2011. július 1., péntek

Olajak hajápolásra

Sziasztok!

   Alapvető problémám  mindig dúsabb hajkoronát szerettem volna (szőkített hosszú hajam van nem túl ritka csak rettenetesen elvékonyodtak  a hajszálaim a szőkítéstől).
Elkezdtem ilyen témájú blogokat, termék véleményeket olvasni és kiábrándító volt milyen sokan csalódtak a mindentudó csodaszerekben.


Ezek után nem is nagyon érdekelt a téma míg nem egy sokadik Olaszországi nyaralás alkalmával  észrevettem milyen  gyönyörű az olasz nők haja és bőre abban a pillanatban belém csapott a megvilágosodás: OLÍVAOLAJ .Ez volt a kezdet ,híresek a szép dús hajukról még az Indiai, Tahiti, Brazil, Polinéziai nők így ez irányba kezdtem el olvasgatni és nagyon sok természetes hidegen préselt olajról olvastam, elég sokat beszereztem és elmondhatom nagyon sokat javult a hajam állapota az elmúlt 7-8 hónap alatt.
A lényeg hogy csak a HIDEG PRÉSELÉSES eljárással kivont olajakkal szabad próbálkozni. mivel ezek hatóanyag tartalma magas.Következzenek az általam kipróbált olajak:

KÓKUSZOLAJ :az egyik legjobb tápanyagokkal teli olaj ami erősíti,hidratálja  a hajat,megakadályozza a hajszálak töredezését.Felmelegítve a fejbőrbe masszírozva rendszeres használat mellet megszünteti a korpásodást és aszáraz fejbőrnek is gyógyír.
TAMANU OLAJ: dél-kelet Ázsia . Polinézia,Tahiti "csoda olaja",erős de kellemes dió illata van ,zöldes színű vastag olaj erős antibakteriális hatása van így pattanásos bőrre is jó.Erősen regenerálja a sérült száraz hajat és hajhullás esetén is hatásos.
SAPOTE OLAJ :finom marcipános illata van,nagyon sok fehérjét tartalmaz valamint kálciumot és C vitamint is. Rugalmassággal erővel tölti fel a hajszálakat és hajhullás esetén is ajánlott..
UBORKAMAG OLAJ: ezt imádom!Nagyon szép fényt ad a hajamnak,nem zsíros hamar felszívódik.Nagy mennyiségű linolsavat ,omega-.6 zsírsavat tartalmaz,széles a felhasználási köre a szépségiparban.
ARGÁNOLAJ: gazdag E vitaminban, erős antioxidáns hatása a bőrápolásban is ismert, hamar felszívódik és az UV sugarak ellen is véd.
SZŐLŐMAGOLAJ: ez is egy könnyű gyorsan felszívódó , vitaminokkal ,ásványi anyagokkalb teli olaj ,ellenáll a hőnek így gyakran használják hővédő hajápoló termékekben.
És még sorolhatnám a közismert olajokkal :OLÍVA, JOJÓBA, RICINUS.
Vagy a nálunk kevésbé ismertekkel: KUKUI DIÓ OLAJ, KAMÉLIA MAG OLAJ, PRACAXI OLAJ.
Hatásosabb ha felmelegítve a hajunkra pakolást készítünk, de csak forróvízbe állítva melegítsük mikrózni nem szabad ! Akinek problémái vannak a hajával érdemes kipróbálni nem kerülnek vagyonokba (kb. 60 ml. 2-3000 Ft.-) és 5-6 hét rendszeres használat után már észrevehető a haj állapotának a javulása..


1 megjegyzés: