2012. június 1., péntek

Komplett szépségápolási rutinom


Sziasztok !

Ma egy kicsit hosszabb bejegyzés lesz. Nagyon szeretem a blogokon a szépségápolási termékeket bemutató bejegyzéseket, sok ötletet lehet meríteni.
Semmi nagy észosztásra ne számítsatok, ma azt mutatom be amit jelenleg használok és nagy megelégedéssel tölt el.
Annyit megemlítenék, hogy az arcbőröm zsíros érzékeny típusú, pigmentfoltos, hajlamos minden nem tetsző szertől kipattogzani rendesen. 16 éve küzdök ezzel a problémával,, szóval van gond a bőrömmel, de úgy látszik most számomra nagyon jól összeállított termékeket használok, hála a sok remek hazai blognak :)

ilyen bőröm már valószínűleg nem lesz... 1975 november
Nézzük mivel próbálok  javítani a helyzeten:

ARCÁPOLÁS:


 Reggel :
 -  Nadler Ganodermás arcszappan, kiválóan tisztít, a létező legolcsóbb de nagyon hatásos arctisztítóm.
 -  valamelyik BB krém - még nem tudtam eldönteni melyik a jobb, talán a Nars. Hidratálót nem használok, elvégre azért vettem BB krémet.
 -  ritkán Mac szemkörnyékápolója, de nem éri meg az árát inkább 2 szelet hideg uborka míg kávézom, de ha már  megvan nem dobom ki.

Este:
 - Nadler szappan
 - Paula 's Choice 5% AHA krém  2-3 naponta,  nélkülözhetetlen
 - Paula's C.  Anti-Agin Skin Hydrator-t használtam míg nem találtam mást.
 - Sweetsation Lumi*Essence Organic Advanced Brigthening Repair Treatment, eszméletlenül hatásos, magamban csak "új bőrnek" becézem.
 - Sweetstaion I*Light szemkörnyékápoló, ez gyilkos termék, két nagy szem alatti ráncomat kinyírt, eltüntetett szinte teljesen.
 - uborkamag olaj szempillákra, nagyon hatásos, remek hidratáló
 - ajakápoló, erről már írtam, mennyire szeretem.
-  10- 12 naponta radírozok Adzuki bab őrleménnyel
       
 Mivel majdnem minden legalább 2,5- 3 hónapra elég így havonta nem vészes az összeg amit arcápolásra költök.

HAJÁPOLÁS:és TESTÁPOLÁS
- samponból Alterra volumen növelő samponja
- balzsamot jelenleg nem használok, de  van Alverde és Alterra itthon.
- pakolásnak a ximénia olaj
- dezodorból a létező legjobb a Burjois, 222 kipróbált dezodor után nyugodtan merem állítani, nem tudom, hogy itthon kaphatóak, kb. 8-900 Ft.-ba kerülnek átszámolva.
- kéz-kar ápolásra valamilyen hidegen préselt vajat, jelenleg a tucuma vajat használom, de jó a kókusz, mangó, sheea. Nálam a napi testápolás  kar-dekoltázsra terjed ki.
- naptejből jelenleg a Rougj-ból van itthon és tényleg  gyorsabb barnulást eredményez, szebb a színem is ezzel. Nagyon jó még a Lancester és a gyógyszertárban kapható márkák.A többi felejtős számomra, például egy Nivea naptej 3990 Ft., a Bioderma, Eucerin, stb. csak 1000 Ft.-al drágább,  erre megéri kicsit többet költeni.

Az alábbi képen a lefelejtett cuccok láthatóak:

- Jessica körömlakk lemosó, a legjobb 480ml/ 2800 Ft , még 1/4 megvan, 6 hónapja használom. Rendkívül gyorsan, kíméletesen oldja a legdurvább glitteres lakkokat is.
- Talika szemfestéklemosó érzékeny szemre, 3. éve ezt használom és nem is keresgélek mást, gondolom ez jelzi mennyire elégedett vagyok.
-  Paula'S C. Rednes Relief  bármilyen kipirosodást, pattanás, egy-kettőre eltüntet, szerencsére az utóbbi hétben nem kellet használnom.
- Heal Gel, nos erről mindenki szépet és jót ír, külföldi blogokon, de meg ne vegyétek 30 ml/12 ezer és a használatának nem sok látszata volt, konkrétan semmi.
- Paula's C. antioxidáns krémét az állaga miatt nem szeretem, dekoltázsra használom el.
- Paula's C. Barrier Repair M.  ez is dekoltázs krém lett mivel találtam olyat ami jobb a bőrömnek.
- Bobbi Brown ecset tisztító spray, nem rossz de 5 ezert nem ér meg, fontos, hogy az ecsetek főleg alapozó, pirosító, bronzosító tiszták legyenek, ha problémás a bőröd még nagyobb jelentősége van, de bőven megteszi amivel a a hajad mosod,esetleg babasampon.


Nos nagyjából ennyi amit jelenleg használok és beváltak számomra.

Mi a legjobb szépségápolási cuccod ami számodra a legjobban bevált ?

