2013. január 9., szerda

Hajápolási hajcihő


          Ma beszéljünk egy kicsit a hajápolásról, míg megérkeznek a tavaszi körömlakkok, mert azután már nem lesz lehetőség erre.


Most a tanácsodra van szükségem.
Azon olvasóimtól akinek szép egészséges hajkoronája van, tanácsokat várok a megjegyzésnél, mit használ, mit eszik, mindent  amiről azt gondolja, hogy jót tesz a hajának.
A másik táborba tartozó olvasóimtól, akiknek gyenge, vékonyszálú haja van, vagy nem elégedett a haj mostani állapotával mi az ami segített vagy nem segített, ez is fontos.

Az én történetem.
16 éves korom óta szőkével melírozott a hajam, ez idő alatt általában hosszú  volt és sokáig nem volt gondom vele. Az igazat megvallva most is átlagos de szeretném ha ahhoz a mennyiséghez közelítene ami a 20-as éveimbe volt, akkor kimondottan dús hajam volt.
Nagyon sok  minden befolyásolja, véleményem szerint a hormonok a legjobban, mindkét szülést követően látványosan megdúsult a hajam, igaz terhességek alatt és a szüléseket követően pár hónapig nem szőkíttetem.
Tizenéves koromtól használtam otthon készített hajpakolásokat, kezdve a petróleumtól a fokhagymáig, majd jó pár évig semmit, ezután  a harmincas éveim közepétől a legjobban reklámozott és drága termékig sok mindent.

           Az utóbbi 4-5 évben a hajam szinte megállt a növekedésbe, pontosabban állandóan letöredezik a vége, így olyan mintha megállt volna a növekedése.
          Tavaly februárban változtattam, átálltam a szilikonmentes termékek használatára és nem melíroztattam. Az első 2-3 hónapban javult a hajam állapota de ezután az őszülés miatt festenem kellet. Az eredeti hajszínemhez hasonlóan világosbarna színt választottam, 4-6 hetente festettem, pár hónap alatt annyira elvékonyodott, hogy nem akartam elhinni, hajpakolásokat csak festés előtti héten használtam, mivel leszedik a festéket. Decemberben eldöntöttem újra melíroztatni fogom a hajam, így hetente használhatok olajos hajpakolásokat és vége a szilikonmentességnek, pontosabban samponban próbálom kerülni de a hajformázók esetében csak a végeredmény számít.
Szívesen használnék természetes hajápolószereket, be kell látnom annak ellenére, hogy  sok  pozitív eredményt láttam  bloggerináknál, nálam nem működik.

Az állandó vásárlás, kísérletezgetés nagyon sok pénzbe kerül, így hasznos lenne megosztani a tapasztalatokat. Samponban igyekszem a legolcsóbb kategóriába, a drogériás márkák között keresni mivel ebből fogy a legnagyobb mennyiség, olajakból viszont csak a jobb minőségűt használom, még mindig a Ximénia olaj a kedvencem, erről már írtam. Hajszárításhoz használt permeteknél, krémeknél  nem nézem az árat csak a végeredmény számít, nos itt a nevesebb hajápolószer gyártók termékei 4-5 ezertől kezdődnek és az árak 15 ezerig is felkúsznak, de gyakran nem válnak be.
       
         Az utóbbi hetekben a Gliss Kur Ultimate Volume termékeit használtam, amit vékonyszálú, sérült hajra ajánlanak. A sampon tetszik, már a 2. flakont használom, az Express habállagú hajpakolás amit nem kell kiöblíteni megfelelő, 1-2 napig szép tartást add a hajnak. A folyékony hajregeneráló balzsam használható nedves vagy száraz hajra is, ezt keveset használtam és csak hajmosások között mivel azt tapasztaltam zsírosítsa a hajam. Ár/érték viszonyításban a sampon és a hajhab kiváló, igaz a sampon illata erős de engem nem zavar.

 A leárazásokat kihasználva rendeltem pár új terméket, majdnem mindegyik hajformázó, van ami már megérkezett és kezdhetem használni, illetve még várok csomagokat, most sok újdonságot nem tudok mondani, ezért is kérem most, inkább Ti mondjátok el a tapasztalataitokat, ne engedjük a lefolyóba eredmény nélkül  elúsznia pénzt.


Milyen típusú a hajad (festett, vékonyszálú, normál, stb) ?
Mi vált be a legjobban az utóbbi időben (sampon, pakolás, hajformázó, stb) ?
És mi az amit nem ajánlasz ?





