2013. január 4., péntek

2012 kedvenc high-end sminktermékei

       
         A cím egy kicsit csalóka (nálam ez már megszokott), mert csak a saját és használt sminkcuccaimról tudok véleményt alkotni, van köztük olyan is ami nem high-end és nem tavaly megjelent újdonság  Sok okom  panaszkodásra nincsen  kevés az ami nem vált be, csalódást okozott, de ezekről is  bejegyzés. Amelyik termékről volt bejegyzés linkeltem, mert jobb minőségű képeket láthatok színmintával. A bejegyzés végén pedig a címek, mit hol érdemes, lehet megvenni.
Nagyon sok,  rengeteg sminkcucc van amiről csak álmodoztam tavaly, főleg még nem próbált márkák de valahogy mindig mást vettem helyettük és a  magas ár miatt kicsit féltem is webáruházból rendelni a színek miatt, "vakon" vásárolni, ilyen márka a Le Metier de Beaute, Chantecaille és hosszasan sorolhatnám a sminktermékek Royce Rolls márkáit. Remélem idén bátrabb leszek és 2-3 darabot beszerzek.
Alapozót nem használok, vagy csak kivételes esetekben mióta rátaláltam a NARS   Pure Radiant Tinted Moisturizer SPF30/ PA+++ elnevezésű BB krémre.
Nem azért mert bababőröm van, sőt ellenkezőleg a sok évi pattanások rendesen nyomot hagytak, de utálom a vastag, a gödröcskékbe beülő, maszkszerű alapozókat amit púderrel kell tompítani és így már tényleg valósággal fuldoklik a bőr és vele együtt én is.
A megoldás az új fajta pigmenteket tartalmazó BB krémekben kell keresni amik vékony réteg használatával közepes fedést és természetes hatás nyújtanak.
Használtam, nézegettem, próbálgattam  tavaly több megjelent alapozót és BB krémet de egyik sem érte el nálam a Nars szintjét, így nem cseréltem le. Viszont ez a 3. tubus, ha elfogy a Bobbi Brown vagy Mac BB krémet fogom megvenni, üzletben próbáltam őket és tetszett a minőségük.

Ecsetek. Kényes téma, azért kényes téma mert ami jó az drága és a legtöbben ezen sporóluk, én is nagyon nehezen vettem rá magam a rendelésre, annyi sok szép sminkcuccot lehet volna az árukon venni.
Abban egyetértek míg nincs meg egy alapsminkkészlet nem az ecset a legfontosabb, de egy jó ecset 8-10 évig is kitart (ha nem mosod szét). Zongorázni tudnám a különbséget a régi ecseteim és a Bobbi Brown  vagy Hakuhodo  használata során tapasztaltakat illetően. Ahogy mondani szokták "'nem zörög a haraszt ha nem fúj a szél" a Hakuhodo ecsetek méltóan érdemelték ki világszerte  a használok  elismerését. Ebből a márkából 3 ecsetet sikerült beszereznem, a 3 közül számomra a legjobban kihasználható a legújabb szériában megjelent pirosító ecset a  J 110 -es. A legsötétebb arcpiosítot is annyira szépen lehet a bőrbe dolgozni vele, hogy közelről is úgy néz ki mintha lányos szégyenembe pirultam volna el (főleg ha fiatalabb lennék, ebben a korban már semmitől sem lehet elpirulni), sehol egy éles kontúr, hogy honnan kezdődik és meddig tart a pirosító, vastag porréteg, már-már én is elhiszem, hogy természetesen ilyen kis üde a bőröm. Oké kicsit túlzásba estem de szemmel látható a különbség mint amikor báemely más ecsetet használok!
Bobbi Brown   bronzosító ecsettel nincs többé gondod a bronzosító szakszerű, szépen eldolgozott felvitelénél, ezzel elkerülheted a  különböző bőrbetegségre hasonlító foltos felvitelt. Ez és a J 110-es olyan darabok amit egy lakatlan szigetre is magammal vinnék.

