2012. június 10., vasárnap

Bronzosítók összehasonlítása

.

Sziasztok !


     A nyári sminkcuccok királyáról, a bronzosítókról szeretnék ma  egy kis összefoglalót tartani.

Nem nevezném tesztnek mert mindegyik egytől-egyik remek minőségű, tudom ez most nagyképűen hangzik, de ha vásárolni szeretnétek, bármelyiket az alábbi képről  nyugodtan ajánlom.
A sorrendet a jelenlegi kedvenc színeim szerint állítottam össze.



Nagy rajongója vagyok a bronzosítóknak, sokáig még télen is ezt használtam arcpirosító helyett, igaz világos árnyalatban. Imádom a napcsókolta arcbőrt egy kis bronzosítóval kiemelni, igaz engem csak finoman puszilgat a nap, nehezen barnulok, nem úgy mint a gyerekeim és a férjem akik pár napozás után gyönyörűen és egyenletesen barnulnak le.
Elég nagy készletem van bronzosítókból, oké  nem Temptalia-hoz  hasonlítom a készletem, de ebben az évben  biztosan nem veszek többet.

Szerintem ezeknél a termékeknél éri meg igazán egy  jobb minőségűt választani mivel ég és föld a különbség a textúrát, tartósságukat és a végeredményt tekintve. Érdekes, számomra a  Guerlain Terracotta termékei nem váltak be, túl sötétek, nehezen eldolgozhatóak, nem szeretem őket, pedig sokan istenítik, Bobbi Brown bronzosítói sem nőttek a szívemhez, igaz ezeket csak a parfümériában próbálgattam párszor,  de túl nagy a porszerkezete.

1. Diorskin - Nude Tan 003 Zenith:
 Szeretem mert: különlegesen finom textúrája van, tartós, beleolvad a bőrbe, nagyon jó összhatást érek el vele az új lazachússzínű rúzs/ szájfény mániám kiegészítéseként. A bronzosító tartalmaz egy kiváló minőségű mini kabuki ecsetet, ami nagyon jó minőségű, nagyon sűrű és nagyon puha.

2. MAC - Refined Gold
Szeretem mert : végre egy MAC púder amivel teljesen elégedett vagyok, gyönyörű színe van, egyenletesen terül el az arcon, tartóssága is jó. Tartalmaz parányi, mikro aranyszemcséket de a bőrön ez nem látszik, selymes textúrája nagyon jól építhető, ez a legsötétebb az összes közül.Ez inkább nyárvégére kerül előtérbe nálam.

3. Too Faced Peach leopard:
Szeretem mert: nagyon jól kihasználható világos színe van, egész évben használható, itt is remek textúra, megfelelő tartósság jellemző a termékre. Megvásárolható külön is vagy kisebb méretben a fenti remek kis paletta részeként.

4. NARS - Laguna:

Szeretem mert: nagyon tartós, igaz eléggé sötét  de vékony rétegben használva egy kellemes barna árnyalata van, selymes aranyborítással. Ez is megvásárolható külön vagy a képen látható palettában.

5. CHANEL - 26 CANYON:
Szeretem mert: szinte már hozzám nőtt, nagyon régóta használom ezt az árnylatot, sokáig ő volt a pirosítom is,ez már a 3. darab ugyanabból a színből.
Ez a legvilágosabb az összes közül, világos bőrűeknek kiváló, kissé barackos árnyalatú bronzosító.

6. CHANEL  - 917 SABLE ROSE:
Szeretem mert: a megszokott magas minőséget nyújtja a színösszeállítása ami miatt a lista végére csúszott. Összekeverve túl rózsaszínes inkább pirosítónak felel meg a színe alapján.

7. LA PRAIRIE :
Szeretném ha: tudnám használni. A minősége osztályon felüli minden szempontból, ami a problémám vele, hogy nagyon pigmentált! Csak egy színben kapható ezt azzal magyarázzák, hogy remekül építhető, ez igaz is csak bármilyen keveset veszek fel az óriási bronzosítóecsettel a szín túl erős számomra. Erős, selymes  aranyfénye van.


