony nem egy olyan hatalmas durranás! a kupak első körben nagyon ijesztő, talán a mésfél éves kislányom jól meg tudná markolni,nekem tutira kiesne a kezemből.a 7 ezer forint nem durva,simán kiadunk ennyit postázással egy-egy indue lakkra, de azoknál legalább konstans jó minőségre számíthatunk, míg itt nem olyan biztos az. a chanel taboo-ra lennék még kiváncsi nagyon, hogy annál a lakknál van-e valami gáz,mert mindenhol arról is dicshimnuszokat zeng mindenki.

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű elegáns,dámás szín, begyere. De ezért az árért igazán főzhetne kávét, vagy megmasszírozhatná a lábam.

    VálaszTörlés
  11. Azt nem is írtam a posztba, h vásárlás előtt még ki is próbáltam, szóval tudtam mit veszek, de annyira megvakított a Golden Winter kollekció látványa, h azt mondtam mind1, kell, majd díszítem :D
    Véleményem és tapasztalataim szerint, a high end divatházak márkaneve alatt megjelenő lakkok nagy általánosságban közepes minőségűek, én amondó vagyok maradjin mindenki a kaptafánál, a kimondottan körömlakkokat gyártó cégek termékei a legjobbak és hatalmas a választék. Mint pár napja írtam, nekem a Zoya, Opi, Deborah Lippmann, China Galaze a kedvenc márkáim, ezek közül a CG lakkok a legolcsóbbak (1490.-) a Nailland-nél és legalább 250 szín közül lehet válogatni, természetesen minden márkának van egy-két selejtes színe, ami hamar kopik, lassan szárad vagy foltos, de olvasunk blogokat ...:)
    Mindezek ellenére néha, nagy ritkán beleesek egy egy ilyen lakkba is mint ez a mai :D

    VálaszTörlés
  12. szép színe van, de annyira nem különleges, nem fogott meg... a fedőlakkokkal már jobban tetszik:)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon tetszik a színe, a külseje csodás, de tényleg kellett rá az extra:)

    VálaszTörlés
  14. Szép színe van, de nekem az Alias sokkal szebb :)

    VálaszTörlés
  15. Nem venném meg, nem látok benne semmi különlegeset :(

    VálaszTörlés
  16. Tényleg megkérdezhetem, hogy az Alias alá mit tettél, vagy hány rétegben van, hogy ilyen szépen kijön a szine?

    VálaszTörlés
  17. Nekem nem is tetszik igazán, szóval akkor sem venném meg, ha jóval olcsóbb lenne. Esetleg ha 1000Ft körül lenne, mert a csomagolása megér annyit :D

    VálaszTörlés
  18. tetszik! És az a fedőlakk! O.o csodaszép!

    VálaszTörlés
  19. Nagyon szép lakk, tetszik és amikor mutattad haul bejegyzésedben is vártam erről a lakkról a tesztet, de nem olyan nagy durranás tényleg, és ahogy mutatod is a képen a többi lakk olcsóbb kategóriában elérhető! De ettől függetlenül nagyon dögös és ha egyszer úgy adódik már csak a desing miatt is kell egy ilyen körömlakkomnak lennie!! Köszi hogy bemutattad a lakkot!

    VálaszTörlés
  20. Szép lakk de jobban tetszik amikor csillámokkal feldobod.

    VálaszTörlés