Bronzosítókból nagy kollekció gyűlt össze 2- 3 év alatt de abszolút kedvenc, minden szempontból kiváló DIOR Diorskin Nude Tan és a MAC Refined Golden zseniális darabjai.


Pirosítók közül a legjobb választásom a MAC limitált kiadású Flett Flast elnevezésű pirosító volt, színre választásra és minőségre is kiváló. Ezt követi a világos barack árnyalatú Jane Iredale Whisper parányi arcpír ami szintén kiváló és ápolóhatású az összetétele révén, de ezt meg kell fizetni a 2,8 g  10 ezer körül van az ára. Itthon is kaphatóak a márka termékei az Andrássy úton lévő MADISON parfümériába több  különleges és magas minőséget képviselő márka mellet.
Valamint  a NARS Sin árnyalata is kiváló választás volt, egy minden nap használható szín, aki elsőre vásárol internetről Nars pirosítót én nem az Orgasm túllihegett árnyalatát ajánlom, szép az de nem minden napos használatra és nem mindenkinek áll jól.

 Highlighter-ek a legkényesebb sminkcuccok, egy rosszul megválasztott vagy túlzásba vitt használattal, egyből egy téli, bezsírozott almának álcázhatjuk magunkat vele. Nos a Guerlain termékek csomagolása meseszép, a minőségük közepes,  egyedül az  arcfényei amik kiválóak és utánozhatatlanok. Nekem ebből jelenleg egy darabom van,  a Metéorites Cruel Gardina.

Szemhéjalapozóból csak Too Faced -ből vegyetek, még nem létezik jobb, nem okoz csalódást.

Szemhéjfestékek közül a legjobbnak az URBAN DECAY  szemhéjpúderi tökéletesek a textúrájukat és tartósságukat tekintve is. A Naked 2 paletta szemhéjpúdereit jobb minőségűek látom mint az első Naked palettában találhatóaké. A 12 színű paletta 13 ezerbe kerül, viszont  darabonként majd 5 ezer Ft.-ba kerülnek színenként.
 Az INGLOT sminktermékei a MAC -hez hasonlóak minőségre de sokkal olcsóbbak, amiket próbáltam mindennel elégedett voltam, sajnos itthon nem kaphatóak és  megrendelni sem lehet.

 Krémes szemhéjfestékekből a CHANEL a kedvencem, hátrány csak az iszonyatosan magas ára.
 Szemceruzáknál csak a tartósság érdekel és utána a szín, általában feketét használok de színekkel is próbálkozom. Amiről eddig a blogon olvastatok mind bevált.

Pigmentből az ILLAMASQUA  márkából vásárolt darabokat használom szökőévente, noha van 6-7 darabom a MAC-től is, az előbbi állaga jobbnak tűnik, árban nincs különbség köztük.
Szempillaspirálból csak a  LANCOME-ot ajánlom,  ezek közül is a legdögösebb, ívelt, dús, hosszú pillákat a Hypnose Star biztosít, emelet hagymavágással tesztelve könnyálló, nem maszatolódik, morzsolódik egy parányit sem.

 Rúzsok, általában 3,5 g színezett öröm, így gondolok ezekre, kiváló a DIOR  őszi kollekcióban megjelent Rouge Dior Nude, egy rúzsom sincs annyira jó minőségű mint az ebből vásárolt darabok. Maximálisan hidratál, sima, természetesen telt, feszes ajkakat eredményez a használata.
A fent képen látható darabok kedvelem, ha extra tartós rúzst kerestek a legjobbak a Bobbi Brown rúzsai, mivel nem szárítanak és  nagyon  pigmentáltak.

