2011. augusztus 16., kedd

Bvlgari - Jasmine Noir

Sziasztok!

    Tegnap azt mondtam a héten már nem írok, de! Legalább 12 bejegyzésbe belekezdtem  ezt meg már olyan rég megírtam, hogy  el is felejtettem, de megtaláltam :)
Parfüm vagy táska? nem tudom eldönteni melyik a kedvencem.
Mondjuk parfümből sokkal több van, mivel hosszú évek során a családomtól minden alkalommal parfümöt kapok (vagyis inkább kérek :)) legalább ennyi előnye van a sok szülinapnak és karácsonyoknak.

   Egy pár kép: ez a teljes készletem, amit kategorizáltam.Időközönként vagyis minden második nagytakarításnál kapnak egy kényeztető, puha nedves ruhás masszírozó áttörlést és utána egy lazító száraz rongyos fényesítést, szóval rendesen gondjukat viselem.

Sajnos nincsen mindegyik tele :(
   Most a kedvencek következnek :

  És amiket szeretek:

 Vannak amit ritkábban használok:

És végül a porfogók amit ilyen-olyan okoknál fogva nem ajándékoztam el de nagyon ritkán nyúlok érte:

Szóval egy ideig biztos "állásom " van a blogon :)

     Nem rajongok a Bvlgari parfümökért összesen 2 van, ebből az egyik a Bvlgari Jasmin Noir amit  szeretek és ami egy érdekes illat mivel nagyon változik a bőrön, sőt sohasem ugyan az az illat , nem tudom mi befolyásolja az illat kialakulását (bőr pH értéke, hormonháztartás...?) de van , hogy imádon máskor zavar az illat..
A szett
Ez is a szett része csak lefelejtettem az előző képről











Fejillat amit elsőre érezhetünk a jázmin majd ezután 20-30 elteltével  bontakozik ki a szívillat ami babarózsa , mandula, és a vége édesgyökér és tonka bab ami megmarad. Érdekes elsőnek, próbánál kicsit férfias illatnak tűnt de még nézelődtem a parfümériába (a Galeries Lafayette  - óh....erről egy egész bejegyzést lehetne írni amit ott láttam a kozmetikai osztályon és a vásárlásoknál annyi tesztert adtak, hogy már szégyelltem elvenni) egy fél óra elteltével megszagolva nagyon finom illata volt. Akkor jelent meg  és bevezetés ként 100 ml.-es parfüm áráért volt ajándékcsomag ami tartalma egy 100 ml EDP, 150 ml testápoló, 10 ml mini EDP és egy nagyon szép rúzsozáshoz szuper kis tükör volt.

Szeretem a markáns, keleties-fűszeres illatokat, érdekes a 10-15 évvel ezelőtt kiadott illatok karakteresebbek, egyedibbek mint a manapság megjelenő szinte egyedillatok, valahogy minden hasonló, szerintem felmérik melyik összetevőket szeretik a legjobban és erre hajtanak szóval marketing az alapjuk.

A parfümök terén egyértelműen a Dior vezet, ezután a Guerlain , Boucheron , Kenzo, Cartier a ranglistám.
Tudom van ezektől előkelőbb de azok 2-3 X áron kaphatóak ami már nem az én árfekvésem.

A Montale parfümőkből  mindenképpen be kell szereznem egyet, nagyon jók és rettenetesen tartós illatuk van! Tartalmaznak egy oud nevű illatanyagot ami :Az agarfa-olaj vagy ismertebb nevén oud évszázadokon keresztül a keleti nemesség titka volt. Délkelet-Ázsiában terem, de a legjobb minőségű az indiai Asszám tartományból érkezik. Az oud gyakorlatilag az Aquialara fa hihetetlenül értékes gyantája. Ami miatt értéke az aranyénak másfélszerese, hogy a fának legalább 50 évesnek kell lennie, és a roppant gazdag, sötét színű olajat ezer éve alkalmazott, titkos folyamaton keresztül nyerik ki. Az olaj illata kámforos, füstös, fás, földes, dohányos - ördögien komplex és vonzó. Az oud illata elsőre talán különösnek hat a tapasztalatlan orr számára, azonban varázslatos tulajdonsága az, hogy minél tovább viseljük, annál gazdagabbnak és ellenállhatatlanabbnak hat. ..
Az oud - mint parfüm-olaj - hatása hipnotikus: nem véletlen, hogy századokon keresztül a keleti királyi családok kiváltsága volt a használata. Pszichoaktív anyag, melyet a buddhista gyakorlók is gyakran használnak meditációik során, ugyanis eltávolítja a kimerültséget, frissíti a testet és a tudatot, elűzi a negatív energiákat és felkelti a belső erőt. Gyakran említik a neurózisok, és egyéb idegi alapú rendellenességek legjobb ellenszereként.

Az oud olajat tartalmazó értékes parfümök mindemellett valódi szerelmi „bájitalok”: a keletiek szerint igazi afrodiziákumként, vágyfokozóként hatnak. Nem csoda, hogy hihetetlen becsben tartják őket.


Használjuk mértékkel!

A Montale parfümökre kivétel nélkül jellemző, hogy igen sokáig megmaradnak a bőrön. Az Aoud vonalba tartozó alkotások pedig már-már szinte hihetetlenül tartósak és potensek. Ügyeljünk arra, hogy mértékkel használjuk őket (egy, legfeljebb két fújás elég). Illatuk egész nap elkísér bennünket.

Az info innen volt.

Tavasszal vettem 7-8  illatból mintát  és 3 annyira tetszett, hogy döntés képtelen voltam.