24 megjegyzés:

  1. Szia Erzsi!

    Én már lassan két éve nem használok szilikonos sampont és balzsamot(éljen a kallos tojássampon:D), egy éve a hajvégápolók használatát is felfüggesztettem, és tökéletesen elégedett vagyok.3 hetente festem a hajam,ennek ellenére dús, fényes, erős. Vágatni ad hoc jelleggel szoktam,amennyit megkíván, ennek eredményeképpen így kb 5 centi híján könyökig ér egy pár éve. :)

    Amit én egy ideje használok,és a fodrászom szerint,akivel 4-5 havonta randizom, van különbség, az a Pantenol spré. hajmosás előtt fejbőrbe belemaszírozom, 15 perc alatt megszárad, ha nagyon ráérek, duplázok.:) Azóta jó sok babahajam van, és ami eddig volt, az is hosszabb lett.
    A másik,amit imádok, de ára miatt kampányszerűen használom csak, az a Lush H'suan akármi bigyóizé nevű pakolása. 3000+ egy nem túl nagy tégely, nekem kb 3 alkalomra elég, felteszem, és igyekszem pár órát fennhagyni...na, az valami mese :)
    Az alfaparf-midollo dolgokat tudom ajánlani,ha nem zavar,hogy szilikonos. Azok roppant jó, és annyira nem is drága kencék.

    VálaszTörlés
  2. nekem régen olyan szép hosszú dús hajam volt, aztán jött a hajvasalós korszak(mindennapos) majd a folytonos festés, majd barnából szőke lettem..hát ez nagyon nem tett jót neki..:/ majd meguntam, és visszafestettem barnára, és a hosszú hajamat levágattam, tavaly februárban..azóta nem vasalom, festeni egyszer festettem a szőke rész miatt, és átálltam szilikonmentes samponra. Plusz mellette szedek Dm-es hajvitamint, bár nem tapasztaltam tőle semmit, pedig kb fél éve szedem. Szóval nekem ami bevált, hogy elhagytam a hajvasalót, és a szilikont, és persze a szőke hajat.:)

    VálaszTörlés
  3. Vékonyszálú de ugyanakkor kevés haj jelen!
    Most ősz óta kezdem megtalálni így 27 éves koromra a tényleges erősítést, mert a L'oréal, GlissKur meg valami S-betűs ami a Dove samponok kistestvéreként évekkel ezelőtt jött be de jóval olcsóbban, nem segítettek semmit, erősítés vagy hajdúsítás az smafu. Panthenol tartalmú sampont használok jelenleg amit a fodrászom hozott (Imperity) és Balea koffeines balzsam megy hozzá, ez hajerősítő+hajhullás elleni. Érezhetően erősebb a hajam, nem úgy amikor a Szerencsekerekes Dóra haját ráncigálták a reklámban és tényleg több van belőle! Nem száll össze-vissza, most már van tömege és tartása. Nekem ők jöttek most be, de aztán nagyon.
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  4. Az én legfontosabb 'felfedezésem' a hajammal kapcsolatban az volt, hogy ami egyszer megsérült, azt semmi nem állítja helyre.
    2 éven keresztül minden egyes nap vasaltam a hajam, heti 5 hajmosás tuti volt, ráadásul sokszor napközben is átmentem vasalóval a visszahullámosodott tincseken(ekkor persze már volt rajta néhány réteg hajhab-hővédő-hajlakk-formázó-hajvégápoló, amit gyakorlatilag belesütöttem a hajamba). Konkrétan a hajtöveimtől kezdve szálkás és töredezett volt a hajam.

    Egy nap úgy döntöttem, hogy nincs több vasalás és nem használtam több hajformázót sem.
    Szerencsére egészséges életet élek, így sosem volt gondom a hajnövekedéssel, így 2 év alatt lenőtt az elroncsolódott haj. Közben váltogattam a samponokat és balzsamokat, végül eljutottam teljesen véletlen a szilikonmentesekhez(ekcémás a fejbőröm, és nem bírja a szilikonokat), azóta meg samponszappant használok, és most nem győzöm vágatni, mert idegesít, hogy olyan hosszú:) Nadler samponszappan + alterra balzsam + kókuszolaj + bármilyen házi hajpakolás

    Minél kevesebbet bántom a hajam, annál szebb. Ennyi a tanulságom:)

