2013. január 7., hétfő

HH - Hétfői Haul #6


Sziasztok!


                 A  mai zsákmányos bejegyzés egy kicsit más lesz mint az eddigiek voltak. Kezdeném  a legfontosabbal, egy forintomba sem került, ez tetszik!
A fotó csak illusztráció
              Gondolom már mindenki hallott az Indie  gyűjtőnév alatt futó körömlakkokról, ez a csináld magad  Franken  körömlakkok okos verziója, amit kisebb körömlakk készítő cégek, manufaktúrák kevernek ki és forgalmaznak.
Nagyon jó ötletnek tartom, pici színtelen vagy színes alaplakk megtaposva glitterrel és verekedve  kapkodják el 9-13 dollár közötti áron. Sokat vacilláltam, hogy rendeljek-e vagy sem, szállítással magas lett volna a végösszeg, ezért lemondtam róluk és rendeltem egy raklapnyi mini Essie körömlakkot akciós áron.
Nem hagyott nyugodni a dolog, szeretem a csillogó glitteres lakkokat, elkezdtem gondolkodni, nézni a lakkokat, ezek a lakkok attól különlegesek, hogy különböző méretű, színű glittereket tartalmaznak, egy ilyen lakkot nagyon olcsón összedobhatunk. Jelen esetbe pedig ingyen, mivel sok fedőlakkom van amit nem vagy csak ritkán használok és még több olcsó glittert, csillámot tartalmazó tégelyem, így vesztenivalóm nincs, ha nem sikerül, besűrűsödik, használhatatlan lesz, legrosszabb eseteben kidobom.

A végeredmény jó lett, igaz az Orly körömlakkhígítót kellett használnom.
Az új körömlakkokat nemes egyszerűséggel és szerényen Erzsi 1, 2, 3 névre kereszteltem, de jobb lett volna fantázia neveket kitalálni, nos majd a 2. kollekciónál.

Az első üveg fedőlakkba legalább 5 fajta, különböző méretű, alakú, színű glittert kevertem össze  egy papírlapon  majd tölcsért formálva ment az üvegbe. Az üveget egy papírlapra tettem, tudtam több fog mellé menni mint belé.
Erzsi1

feketén a legszebb, sokat számít az alapszín
A második holografikus arany színű csillámokat tartalmaz:
Erzsi 2

A harmadikat  az aranypelyhes fedőlakkok "inspirálták" :
Erzsi 3


Negatívumként a takarítást említeném, máskülönben elégedett vagyok a végeredménnyel, majd lesz még bejegyzés ezekről. Jó volt kicsit játszadozni.

1. Franken kollekcióm

Szoktatok kísérletezgetni, régi vagy megunt lakkokat kevergetni ?


Ui. A glittereket itt vettem 250-350 Ft-os áron, még októberben. És itt írtam az újfajta glitteről.
Kb. 6 óra telt el mióta kikevertem és nem oldódott a glitterek színe, ellenőriztem, ha változás lesz mindenképp kiírom.


Folytatva a bejegyzést, az Erzsi 1 semmit nem változott, Erzsi 2 elszíneződött  egy kicsit de a csillámok változatlanok, Erzsi 3 sem változott.
Délután készítettem pár képet de nem sikerültek. A felső képeken E 3, az alsón E 1-et használtam.

25 megjegyzés:

  1. Még nem, de szerintem fogok, mert van üres üvegem, meg fedőlakkom is, ami régebbi :) Erzsi 3 a kedvenc :)

    VálaszTörlés
  2. Erzsisek lettek :)

    Szoktam én is kavarni, bár nem mindig siekrül tökéletesen. Az egyik kedvenc lakkom is én kevertem.:)

    VálaszTörlés
  3. Erzsi 1 és Erzsi 3 nagyon tetszik :-)

    Épp készülök egy fedőlakkot alkotni, az OPI The man with the golden gun mintájára :-)

    VálaszTörlés
  4. Erzsi1 a befutó nálam:-))))
    És besírok a humorodtól!:-))))Köszi!

    VálaszTörlés


  5. Ez most nagyképűen hangzik, sőt az is, de az Erzsi 3 szebb, mutatósabb mint az Opi The M.W.T.G.Gun :D

    Az árából meg legalább 40 darab Franken lakk kijött volna :D

    Az Erzsi 3-ba van egy újfajta glitter amit az Orly lakkokat árusító üzletbe vettem elég nagy kiszerelés és 800 Ft. körül volt az ára, valahol a blogon van egy decemberi bejegyzésnél.

