2012. június 14., csütörtök

Közös ellenségünk



Sziasztok!


       Ma egy nagyon csúnya dologról, a narancsbőrről írnék egy pár gondolatot illetve osztanám meg tapasztalataimat az ellene használt termékekről.
        Az elején bevallom, soha nem volt  komolyabb  gondom a narancsbőr miatt. Valószínűleg genetika és a mozgás miatt (rendszeresen jártam 9-10 évig fittnessz terembe), enyhe fokozatú, minimális volt a combomon. De annyi elrettentő példát láttam főleg strandon, meg ismeretségi körben, szűk nadrágon  vagy szoknyán átlátszó  dimbes-dombos dudorokat, hogy próbáltam maximálisan odafigyelni erre.   Sajnos ez nem csak a teltebb, kövérebb nőket érinti, természetesen a túlsúllyal romlik az állapot, de a nők 98%-nak van narancsbőre.


       Most jön az a rész, hogy mennyi mindent próbáltam és ezzel már nekem is tel
e a t...öm, de ez az igazság, erre a kora már sok terméken túl van minden korombeli nő és az sem mindegy egy probléma megoldására 4-5 terméket vagy 25-30-at próbált valaki. A repertoáromba olyan márkák szerepeltek mint a Clarins, Lancome -ezek voltak a legjobbak és minden évben új krémmel jelentek meg- Methode Jeanne Piaubert, Biotherm, Vichy, YSL, Chanel, Dior, satöbbi.
A másik fontos része a dolognak, hogy ezek azok a termékek amivel a legjobban "levesznek " minket a gyártók, mivel rettenetesen drágák és ebből nem akkora mennyiséget használunk egy alkalommal mint az arckrémekből, jóval többet.
A fentiek közül egyiknek sem volt olyan hatása mint amit most ajánlok. Természetesen eltüntetni nem lehet, de gondolom azzal egyetért mindenki nem mindegy milyen állapotú, mennyire előrehaladott. A gélállagúak összehúzták a bőrt, a krémesek vagy hűtöttek vagy melegítettek, hidratálták a bőrt és  ennyi volt a hatásuk.

Első dolog a mozgás. Második napi minimum 1, 5 víz. Harmadik a vérkeringés fokozása masszázzsal és egy  hatásos krém használata. Itt nem lehet csak egy krémre hagyatkozni ! Aki nem tudja a napirendjébe illeszteni a rendszeres mozgást a masszírozásra fektessen nagy hangsúlyt, megéri.

Nem szaporítom a szót, ami nekem a legjobban bevált és állítom valóságos csodaszer az a kávébab vaj.
Naponta használtam este fürdés után, felső combok-fenék-has részre, bőségesen kenve és legalább 5 percig masszíroztam simító csipkedő mozdulatokkal valamint különböző kínzóeszközökkel mint az első képen is látható egy a sok görgős masszírozóimból., így egy 200 g adag  3 hétig volt elég. De már egy hét után sokkal feszesebb, simább, szemmel látható javulást következett be. A feszesítő hatása rendkívüli.
 Én még külföldről rendeltem, de már itthon is kapható a NATURKENCE webshopjában, 100g/ 3100 Ft.

Lehet más hatóanyagokkal vegyítve, hígítva is használni.
Erre kértem Évától, a Naturkence tulajdonosától, a téma  szakértőjétől, tanácsot, receptet.

 Cellulit-gyilkos krém kb. 100 ml
1. 30 ml  sárgabarack magolajat, 20 ml tamanu olajat, 10 g kakaóvajat és 10 g Emulsant vízfürdőben felmelegítünk(nem mikrózni!) max. 60-70 fokra!.
2. Másik pohárban (vízfürdő!) 15 ml borostyánkivonatot is langyosítunk. Ha éppen akad otthon, 15-20 ml hamamelisz virágvizet, vagy centella olajat is tehetünk hozzá.
3.Vegyük le, és a szokásos módon kevergetve (pl. tejhabosító) az olajos keverékbe lassan adagoljuk a borostyánt. Hideg vízbe állítva gyorsabb lesz. 4.Ha testhőmérsékletű, 30 csepp illóolajat (pl. kiváló a cédrusolaj a cellulitre)  és 5-10 csepp Biokons-t adunk hozzá. 
5. Naponta kenjük a problémás területre.