    VálaszTörlés
  5. Ha valakinek festett/szőkített/igénybevett a haja akkor a L'Oreal Professional Absolute Repair samponját és pakolását ajánlom (esetleg más termékeket ebből a családból). A legjobb pakolás pedig a Sebastian Penetraitt Deep Strengthening and Repair-Masque. Egy vegyileg kezelt hajnak nem elég egy drogériás samponocska sajnos... . A törött hajszálakat le kell vágatni, azokat semmi se ragasztja össze.
    Nekem a natúr samponok nem voltak elegendőek mikor szőkített volt a hajam... pedig mindig a természetességre törekedtem.
    Amióta nincs vegyileg kezelve a hajam és csak a hajszárító hője éri, elég a sampon/balzsam/néha pakolás kombináció. A szilikonmentes samponoktól jó kócos lesz a hajam, ezért nekem nem baj ha van benne... az Alverde samponokat nem szeretem, SLS-t helyettesítik egy ugyanolyan káros anyaggal a nép meg veszi, mint a cukrot, mert csak azt hallja a TVben h. az káros... parasztvakítás.

    VálaszTörlés
  6. Az én vékonyszálú,de "speciális":tőnél zsíros,végeknék száraz hajamra a szilikonmentesség vállt be legjobban.
    Kb.1 éve így éli hajacskám a mindennapjait.Eddig én is nagyon sok termékkel kísérleteztem,és nagyot néztem,mert a legolcsóbb drogériai sampon lett a nagy Ő.
    Már fél éve a Balea/Dm/ szilikonmentes mangós&aloe verás sampont és balzsamot használom, és szebb lett a hajam,mint valaha(sokáig versenyszerűen úsztam,a klóros víz tönkretette,és olyan fakó lett). Csak ajánlani tudom,megéri,próbáld ki,kb. 400 ft/db.
    Kényeztetésként eredeti kókuszolajat használok, havi 1-2 alkalommal. :)
    Az értkezésre nem nagyon figyelek,de azért sok zöldséget/gyümölcsöt fogyasztok,és még azt eszek ami jól esik. pl.gyorskaja.. :)

    VálaszTörlés
  7. nekem dús hajam van, és én is annyit tudok csak mondani, hogy a kevesebb több: sampon, balzsam, és semmi mást nem használok :)

    VálaszTörlés
  8. Szerintem első sorban az a lényeg, hogy ne váltogassad gyakran a termékeket, úgy értem, ha veszel egy flakonnal egy sampont, azt használd el, akkor is, ha nem tetszik, mert (sajna) soknál nem érezni még 1 hónap után sem, hogy jó-e vagy rossz, idő kell míg átáll a hajad rá.
    A terhesség alatt mindenkinek gyönyörű a haja, nem is hullik csak minimálisan, aztán meg az egész lecserélődik, és olyankor sokkal kevesebbnek tűnhet - de ahogy Te is írtad, ez hormonális, ami eléggé játszik a haj állapotában.
    A másik pedig, hogy felesleges mindenfélét (úgy értem, hajhabot is, hővédőt is, hajtőemelőt is, minden finish terméket) minden alkalommal használni, mert többet ártanak, mint használnak. A pakolások elvileg nem szedik le a festéket, bár nyilván attól is függ, milyen, mert pl. a citrom ugye világosítja a (nem festett) hajat.
    Ezen kívül tényleg iszonyat sokat közrejátszik az életvitel, az ételbevitel, minél egészségtelenebbül étkezik az ember, annál jobban látszik a haján is. Szerintem ezen kívül érdemes lenne valami pluszt bevinned a szervezetedben, és nem a 10000+ Ft-os kapszulákra értem, nekem nagyon bevált a sörélesztő (filléres dolog), de a cink kapszula (Altapharma) még jobban, szintén nem nagy beruházás, ha jól emlékszem, 2500 Ft volt a 200 db, napi egyet kell szedni, tehát 200 napig elég, ami barátok közt is több, mint fél év.