37 megjegyzés:

  1. Per pill nekem ami most a kicsiszívemhez legközelebb áll, az a BB krémem.(nem felejtettem el, csak meghalt a fényképezőm, a másiknak oda a zsinórja,most meg szakad az eső...:( )

    Milyen tüneményes kislány voltál:D

    VálaszTörlés
  2. Már a harmadik drogériás szemkörnyékápolót használom de nem vagyok velük elégedett, inkább csak 'lájtos' hidratálók. Ha ez a Sweetsensation tényleg ilyen jó, akkor lehet következőnek őt fogom kipróbálni.

    VálaszTörlés
  3. Nekem érzékeny, T-vonalban zsíros, az orcákon felszíni vízhiányos a bőröm, de a Vichy Normaderm-mel voltam eddig leginkább megelégedve a hidratálók között. Mondjuk, nekem eddig senki nem dícsérte, de hát nem vagyunk egyformák. Kinek, mi válik be.

    VálaszTörlés
  4. A jobb oldali kép nagyon cuki:);) nekem jelenleg a hajsampon ami tökéletesen bevált, kremben, lemosoban, spirálban...mindig változatok.:(

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Nekem a Clean&Clear arctisztító család vált be eddig a legjobban:)

    VálaszTörlés
  6. én most nagyon szeretem a clean&clear morning energy narancssárga arctisztítót, nem szárítja a bőröm és úgy veszem észre, most ez kell neki. még szeretem a garnier exfobrushert is, nagyon bevált. krémből olcsót szoktam használni, a lényeg nekem annyi, hogy hidratálja a bőröm, a balea bevált.:) nagyon aranyos a gyerekkori kép! :)

    VálaszTörlés
  7. Ezt a Sweetsensation szemkörnyékápolót én is kipróbálom ha ennyire jó.
    Amúgy itt gondolkodtam, hogy nekem mi is az ami tényleg bevált, de igazából még semmiből nem találtam meg a tökéletest :(
    Mondjuk nyárra nagyon szeretek használni egy The face shopos hidratálót, meg a kókuszvaj nagy kedvenc nálam, azt a hajamra is kenem. Van még mit keresgélnem.
    Nagyon jó volt a post, sok hasznosat írtál, köszi:)

    VálaszTörlés
  8. Nekem ami az arcom ápolásában a favorit lett, az az Ilcsi termékek :)

    VálaszTörlés
  9. Jajj és elfelejtettem valamit :) Nagyon édesek a gyerekkori képeid! *.*

    VálaszTörlés
  10. óó,ezek a kis képek nagyon aranyosak :)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon cukik a gyerekkori képek :-)
    Nálam az abszolút favorit Ilcsi csipkebogyó habkréme, ez az egyetlen krém, amit maradéktalanul beszippant a bőröm. Most a Himalaya Herbals arctisztítókat tesztelem, eddig tetszenek

    VálaszTörlés
  12. De cukker voltál!! (na jó, most is ;))
    Én egyre kevesebb dolgot használok az arcomra, sok krémet lecseréltem a kókuszolajra, mangóvajra és shea vajra, sminklemosó helyett olívaolaj, arclemosó helyett Nadler szappan;)

    VálaszTörlés
  13. A Sweetsation Lumi*Essence Organic Advanced Brigthening Repair Treatment krémet én is használom és egyszerűen IMÁDOM! :)
    Rengeteget segített az arcomon, jó hosszú cikket írtam róla én is :D

    VálaszTörlés
  14. nagyon aranyos kislány voltál :))

    VálaszTörlés
  15. Mennyire édes a kiskori fotó rólad!! Mint egy kis lencsi baba :))

    VálaszTörlés
  16. Ezekre a Paula 's Choice termékekre egyre kíváncsibb vagyok. (Te is és Gigi is dicséritek)

    Arik a fotóid! :D

    VálaszTörlés
  17. de édes az a két kép rólad *.* :)

    VálaszTörlés
  18. Reggelente akkor nem is használsz hidratálót? Mindig csak a BB-t? Nekem vízhiányos a bőröm, de kombinált, viszont el nem tudnám képzelni,hogy nem használok hidratálót.

    Terproline krémet használtál már?Én nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  19. jaaaaaj hát meghalok annyira édesek a képek!

    VálaszTörlés
  20. de aranyos kislány voltááál. :O :)

    VálaszTörlés
  21. Úristen de édes voltál! :)
    Nem mintha most nem lennél az. :)

    VálaszTörlés
  22. Köszönöm Lányok, és nem túloztatok azzal, hogy most is ilyen édes vagyok, ráadásul szerény is :D

    @Vattacukor: megéri kipróbálni a szemkörnyékápolót, zseniális 5 ezer de minimum 2 hónapra elég, pedig nem zsíros vastag állagú.

    @csill87: számodra is csak ajánlani tudom a Sweetsation cuccait

    @Kingu: közben megnéztem a bejegyzésed és nálam is hasonló javulás van, plusz sokkal halványabbak a pigmentfoltok.

    @Mia: nem használok hidratálót, elég a BB krém.Terproline krémről még nem hallottam, de rákeresek.