BY TERRY  Or de Rose ajakápolója  hasonló ápolóhatású mint a Dior rúzsok, erről már írtam, ahol mindenek lehordtam de félig kész a rehabilitáló bejegyzés is, nagyon drága de itt tényleg extra ápolóhatást kapunk, aki megengedheti, biztosan nem bánja meg a vásárlást. Itthon is kaphatóak a  márka termékei.
Folyékony rúzsok, ajaklakkok új és gyönyörű termékek, eddig 2 darabot vásároltam de nagyon kedvelem őket, lesz folytatás. A Make Up Factory folyékony rúzs nagyon tartós, hidratálóhatású és kedvező áron 2400 Ft.-ért kapható. A Shiseido minősége első osztályú de a színválaszték gyatra.

Szájfények, itt csak a csillámosokról tudok nyilatkozni, ugyanis csak ezt a fajtát használom.
Az idők kezdetétől, pontosabban a CHANEL első Levres Scintillantes szájfény megjelenésétől a rajongója vagyok ennek a szájfénynek, az egyik legjobb, rengeteget elhasználtam. A másik amit nagyon szeretek a BOBBI BROWN High Shimmer szájfényei, kellemes textúra, extra csillogás, gyönyörű színek jellemzik.


Nagyjából ezek voltak az elmúlt év kedvencei.

14 megjegyzés:

  1. Óóóó bébi, könnybe lábadt a szemem. A Guerlain arcfénynél pornós hangon sóhajtottam. Egész nap nézegetném és szerelmet vallanék neki.

    VálaszTörlés
  2. "Nos a Guerlain termékek csomagolása meseszép, a minőségük közepes, egyedül az arcfényei amik kiválóak és utánozhatatlanok." Azért ezzel így nem értek egyet. A Guerlain termékek minősége az egyik legjobb az általam kipróbált rengeteg márka között.

    VálaszTörlés

  3. @Anitacska: olvasom a blogod rendszeresen, látom milyen termékeket használsz, sokszor csorgatom a nyálam, de nekem tényleg nem jönnek be, bármit is szeretnék venni, végül más márkánál kötök ki :D
    A sógornőm viszont rajong értük :)

    VálaszTörlés
  4. A Guerlain pirosítóit már évek óta használom nekem nagyon bejön, épp úgy mint a szemhéjpúder palettáik. És a Too Faced - való igaz a legjobb szemhéjalap nekem is, csak ez az egy márka vált be! Nagyon jó lett az írásod, egy napig is mazsolázgatnék a termékek közt!

    VálaszTörlés
  5. A Bobbi Brown ecsetnek én is szorítanék helyet egy lakatlan szigeten! :)))

    VálaszTörlés
  6. @Ayesha: Erre én is jót nevettem. :-D

    A Naked pedig nagy kedvenc, remélhetőleg most már Naked 2-m is lesz. :-)

    VálaszTörlés
  7. Az inglot rúzsokat és szempillaspirálját nem ajánlom, de egyébként tényleg elképesztő minőség az árához képest :)

    VálaszTörlés
  8. Jó volt ez a kedvences post, most így visszanézve az a Lancome spirál újra megdobogtatta a szívem...

    VálaszTörlés
  9. Lemaradtak a lelőhelyek a végéről... vagy csak én nem vettem észre!?

    VálaszTörlés
  10. Ahj a Guerlain highlighter még mindig olyan csodás <3

    VálaszTörlés

  11. Igen, elfelejtettem a végéről a webshopokat ahonnan, az itthon ne kapható sminkcuccokat veszem.
    A NARS legolcsóbban a Hqhair.com webshop-ból szerezhető be, Too Faced termékeit Shepora-ban vásároltam, de Beautybay.com vagy Esscentua.com oldalán kapható.
    A Make Up Factory csak Müllerekben kapható.
    Ha valami kimaradt nyugodtan kérdezzetek :)

    VálaszTörlés
  12. .errol a Nars szinezett hidratalorol mar tobb helyen jokat olvastam, megerne kiprobalni :)

    VálaszTörlés

  13. Én sok, parfümériában kapható BB krém mintát próbáltam, de számomra ez vált be a legjobban :)

    VálaszTörlés