    Szerintem hosszú távon a hajnál is igaz az, hogy a kevesebb több, viszont a "halott" hajtól csak az olló segítségével lehet megszabadulni. :]

    Bocsi a kisregényért.. :P

    VálaszTörlés
  9. Hasonlóan vagyok vele mint te, én kb. két éve vettem észre, hogy nagyon tönkre van menve a hajam. Először csak felhagytam a hajformázással, aztán pont egy éve váltottam a szilikonmentes cuccokra. De az istennek sem akar megnőni, annyira törik a vége, hogy egyre rövidebbre kell vágni. 1 hónapja vágattam a végéből, és már sz@rrá van törve. Pedig nem formázom, ápolom, szedek multivitamint, egészségesen táplálkozom, napi 3-4 liter vizet iszom, és semmi javulás. :( Most kínomban már megvettem a L'oreal szilikonos selymes olaját, de még nem vitt rá a lélek, hogy használjam.

    VálaszTörlés
  10. Vastag szálú, borzasztóan dús hajam van, tényleg rengeteg. Minden fodrász kikészült eddig tőle, akinél eddig jártam. Nem festem, természetes vörösesbarna. Ezen kívül erősen hullámos, már-már göndör. Nagyon nehezen tudtam mindig is kezelni, így évekkel ezelőtt csináltattam egy tartós kiegyenesítést. Ez egészen addig volt jó ötlet, amíg el nem kezdett lenőni. Az akkor már derékig érő hajamat egyből a vállamig kellett visszavágatnom. A szívem szakadt meg érte, de menthetetlen volt. Mivel a kezelhetetlenség megmaradt ezután is, pár éve beszereztem egy hajvasalót. Hetente kétszer vasaltam csupán, de hiába vigyáztam rá hővédővel meg franc tudja mivel, több centis darabokban töredezett az egész. Viszont vasalni kénytelen voltam, mert bármit csináltam vele, vasalás nélkül csak egy gondosan megtervezett szénakazalnak tűnt az egész. Próbáltam ezer sampont és balzsamot, de úgy fest, hogy az Elseve Tükörfény samponja és balzsamja nálam a befutó. Ettől kezelhetőek a tincseim. Ezen kívül május óta nem használok hajvasalót, nyár végén visszavágattam a töredezett végeket, azóta pedig az Elseve Selymes Olajával kenem a végeket hajmosás utáni nedves hajra. Ez a 3 termék együtt simává, puhává, fényessé, könnyen kezelhetővé, és pont szexisen hullámossá teszi a hajamat mindenféle formázás nélkül. És elég azóta hetente egyszer hajat mosnom. A fodrászom is csak dicsérte nyáron. És a töredezés is jelentősen csökkent.

    VálaszTörlés
  11. Ebben a kérdésben sajnos túl sokat nem tudok segíteni, mert én a samponon kívül csak egy hővédős-hajsimítós sprayt használok a hajamra és nincs vele semmi gondom (sok is van, gyorsan is nő, nem töredezik vagy max. kicsit a végeknél, de hát elég sűrűn vasalom). De amiről jókat hallottam ismerősöktől, az a Das Gesunde Plus nevezetű tabletta, bátyám nemrég elkezdte szedni hajhullása miatt és már most alig jött ki hajszála fésüléskor, megér egy próbát szerintem!

    VálaszTörlés
  12. Nekem derékig érő, vékony szálú, de nagyon dús hajam van, kb. 4 év alatt növesztettem meg ekkorára, úgy, hogy közben vágattam többször a végéből és egyszer 10 cm-t. Nem festem a hajam. A 4 év alatt csak nagyon ritkán használtam hajformázókat (hajvasaló, göndörítő) és nekem ez vált be a legjobban, mert mikor heti többször használtam, ritkább, erőtlenebb és fénytelenebb volt a hajam. Elséve sampont használok jelen pillanatban, de ez mindig változik, sajnos korpás hajam van, ezért csak ez ellen való samponokat használok. Ezen kívül Kallos placentás balzsamot használok és alkalmakként Isana hajvégápolót és egy fényt adó szérumot. :)

    VálaszTörlés
  13. nekem anyukám azt mondta kiskoromba hogy az élesztő jót tesz a hajnak/bőrnek,én szeretem is az ízét szóval én pl sütisütésnél inkább az élesztőt választom süti helyett:D
    amúgy meg a sok víz is széppé teszi ( bár ezt biztos tudod):D

    VálaszTörlés
  14. én csak sampont, balzsamot és kifésülő balzsamot használok, de utóbbit lehet nem veszem újra. se hajhab, se hajlakk, semmi ilyesmit nem használok. a samponom alterra koffeines, a balzsam pedig alterra gránátalmás. mióta ezeket használom, sokkal szebb a hajam, igaz lehetne dúsabb.
    pakolást ricinust szoktam néha vagy sört. és szerintem sokat számít hogy nem használok SOHA hajsütőt, hajvasalót és mikor szárítom, akkor se a legforróbb levegővel. egyébként festett szőke a hajam, de nem veszem észre h jobban roncsolódna mint anno az eredeti hajszínem.