    @Ioana-Carmen: multumesc, am incercat sa ma inscriu pe blogul Tau inca nu am reusit, dar imi place foarte mult :)

    @Ani és Kriszti a két bababőrű bloggerina :)

    VálaszTörlés
  23. Nekem ami a legjobban valt be az az artistry termekek. az en problemas borommel csodat tett.

    VálaszTörlés
  24. Irtó cukik azok a képek!:D Nekem most a kókuszolaj a kedvencem :)

    VálaszTörlés
  25. Erzsi, szerintem túl szerény is vagy:) (cuki kiscsaj voltál, olyan kis játékbaba arcod volt:)

    Arcmosásra/tisztításra egy ichtiolos szappant használok, k**** rossz szaga van, de pár perc alatt elillan:) (rozaceás, érzékeny bőr...) BB krém (Garnier, nekem okés a cucc), még van Sunfleur zsályás arcradírom, heti használatra, és hamarosan Meska-rendelés lesz, egy jó kis hidratálót vadászok:)

    VálaszTörlés
  26. Irtó helyesek a gyerekkori fotók:)

    VálaszTörlés
  27. Ami nekem fix,az nem túl sok,Bioderma lemosó,fényvédők,néhány Avenes krém,de mindig elcsábulok,most Paulától szeretnék rendelni.Az "új bőrről" írhatnál,lehet,hogy módosulnak a vágyaim:-)
    Szuper a kiscsaj 75-ből!Hiába,no,a huszas éveinkben nem kaland krémeket -tesztelgetni,amelyik az én szem alatti barázdámmal elbír,azt komolyan szétposztolom a világba!:-)))))

    VálaszTörlés
  28. Alverde növényi szappan citromfű pisztácia(nem szárít),La Roche-Posay Effaclar arctisztító és K krém,Sunfleur vitaminos krém(nagyon puha a bőröm utána,nem zsíros),Lush Ocean Salt radír(ő is ilyen új bőr fíling,bár kicsit drasztikus),Mask of Magnaminty maszk(jól hűsít),Herbalism arctisztító (imádom!! csak ne lenne csemege ubi lében ázott macskatáp szag,valami borzasztó :/ ),Zamian csokis maszk(jól felszívja a faggyút),Missha M Signature bb krém(imádom,mintha rajtam sem lenne!!!),Lioele Triple the Solution bb krém(kevésbé szeretem,mert világos is és vastag alapozós érzete van,nah meg a borsószaga :D).Kb őket használom mostanság,de így nyáron nem annyira problémás az arcbőröm,vagy csak öregszem :DD Télen húzósabb,mert hol zsíros, hol kiszárad pár óra alatt.
    Éssss nagyon cuki vagy a képeken :)))))

    VálaszTörlés
  29. Erzsi, ez a bejegyzés most ki fogja nyírni a pénztárcámat! :P

    VálaszTörlés
  30. Nekem is az effaclar arctisztító a legújabb szerelmem, tényleg jó pórusösszehúzó hatása van.Plusz egy nagyon klassz (és nagyon drága) bio-hajkezelő családnak köszönhetően újra sűrűsödik a hajam. De amúgy tök egyetértek Veled, rengeteg hasznos mindent olvastam a Ti blogjaitokon, nagyon sok tippet adtatok, úgyhogy keep on bloggin everyone :)

    VálaszTörlés
  31. Te, Erzsi semmit nem változtál, most is olyan aranyos vagy mint fotókon. :)

    VálaszTörlés
  32. Húúú, az a Sweetsensation szemkörnyékápoló most erősen elgondolkodtatott!
    Utána fogok nézni, h hány éves kortól ajánlott, ha nem kifejezetten érett bőrre javasolják, akkor lehet, h én is meglesem. (Bár még te sem vagy kifejezetten érett bőrű, sztem az 50 felett kezdődik)
    Talán a Bioderma Micellás arclemosója az egyetlen, amiről semmi pénzért nem mondanék le. És tavasszal nagyon szerettem a Bioderma Sensibio Light nappali krémjét, de fényvédőtlen, így kenegettem fölé némi BB krémet, vagy egy kis Eucerin nappalit. Most pedig verőfényes napsütésben a Vichy SPF30-as mattító krémjét kenegetem az orcámra, ez is szimpi, tényleg nem csillog tőle a bőröm.
    JAh és még az Isiana mandulás körömlakklemosót is bekerült a TOPnemistudommennyibe, olcsó, egész jó illatú, a sima lakkot pedig nyomban leszedi, de a csillámossal is egész jól elbír. Ha nem olvasnék bjutiblogokat, soha az életben nem jön velem szembe, de hát ez még több fenti termékkel is így van. :)

    VálaszTörlés
  33. Saját rutinban a bb krém mindennapos lett, alá saját kotyvasztású krém, most épp sheahab. Tetszett ez a bejegyzés, hasznos.

    VálaszTörlés
  34. Engem ez a ximénia olaj egyre jobban vonz. Kíváncsi lennék, hosszabb idejű használat után is a véleményedre.
    Nagyon bájosak a kis kori fotóid! A mosolyod változatlan. :)

    VálaszTörlés