Lassan közeledik a blog 1 éves szülinapja, ezért is gondoltam egy hasonló összefoglalóra minden termékből. Heti egy alkalommal lesz hasonló, a következő a rúzsokról készül.
És elárulok egy kis titkot, a blogszülnapi nyereményjáték egyik darabja egy bronzosító lesz a fentiekből, természetesen vadi új :)

És akkor most arra kérem azt a kb  110  hűséges olvasómat (lassan elkészítem a listát is) aki a kérésemre jelezte, hogy itt járt, a profilnál látható e-mail címre írja meg a felhasználónevét, nevét és e-mail címét. Köszönöm, hogy sokan minden bejegyzésnél jelezték, hogy itt voltak :)


A Sweetsation Therapy mintákért Judit  és Szilva33  jelentkezését várom.
Valamint várom még Biu és L jelentkezését hétfő estig a mini nyj. miatt.

Csak nyáron használtok bronzosítót ?


47 megjegyzés:

  1. Ha eszembe jut, télen is használok ;)
    Nagyon szépek ezek a bronzosítók :)

    VálaszTörlés
  2. Juj most láttam meg, hogy nyertem nálad, nagyon feldobott! Írtam levelet, és itt is még egyszer, köszönöm :).

    Hogy a témához is szóljak: sajnos télen brutál fehér vagyok, olyankor a pirosas színek jobban állnak, még nyáron is rá kell edzenem, hogy olyan színem legyen, amihez jól áll a bronzosító :D.

    VálaszTörlés
  3. Akkor már nem kell " itt jártam" nyomot hagyni? :)

    VálaszTörlés
  4. Jujj!De szuper!:-) Nagyon világos a bőröm,ezért nekem idén lett először bronzosítóm,a blogok hatására:-)Egy Douglasost vettem,ha mégsem szeretném,ne dobjak ki túl sok pénzt az ablakon:-)AChanelt a napokban szerettem volna megnézni,de nálunk nincs semmi limitált v. Szezonális a Douglasban:-( hurrá,vidék:-(

    VálaszTörlés
  5. Én inkább nyáron használok, mert a lebarnult bőrömhöz tetszik igazán :)

    VálaszTörlés
  6. A Diorskin annyira szépen van megcsinálva *.*

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépek ezek a bronzosítók. Nekem csak 2db van, de azok is lassan fogynak, csak akkor fogok újat venni, ha elfogynak, vagy ha valami kihagyhatatlan ajánlat lesz:)

    VálaszTörlés
  8. Én olyan halavány vagyok,hogy egy jobb érzésű kriptaszökevény már nem áll szóba velem. Najó, ez költő túlzás volt ugyan, de tényle elég kókadt vagyok színügyileg. Bár most _nagyon_ gondolkodom egy bronzosítón,hogy kontúrt adjak az arcomnak, de félek,hogy hülyén állna. Dilemma.

    VálaszTörlés
  9. Egyetértek Tükröm Tükröm-el;-) Sweety...elfelejtetted Too Faced Chocolate Soleil-t, haha..;-)

    VálaszTörlés
  10. Nekem nincs egyetlen egy bronzosítom sem! Vettem ugye a legutóbb egy barnás pirosítót, azzal barátkozom éppen, lassan ideje lesz beszereznem egy igazi bronzosítót is.
    Ja és alig várom a rúzsos összeállítást!

    VálaszTörlés
  11. Húúú, hát nekem a kedvenc sminktermékem a bronzosító. Télen is használom, igaz akkor inkább kontúrozni, nyáron meg aztán végképp. Szerencsére jól is áll, hamarabb nyúlok ezekhez, mint pirosítóhoz, nagyon szeretem őket.Nálam már vagy 8 éve tart a szerelem, és szeritnem ez az ami ha jól alkalmazzuk mindenkinek jól állhat, de tuti, hogy elfogult vagyok :D

    VálaszTörlés
  12. valahogy eddig nem annyira szerettem a bronzosítókat, én inkább pirosítós vagyok, de szerintem el fogom kezdeni a használatát.:)

    VálaszTörlés
  13. De cuki a Too Faced-es :) Én túl fehér vagyok a bronzosítóhoz, nyáron ezerrel kell napon lennem, hogy látszódjon valami szín :)

    VálaszTörlés
  14. Én tavasszal,és ősszel is használom a Mac bronzosítót. Mindig azt mondják,hogy de jó egyeseknek,hogy még akkor is szép napbarnította bőröm van..pedig ha tudnák,hogy csak trükk az egész.Egyébként nyáron keveset használok bronzosítóból:D

    VálaszTörlés
  15. Jó kis készleted van :) Szépek nagyon! Várom a következő hasonló beszámolót. Remélem, lesz ilyen minden dekorkozmetikumodból:)