A webshop oldalára még kerülnek fel receptek a jövőhét folyamán, ha a kevert változat szimpatikusabb,  jó megoldás lehet barátnővel megrendelni a hozzávalókat és elosztani.
És egy nagyon jó krém lesz nemsokára kapható, ez is testápolással kapcsolatos.
Valamint jövő héttől újra kapható lesz a XIMÉNIA OLAJ a webshopban.


Nagyon ajánlom azoknak akik narancsbőr elleni harcban már elestek, ne adják fel a harcot, ez nem nagy  befektetés a speciális krémekhez viszonyítva  és sokkal hatásosabb, de tessék masszírozni és utána egy nagy pohár vizet meginni.


A végén megjegyezném semmilyen üzleti, anyagi érdekeltség (sajnos ) nem fűz  a Natúrkence vagy Sweetsation  Therapy  termékeihez, amiért írok róla a segítőkészség mindkét oldal felé, vagyis az olvasóknak tippet adni a bevált termékekről és a kevésbé ismert termékeket ajánlani, felhívni rájuk a figyelmet. Ez fontos, hogy tudjátok,  mert mindkét  cégnek vannak még remek termékeik amiről még szó lesz a blogon.




20 megjegyzés:

  1. A Natúrkencét én is ismerem:D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók ezek az összehasonlító írások.
    Amúgy sem lenne keretem a fent említett márkákra, de akkor ezekre kár is lenne pazarolni. Natúrkencét nézegettem már (hatásodra) és rendeltem a Nadlertől. Nem először... nagyon tetszik a szappankám :)
    Még több ilyet, ha lehet.
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. sajnos én is szenvedek tőle,de még nem találtam rá megfelelő krémet :(

    VálaszTörlés
  4. Nekem a sportolás, sok gyümölcs, zöldség, folyadék bevitel miatt sokat javult a narancsbőröm helyzete :) előtte se volt annyira durva..de ki nem vágyik narancsbőr nélküli bőrre?:)

    VálaszTörlés
  5. Ó,Istenem!Már sütireceptből sem vállalnék be ennyire bonyolultat...Keverve nem kapható?Na és a hamamelisz virágvíz:-)))) asszem,minden tiszteletem a Tiéd,hogy ennek nekiláttál...Igazi Lucretia Borgia leszel még a végén!:-)

    VálaszTörlés
  6. Én nem hiszek se a fogyasztó se a narancsbőr elleni kencékben, mert ha tényleg hatnának, nem ennyi lenne az áruk, illetve nem hiszem, hogy túl sok narancsbőrös meg túlsúlyos emberke mászkálna :D

    Én úgy küzdöttem le a narancsbőrt, hogy elkezdtem rendszeresen mozogni meg egészségesen táplálkozni, bő három hét alatt búcsút is mondtam a kis rondaságoknak és még pénzbe sem került! Ajánlani tudom mindenkinek :DD

    VálaszTörlés
  7. Már előző beszámolódnál, éreztem, hogy ez a kávébab vaj jó kis cucc lehet. És tényleg. Amúgy mennyire könnyű eloszlatni a bőrön? mondjuk a sehához képest?
    Nem macerás?
    Nagyon tetszik, egyszer tuti beruházok rá.
    A régiek milyen sorsra jutnak, most, hogy megtaláltad a tutit? :)
    Olyan kis cuki ott a nagyok között az első képen. :)

    VálaszTörlés
  8. Lányok az elején is írtam a mozgás nagyon fontos és a masszírozás, látom van akinek ez bejött :)

    @Julinka: még egy ilyen bejegyzés és a blog nevét átírom *Fűben-fában orvosság * :D

    @Zh: nem kemény vaj, lágyabb mint a kókuszzsír és hamar beszívódik, enyhe kávéillata van.
    Az egyik Chanel még új, ajándékba kaptam, a többibe meg már alig van.

    VálaszTörlés
  9. Az a feneség a dologban,hogy olyan hülye módon van a nők kötőszövete kitalálva,hogy csak na. A nők 80%-ának, testsúlytól függetlenül van narancsbőre. (egyébként a tényleges cellulitis nem az,amire mi azt hisszük,az egy igen randa ocsmányság.brrr)
    Namindegy. A lényeg, a sport, és a bőrfeszesítés javíthat a tüneteken, de alapvetően ott marad, csak max kevésbé látszik. Mindenesetre aggódhatok annyi minden miatt, ezt inkább kihagyom. Strandolni nem szoktam, miniszoknyát-nadrágot se hordok,úgyhogy le van ejtve részemről.