    VálaszTörlés
  15. Szerintem menj el egy olyan emberhez, aki szakértője a kérdésnek. Én a Trichocenterben voltam (www.hajgyogyasz.hu) és jó cuccokat adtak, mikrokamerás vizsgálat, ami kell. És lássatok csodát, aktiválódtak a hajhagymák. Szóval ha kezelést nem is kezdesz náluk, de egy konzultációra mindenképp megérné elmenni, h kiderüljön, h miért nem akarnak nekiindulni a növésnek a hajacskák.

    VálaszTörlés
  16. Én nekem régen szép hosszú szőkésbarna (eredeti) hajszínnel voltam megáldva, csak azt elrontottam egy tini hóborttal, és szőke-pink-fekete színű hajam lett. Totálisan tönkretettem, ezután már csak sötét színűre festettem.
    Már közel 5 éve L'oreal Casting hajfestéket használok, ami tökéletesen megfelel a hajamnak, a balzsam is tökéletes, amit a festékhez mellékelnek. Ami nekem még nagy segítség volt a kiritkult szőkített hajamra, hogy levágattam kleopátra fazonra. Most olyan dús a hajam, hogy volt olyan fodrász, aki egy órán keresztül ritkította a hajamat. Puha, fényes és erős. Semmi extrát nem használok, csak egyet, a UNIQ ONE sray-s balzsamot használom minden hajmosás után, amit nem kell kimosni. Számomra tökéletes. Ami még széppé teszi a hajat, ha minden mosás után körkefével (szőrből) beszárítod a hajad, tincsenként.
    Én csak ennyit tudok ajánlani. :)
    Remélem valamennyit segít. De az a balzsam tényleg nagyon jó. Linkelek képet is:
    http://csimg.mercamania.es/srv/ES/2903712222408/T/340x340/C/FFFFFF/url/revlon-unique-one-pack.jpg

    VálaszTörlés
  17. Sajnos ebben nem tudok segíteni, vastagszálú, hullámos-göndör jellegű és nagyon sok hajam van...Bár az utobbi két évben kihulott kb.az 1/3 része(stressz...)még mindíg 2 szer annyi mint az átlagos hajmennyiség, szóval nem panaszkodhatok.Régebben próbáltam L'Oreal Professional termékeket(főleg pakolásokat: Absolut Repair, Vitamino Color) ezeknél éreztem nagyobb különbséget a haj selymességében, fényességében,rugalmasságában használat után, de ezt se nevezném elképesztő nagy különbségnek.Amit most ki fogok próbálni az ricinus olaj mint hajpakolás, majd beszámolok nőtt- e tőle új hajam:)

    VálaszTörlés
  18. Szia Erzsi!

    Nekem kissé vékony szálú szőke (nem festetem), de rengeteg hajam van, egyre hosszabb (lapocka jelenleg,ennél hosszabban nem szeretem), mindig dicsérik...

    Leginkább azóta, hogy váltottam natúr irányba(2éve már,muszáj volt, mert nagyon roncsolva volt a hajam), azóta szinte csak Faith in Nature Samponokat használok (Kender&Jojoba&Gingko), most télen áttértem arra,hogy sampon előtt feltolom a balzsamot,hagyom hatni pár percig,aztán 1x sampon,majd még egyszer balzsam,akkor már nem teszek a hajtövekhez. Ezzel a módszerrel megerősödött a hajam,jobb lett a tartása, nem száll, puhább, és nyertem +1napot a hajmosással, szóval sokkal jobb.

    !!!! De azt hiszem az a legfontosabb, hogy hő nélkül szárítom a hajam,amikor csak lehet. Törülközőt teszek rá,és az időmtől függően hagyom száradni. Hajszárítóval csak ha muszáj (télen ugye muszáj valamennyire),de akkor sem forrón, hanem MAXimum közepesen!! Ez nagyobb csodát tesz,mint bármilyen hajápoló kence...!!
    A forró levegő teljesen szétroncsolja a hajat.
    És egy jó hajkefe sem árt (nem drága kell,hanem jó,ami nem műanyagszálas)
    Emellett leszoktam a hajformázókról (hab,lakk,zselé,formázó spray-k,normál wax),mert ezek is teljesen tönkre vágták a hajam. Jelenleg a hajvégekre használok némi olajat, meg a tincsekhez természetes kókusz "wax"-ot.