    VálaszTörlés
  16. Csorog a nyálam...... :D Nem semmi a készleted! Én télen-nyáron használok bronzosítót, nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  17. Jaj, de jó, hogy erről írtál!! Én múlt héten vettem egyet, hosszas gondolkodás után.(milyen jó ilyen problémákon töprengeni, istenem...:-)
    A Bobbi Brown nem győzött meg, baromi drága, de nem varázsolt el. :-)Valahogy a Mac "Matte Bronze" bronzosítója sem. Végülis vettem egy Pupa terracotta bronzosítót, valahogy az tetszett meg. Ami kételyeket ébreszt bennem, hogy enyhén narancssárgának látom. Persze a terracotta szín vöröses, mit vártam? :-) Az a félelmem, hogy muszáj lesz még egyet vennem, ami nem narancssárga. :-)Te milyen rúzst használsz a bronzosítóhoz? Valahogy úgy érzem, hogy pld. a rózsaszín elüt tőle, a korall sem igazán jó.

    VálaszTörlés
  18. Időnként télen is szoktam, de ahogy elkezdődik a tavasz, mindenképpen alkalmazom. Nagyon fel tud dobni egy natúr sminket is.

    VálaszTörlés
  19. A dior-t meg fogom venni, legutóbb benefit Hoola-t vettem, mert annyira istenitettek, de nekem nem jött be

    VálaszTörlés
  20. @Noémi71: csak a Dior ami nagyon narancsos, ahhoz lazachússzínű rúzst, a többiekhez meg bármilyen szín illik.Ezért narancsos árnyalatot 2. bronzosítónak ajánlom.

    @Kata: sajnálom, nekem se jöttek be a benefit cuccai, azért nem is látni a blogon, a folyékony alapozói olyan mennyiségű és minőségű szilikont tartalmaznak, hogy 10 perc alatt pöttyös lettem tőle, sokkal jobb cuccai vannak a Too Faced-nek. De rúzsok terén mindkettő piti.

    @Melantha és Kedves Glória: érdemes megpróbálni egy világos színt, legalább a tetszterből. Csak előtte töröljétek át egy zsepivel ;)

    VálaszTörlés
  21. Hmmm nekem a DIOR jön be legjobban...

    VálaszTörlés
  22. Én 2 bronzosítót használok,van egy matt a The Balm Bahama Mama őt csak nyáron kenem,mert elég sötét és pigmentált,a másik pedig a tokidoki Inferno bronzosítója a világosabb,Royal Pride,neki arany fénye van,nagyon szeretem.Szoktam télen is használni,sőt,valamikor szemhéjpúderként is.Szuperül beleolvad a bőrömbe.A Diorskin és Chanel Canyon színe tetszik.

    VálaszTörlés
  23. Annyira szépek :$ én kb. fél éve kaptam rá a bronzosító használatára , azóta alap szinte minden sminkemnél :$

    VálaszTörlés
  24. Szeretem az összehasonlítós posztokat, jöhetnek még ha van kedved!:D bár én még a bronzosítókkal nem barátkoztam össze teljesen a világos bőröm miatt

    VálaszTörlés
  25. Juhhúú,köszönöm szépen, még soha nem nyertem semmit:))Küldöm a levelet:)A bronzosító témában: én majdnem egész évben használok, csak világosabb árnyalatot.Pillanatnyilag ezt használom:http://www.zuneta.com/shop-by-brand/hourglass/illume-cream-to-powder.html/Ez egy krémes bronzosító,tényleg krámes,szóval csak száraz bőrön működik.Viszont nagyon szép ,természetes,napcsókolta a végső hatás,de nem tartó egész nap,igazítani kell.A Zuneta-t mint webshopot is csak ajánlani tudom, gyors és korrekt a kiszolgálás, olyan termékeket lehet rendelni ami Magyarországon nagy részt nem elérhető(kivéve a RougeBunny Rouge-t)

    VálaszTörlés
  26. Több is van otthon, de nem mertem eddig őket használni (elég világos a bőröm és ha nem vigyázok, idétlenül nézek ki bronzosítva). Meglepő módon, télen eszembe se jutna használni.

    VálaszTörlés
  27. @szilva33:Zuneta-val pár hónapja szemezek de nagyon nehéz választani a prémium márkák kínálatából:D
    De már kinéztem pár rúzst a szülinapomra, a Le Metier De Beaute, Edward Bess, Hourglass, ezért örülök, hogy van olyan olvasóm aki már rendelt tőlük.
    Érdeklődve várom a véleményed ha más terméket is vásároltál a márkából :)

    VálaszTörlés
  28. Szia!