    VálaszTörlés
  6. Az 1. a feketén csodaszép, a 3. pedig "ide vele!" lett :) Nagyon szépek lettek! Sajnos amikor én kísérleteztem sima hobbiboltos glittereket tettem körömlakkba, és másnapra a körömlakk lemarta a színt a glitterekről, és lett egy undorító színű trutymóm sok-sok fémes ex-glitterrel :( Legközelebb megpróbálom valami jobb minőségű, másfajta csillámmal, mert most nagyon kedvet kaptam! Köszönöm Neked, Erzsi!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépek, legjobban az Erzsi 1 tetszik :)

    VálaszTörlés
  8. Juj meseszépek, mind a 3 nagyon tetszik. Én még nem mertem kutyulgatni, félek, hogy nagyon leül a glitter/csillám az üveg aljára, és hiába ráznám, nem jönne fel :) A Tieid olyan tökéletesnek tűnnek, biztos rengeteg csillámot tettél bele :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jó ötlet, régóta tervezem én is :) azt hiszem belevágok :D

    VálaszTörlés
  10. Imádom őket, én is fogok a héten készíteni valami lakkot remélem az is jó lesz :D Húh nem is tudok dönteni melyik tetszik a legjobban, talán az első :)

    VálaszTörlés
  11. juuuuuuj de jók lettek! mindhárom nagyon tetszik ( az első nekem pont feketén jön be a legkevésbé)

    a neveknél meg jókat mosolyogtam :))))

    VálaszTörlés
  12. Jó csillámokat sikerült venned, ha nem oldja le a lakk a színüket, sokan úgy járnak, hogy kikeverik, jajdeszép, majd a csillám színe a lakkba mászik át... Remélem, Veled nem így lesz, és ha tényleg nem, kérlek, írd meg a csillámok pontos márkáját, ha van nekik olyan :-)

    VálaszTörlés
  13. Jajj, olyan jó Tőled is ilyet olvasni :]
    Én vékonyabban vinném fel őket, de tetszenek, amúgy nekem sem oldotta le a lakk a csillámok színét, remélhetőleg ezeknek sem fogja :]

    Csak mert olyan kreatív vagyok, elnevezhetem őket? Csak így magamnak, hogy nyugodt legyen a kis lelkem, az elsőnek a "Glitter Stuff" nevet adnám, a másodiknak a "Golden ho-lo-ve" (mert hogy holo és love), a harmadiknak pedig a "Gold Makes You Happy" nevet adnám.

    Ügyi vagy. :]

    VálaszTörlés

  14. @Craptrash: a következő "kollekciónál" a bejegyzés közzététele előtt, átküldöm a képeket és ha lesz kedved majd elnevezed őket, tetszenek a nevek :)

    Egy piros-kék és rózsaszín-pink variációt hiányolok, de több árnyalatú zöld glitter is érdekes lehetne, alapnak megmarad a színtelen lakk :D

    VálaszTörlés
  15. Nekem az első tetszik a legjobban. =)
    Pont a hétvégén próbálkoztam én is régi fedőlakk "átalakításával", de szerintem az már annyira régi és sűrű volt, hogy nem igazán működött. Másnap reggelre a csillámok leülepedtek az aljára. :S

    VálaszTörlés

  16. @Thimmyke: szerintem mindegyikhez kell körömlakkhígító, az OPI fedőlakk nagyon rég volt ,vagy 3-4 éves az eleve sűrű volt de a pár hónapos még kifogástalan állapotban lévő másik 2 fedőlakkhoz is öntöttem.

    Az OPI csillámos lakkjait 6-7 hónap elteltével szinte vágni lehet annyira megvastagszik, de a Color Club glitteres lakkokkal is így jártam, érdemes venni kimondottan lakkhígítót, amikor sima acetonnal hígítottam a lakkokat, észrevehetően romlott a lakkok minősége, elsősorban a tartósság.

    VálaszTörlés
  17. Erzsi 1. tetszik nekem a legjobban! hihetetlenül jól néz ki :)
    Én is tervezek lakkokat keverni, majd meglátjuk milyenek lesznek, de mindenképpen beszámolok azokról. :)

    VálaszTörlés
  18. Már leginkább csak az ütős színkombinációkon gondolkozok, aztán jön majd a megvalósítás is! :)

    VálaszTörlés
  19. Erzsi 1 fehér és fekete alapon, na az nagyon tetszik!:)

    VálaszTörlés
  20. Hát ez az Erzsi 3. nagyon jó,OPI sírva fog könyörögni a recerptért:)

    VálaszTörlés
  21. azta, gyönyörűek lettek! :) *irigy*

    VálaszTörlés