    Remélem sikerül rendbe hozni a hajad!

    VálaszTörlés
  19. Szia.

    Én mióta vega vagyok azóta hullik erősen a hajam, s elmentem vele orvoshoz is. Nagyon fontos a táplálkozás, a vitaminok és az ásványi anyagok. Nekem Jutavit multivitamint ajánlott a doki és bevált. Én sötét szőke vagyok alapból,de aranyszőkére festettem már 5éve,most 3hónapja elhagytam a festéket és ez is sokat javított az állagán. S csak Lush termékeket használok, s vaddisznósörtés hajkefét. Semmi olajat, vagy felesleges mesterséges cuccot nem kenek magamra csak annyit amennyi muszáj.

    VálaszTörlés
  20. Szia Erzsi!

    Szerencsére nekem nincs sok gondom a hajammal, de azért én is megosztom a saját kis praktikáimat, ill. a barátnők, családtagok bevált trükkjeit:
    - első és legfontosabb szerintem, hogy a kevesebb több! a túl sok kencefice, hajápoló tönkreteszi a hajat, elnehezül, kifakul..stb
    - fontos a hajszárítás, én sosem törlöm,dörzsölöm a hajam hajszárítás előtt, hanem csak gyengéden felitatom a vizet, hogy ne roncsoljam a hajszálakat
    - mindig csak kis fokozaton szárítom a hajam, messziről
    - a dús hatás miatt sokszor szárítom lehajtott fejjel (érdemes kipróbálni!)
    - sosem használok a szárításhoz fésűt, pláne nem műanyagot vagy fémet, mindig csak a kezemet használom, vagy még azt sem
    - a kevesebb több-elv értelmében egyszerre max 2 hajápolót használok
    - a Müllerben kapható haj és körömvitamin nagyon jó, testvérem haját az tette rendbe, ráadásul olcsó is
    - a Gliss Kur termékekben még sosem csalódtam, kedvencem most az olajas sárga kiadás és a hajfény spray
    - a Swiss O Par egyesével csomagolt pakolásai közül az argánolajosat és a kasmírt bátran ajánlom, ill. a mézes is jó, csak annak én utálom a szagát
    - az argánolaj és a ricinus csodát művel
    - a sör nem csak inni jó, hanem a hajra is jó, az illatától nem kell félni, nagyon gyorsan elillan, ill én simán hajat szoktam utána mosni, úgy is megmarad a hatása
    - a Kallos pakolások nagyon jók (kedvenceim a Colour és a Fructa, 250 ml 290 Ft-ba kerül!)
    - a tupírfésű nem a barátunk, ahogy a hajlakk és a zselé sem, ha egy mód van rá, kerüljük el ezeket
    - hajfestékből a legjobbak az ammónia mentesek
    - a hajunk is szereti a változatosságot: én 3-4 jólbevált sampont/balzsamot/pakolást szoktam váltogatni, mert ha nem teszem, elnehezül és zsírosodni kezd a hajam, ill szerintem jó érzés mindig más flakont nézni, más illatot érezni :)
    - szőke hajra barátnőktől tipp, hogy kerüljük a hamvasítót, egyrészt lilás lesz a haj (öreg néni buliba megy- szindróma :) ), másrészt roncsolja a haj felszínét, főleg festett hajra nem javaslom, válasszunk eleve olyan árnyalatot festésnél, ami hamvas, ill. megfelelő
    - az olcsóbb termék gyakran jobb: Kallos, Accent (Rossmann saját márkás termékcsaládja) Swiss-O-Par, Gliss Kur mind-mind nagyon jó termékeket gyárt, kedvező áron, ill. a DM Balea családjában is írtó szuper termékek vannak pl kifejezetten szőke hajra is, ill, ha vki szilikonmenteset szeretne, azt is talál
    -személy szerint én nem szerettem meg a szilikonmentes termékeket, a szilikonostól sokkal szebb a hajam, pedig rengeteg szilikonmentest kipróbáltam, nem rövid ideig, de ezt mindenkinek magának kell kipróbálnia, hogy mit szeret a haja, nincs 2 egyforma haj!
    - a hajsütővas, hajegyenesítő nagy ellenségünk: van már ezer hajgöndörítő módszer (zokni,hajpánt,vizesen felcsavarás...stb)ami kíméletes, hajegyenesítésre pedig vannak jókis krémek, de most úgyis divat a hullámos, loknis haj :)
    - barátkozzunk meg a hajunkkal, ne akarjunk olyan frizurát, amilyen nincs, minden göndör egyenes hajat, minden szögegyenes hajú göndör hajat szeretne, ezért mindenféle technikát, terméket kipróbálnak, tönkreteszik a hajukat, holott általában az eredeti hajjal a legszebb mindenki
    - egy jó fodrász és egy jó hajvágás csodákra képes! a jó fodrász tudja, mennyit és milyen gyakran érdemes vágni a hajad végéből, hogy egészséges legyen, ellát hajápolási tanácsokkal, javasol termékeket, nem beszélve arról, hogy segít olyan frizurát kialakítani, amivel utána otthon nem kell órákat bíbelődni, hogy álljon is valahogy, és nem kell egy kisebb vagyont rákölteni...