Megint jól belefolytam a parfümökbe de nincsen annál kellemesebb mint amikor valakit finom illat leng körül , ha ilyet érzek és nem ismerem meg vagy egyáltalán nem ismerem az illatot szégyen nélkül  megkérdezek ismeretleneket is mit használ, láthatjátok a megszállottja vagyok ezeknek a kis alkoholos oldatoknak :)



15 megjegyzés:

  1. Barmibe fogadtam volna, hogy nem birod ki, hogy ne poszolj nekunk:-))))
    Nekem a nagy kedvenceim: Dior- J`adore , Givenchy- Amarige, Elisabeth Arden - Splendor, de szeretem a Laura-t is (laura Biagotti). Imadom a gyongyviragillatot is.
    Egyebkent Poppy voltam, csak munkahelyemrol irok.

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon szeretem a J'adore illatát nagyon rég nem használtam, annyira kevés van már az üvegében sajnálom használni még van csillámos testpúderem ebből az illatból az a fajta aminek a pamacs vagy nem tudom ,hogy nevezik a közepébe van a púder és nagyon régi 8- 9 éves de még van illata !

    VálaszTörlés
  3. imádom az illatokat, a barátnőim szoktak úgy is hívni hogy az orr, ha bemegyünk egy drogériába.. jó kicsit túlzás, de tényleg jó orrom van,
    szép kis gyűjteményed van, nekem a givenchy az abszolut kedvenc, hot couture, látom te nem használod sokat az extravagance-t , én azt is imádom.
    ha tehetném annyi parfümöm lenne hogy csak na, de sajnos még csak szegény egyetemista vagyok:Dúgyhogy be kell érnem az olcsóbb társaikkal

    VálaszTörlés
  4. Az én örök kedvencem a Chanel No. 5 ! Lehet, "átlagosnak" hangzik, de tényleg ő a kedvenc és mindig visszatérek hozzá, akárhány újat is próbálok, pár hét múlva csak visszatérek.
    Szerencsére a párom is szereti, úgyhogy nincs ezzel semmi gond. :)

    VálaszTörlés
  5. 'porfogók' haha:D
    van ám gyűjteményed!!:)

    VálaszTörlés
  6. egyszer szaglázd meg az Issey Miyake L'eau D'issey-t,én ezt is imádom nagyon,ebből is csak egy fújás és egész nap tart.
    a Bvlgari Jasmin Noir-t én is nagyon nagyon imádom,télen nagyon jó illata van rajtam,nyáron egy kicsit nehéznek érzem:)

    VálaszTörlés
  7. Lányok itt vagyok most ültem le.
    Én amire kíváncsi vagyok azok a Neroli parfümériában lévő különleges parfümök igaz eddig csak tesztereket vettem de így nagyon jó mert van időm kitapasztalni melyik a legjobb számomra. És végre nem drágábbak itthon mint külföldön sőt olcsóbbak!
    Szóval aki Pesten lakik megéri benézni és majd nem mindenből lehet tesztert venni jártam az azt hiszem 5-700 Ft.-

    VálaszTörlés
  8. Jaaj mennyi parfüm, óó jó rájuk nézni :)))) nekem is van pár, de Neked wáo :D
    Tudod min lepődtem meg, hogy az Armani Code-ot nem olyan sokszor használod :O annyira imádom az illatát, úristen, mennyei!!! na de majd ha lesz rá pénzem lesz ám egy nekem is :D addig meg spórolok a kis mintámmal hehe

    VálaszTörlés
  9. Nekem nagyon érdekes bőröm ( talán túl savas a pH értékem ?) van csak az erős illatok maradnak meg !?
    Pedig a púderes illatok is bejönnek az ártatlanság, tisztaság szimbóluma számomra (az ártatlanságom már rég oda :D )csak azt állandó jelleggel kellene fújkálnom mert hamar elillan.
    Issey Miyake L'eau D'issey szerintem az is volt nekem valami rémlik, hogy kellemes illat.

    VálaszTörlés
  10. Nem semmi, ennyi parfümöt... szerintem nekem még életemben nem volt ennyi parfümöm összesen. Az Armani Code-on én is meglepődtem.
    Egy ötlet: egy blogos kiárusítást te is tarthatnál a nem használt dolgaidból ;) az egyik prorfogódra vevő lennék! :)

    VálaszTörlés
  11. Szia!

    Tudok Neked valahová e-mailt írni? Szeretnék kérdezni valamit. :-)

    VálaszTörlés
  12. Szép gyűjtemény. :)
    A Montale parfümök remek alkotások, Black Oud az egyik legjobb parfüm, amivel valaha találkoztam, komolyan. Nálad mi volt a három kedvenc, ha kíváncsiskodhatok? :)
    A Jasmin Noir-t csak papíron próbáltam, de tetszett, szóval valószínű, teszek vele egy próbát bőrön is, meghoztad a kedvem hozzá.

    VálaszTörlés
  13. Vador!
    A kedvencek : Pure Gold, Withe Aoud, Louban és ebben a sorrendben, de csak az első ami kimondott női a másik 2 uni sex de hát szerintem női illatok azok is ,majd letesztelem a férjemen még van a mintából.
    Valahol olvastam 77 parfümje van a márkának a legújabb a Pretty Fruity( rózsaszín palack) aromás - gyümölcsös , Dark Aoud (arany színű palackban) fás illat szantálfával ez unisex de én imádom a szantálfa illatát.
    Ha arra járok megnézem a Black Oud-ot :)

    VálaszTörlés
  14. úristen, ez a kánián:O :D olyan csodás ez a gyűjtemény, hogy még a könnyem is kicsordult tőle:)
    az armani code porfogó:O nyugodtan elajándékozhatnád nekem:D:D:D

    VálaszTörlés