    Viszont Erzsi, rátapintottál a lényegre. minden kence egyik alapanyaga a koffein.:D Van neki pici vízhajtó és keringésjavító hatása, erre alapoznak a cégek. Ha jól rémlik,tán még 1-2 állandó összetevő van,az összes többi igencsak alkalomszerűen összeválogatott.

    VálaszTörlés
  10. Na ez most nagyon jól jött köszi, ki fogom szerintem próbálni a kávébab vajat. Én is a mozgásban és az életmódban hiszek, de én fiatalabb koromban,a 10-15 kilóval kisebb, vékonyka testemen is láttam a narancsbőröm itt-ott, szóval ez nem súly függő tényleg. Igazából most a térdem körül látom erőteljesebben, máshol nem annyira (csak ha összenyomom) de eléggé zavaró, nem tudom miért pont ott van ahol kilátszik, de ez az én nyomorom :D Köszi a tippet!

    VálaszTörlés
  11. Jó pár éve használtam Vichyt,Avont,Niveat,de úgy viselkedtek rajtam,mint egy hagyományos testápoló.Hidratált,puhított,semmi több.Nem érte meg megvenni őket.Én vékony alkatú vagyok,de egy kevés mindig volt rajtam,a popsimon :D a combomon szerencsére nem. :D Én sportoltam mindig és próbálok egészségesebben enni,de ezek ellenére van.Amikor megvettem ezeket a zseléket sokszor mondtam magamban:Melitta, ugye ezt nem gondolod komolyan hogy használni is fog valamit?:D
    (már várom a Naturkencés csomagom :P)

    VálaszTörlés
  12. @Kriszti (rougeandstyle):ritka szerencsés vagy, tudod mi a teendő, 3x keresztet vetni :)

    @Melantha: teljesen igazad van, a koffein a legerősebb vízhajtó és gondolom így töményen erősebb hatással van a kötőszövetekben lerakodott salakanyagok eltávolítására, ezért gyors és látványos a javulás :)

    @Szütyő - Beauty blog és Nicimeli: akkor kenni kell és felfelé (szív irányba) masszírozni azt a részt ami zavar,csak néhány perc naponta, érdemes megpróbálni :)

    VálaszTörlés
  13. Amint hízok pár kilót azonnal előbukkannak a fránya rücskök az én amúgy vékony testemen is, mármint persze csak a combomon. Nekem a Rekongem és a Yamuna paprikakrémei tökéletesen beváltak, persze jó alaposan bemasszírozva az erre hivatott segédeszközzel.
    De ez is jól hangzik, legközelebb lehet, h kipróbálom a kávébab vajat, a bonyibb kence összerakásához szerintem nem vagyok kellően motivált. :))

    VálaszTörlés
  14. Nincs türelmem használni, pedig kéne..

    VálaszTörlés
  15. Egyébként durva,hogy a narancsbőr ennyire nincs súlyhoz kötve. Láttam már 100-on felüli nőt,akinek szép izmos lábai vannak és egy gramm narancsbőre nincsen!
    Ugyanakkor negyvenkilós lánykánál is lepődtem már meg,hogy milyen a combja.
    Még hogy a genetika nem számít... :D

    VálaszTörlés
  16. Nagyon jól összehasonlítottad a kencéket és hasznos ötleteket lestem el! Köszike

    VálaszTörlés
  17. Én nem tablálom a naturkence webshopban a kávébabvajat, már nincs, vagy más neve van?

    VálaszTörlés
  18. De már megtaláltam, rendeltem is.
    Viszont valamit nem értek. Te ezt a kávébabvajat használtad, tisztán? Az utána következő receptben viszont nem szerepel.
    Még csak mostanában kezdem a saját kutyulásokat, lehet, hogy butaságokat kérdezek, bocsi :-)

    VálaszTörlés

  19. Én simán használtam, nem kevergettem, szerintem úgy a leghatásosabb nálam :)

    VálaszTörlés