    Remélem tudtam pár hasznos ötletet adni, ha érdekel, hogy mik a konkrét kedvenc termékeim, szívesen megírom őket, bár párat már úgyis írtam :)

    Sok sikert a hajas projekthez!

    Kati

    VálaszTörlés
  21. Kedves Erzsi!

    Én nem hajápolót ajánlok neked, de hiszem, ezzel érnéd el a legnagyobb hatást! Sajnos a haj ritkulása a korral jár, terhesség, hormonok stb, nem sok mindent lehet vele tenni. Rendszeres olvasód vagyok, és mindig látom a képeken, hogy pont ugyanolyan hajad van mint nekem. Kissé zilált, ha nem a fodrász szárítja be, én azt szoktam magamra mondani, hogy olyan, mint egy madárijesztőnek :)) De már csak volt!! Amit ajánlanék neked és minden kedves olvasónak is, az a forgófejes hajszárító!! Elsőre bonyolultnak tűnhet, de nagyon egyszerű a használata, nekem nagyon sok és hosszú hajam van, alulról haladva rétegenként szárítom be vele. Miután száraz az adott réteg, alulról mindig "rámegyek" a tövekre és felfelé húzogatva "dúsra" szárítom. A végén az egészen átfutok megint, hogy összefésülje, és fantasztikus az eredmény!! Megjegyzem még nekem is max 15 perc az egész!!
    Nagyon gyakran kapok bókokat, hogy milyen gyönyörű a hajam "állása", és milyen fényes, egészséges, pedig régen nagyon fakó volt, és agyon volt töredezve a sok vasalástól.
    Szilikonmentes (-ez csak újabban) drogériás samponon és balzsamon kívül semmi mást nem használok, és nem is kell!
    A gép amit én használok Rowenta, 16ezer ft körül van plázákban, én egy üzletben vettem a Keletinél 13ezerért, és nagyon jól működik, valamint a Rowenta szervizzel is maximálisan elégedett vagyok, mivel 2 év garancia van rá, és múltkor vissza kellett vinnem, mert valami problémám volt vele, és 1 perc alatt kicserélték egy vadiújra! Amúgy ha évente kellene újravennem, akkor is megtenném, annyira jó!!!! Remélem kipróbálod, és beválik, szerintem fantasztikus, soha-soha nem cserélném le!!:)

    VálaszTörlés
  22. A helyedben megkérdezném a fodrászomat, és áttérnék professzionális termékekre. Feljebb említette valami az Alfaparf-ot pl. A schwarzkopf profi termékei is jók.
    Őszintén, ennyi pénzből inkább heti 2x fodrász, és nincs vele gond... :)

    VálaszTörlés
  23. Szió!

    Szerintem ezeket a dolgokat nem csak külsőleg kell kezelni.
    Annyit költöttél már erre:-(

    Nem promó, de szerintem menj el a Nice hajgyógyászatba, ahol nem csak kameráznak, hanem az egészségi állapotodat, és hajad ritkulásának milyenségét is vizsgálják belsőleg..
    Sztem megéri, és úgy gondolom, hogy a drogériák és fodrászok ebbe nem igazán remekelnek..

    Itt írtam róluk, bocs, h belinkelem, de hátha nem láttad:
    http://sminkesmas.blogspot.hu/2012/12/tobb-mint-hajgyogyaszat-nice.html

    VálaszTörlés