    Nagyon szépen köszönöm! :)
    Írtam levelet! :)

    Szuper bejegyzés jó kis termékeket válogattál össze.
    A Too Faced Peach leopard és a CHANEL - 26 CANYON tettszik a legjobban. :)

    VálaszTörlés
  29. A Nars nagyon tetszik, bár nekem az összes nagyon sötét lenne, mert rendkívül világos a bőröm. Egy pici is úgy tűnne, mintha épp' arcon vágtak volna, ezért használok leginkább pirosítót.
    Mellesleg szép gyűjtemény :)

    VálaszTörlés
  30. A DIOR-nak a csomagolása is nagyon szép :)

    VálaszTörlés
  31. vajon a MAC kapható még?és ha igen meddig?:D
    mert most nem nagyon van időm vásárolni,de kéne egy jó minőségű bronzosító hamarosan:)

    VálaszTörlés
  32. Én is nagyon szeretem a bronzosítókat és velem is előfordult, hogy télen is használtam. :)

    VálaszTörlés
  33. Gyönyörű gyűjtemény!
    Én inkább csak nyáron és ősszel használok bronzosítót

    VálaszTörlés
  34. Nagyon szépek . Sajnos én nem nagyon tudom kezelni a bronzosítókat mert elég kerek az arcom de azért remélem egyszer sikerül megtalálnom ami jól áll nekem. :)

    VálaszTörlés
  35. Télen-nyáron nagy bronzosító fan vagyok ( persze más a szín - árnyalat és a fény - textura is az évszakoktól függően), mert szerintem nélkülözhetetlen az arc plasztikus kiemeléséhez. (persze ez nem pipálja ki a pirosítót, az egy külön téma:-) )

    Pont most fogalmaztam a kedvenceimről én is egy tesztet, de akkor még várok egy kicsit :-))

    VálaszTörlés
  36. Nagyon szép színek! Pont most nézegettem a pirosítókat, bronzosítokat, nekem kapóra jött az összefoglalód!

    VálaszTörlés
  37. Szépek nagyon, nekem főleg a Diorskin tetszik,
    de ehhez, végképp laikus vagyok, még sosem próbáltam egyet sem. :O

    VálaszTörlés
  38. Na, Erzsi, rendeltem egy Dior "Sunlight" bronzosítót. :-) Először a Zenith-et rendeltem, aztán szerintem a csomag "hajóra" rakása előtt 1 perccel írtam nekik, hogy mégsemmégsem, inkább a Sunlight.:-) Mivel írtad, hogy a Zenith inkább narancssárgás, és narancssárgásom már van... Majd összehasonlítjuk a kettőt, jó? :-) Remélem megjön!!

    VálaszTörlés
  39. @Noémi71: Izgatottan várom, szerintem én is azt szerettem volna, tévedésből küldték a 003-as Zenith-et de végül megtetszett, nekem még nem volt narancsos árnyalatú :D

    Biztosan megjön :)


    Aki eddig nem használt bronzosítót azt ajánlom világos színnel próbálkozzon (parfümériába kérésre fel is teszik, segítenek a színválasztásban és nincs vásárláshoz kötve!), nem fogja megbánni és utána lehet vadulni a sötétebb árnyalatokkal is;)

    VálaszTörlés
  40. Nem használok bronzosítót. Még.
    A Diorskin nagyon tetszik, csak elbizonytalanított a narancs árnyalat amit írtál.. Második befutó Chanel 26.
    Más:
    Egész megszoktam már a bejelentkezést, írogatást, ha nem lenne még vége, napi rutinná fejlődött volna.. Felhívás nélkül nemigen szoktam írogatni, csak olvaslak rendületlenül. Csak így tovább. :)

    VálaszTörlés
  41. @Aennie: köszönöm, hogy jelezted tényleg az olvasóm vagy, légy szíves írjál majd e-mailt a profilnál látható címre :)

    VálaszTörlés
  42. A Chanel nagyon, nagyon tetszik. Nagyon szépek! :)
    http://luxury-vanity.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  43. Hát persze, hogy elsőként a Chanel-t szúrtam ki... :)
    Eddig nem igazn használtam bronzosítót, de a múltkor a MAC-ben a sminkes azt rakott az orcácskámra, és rájöttem, milyen jó dolog. Azóta már vettem egyet, de még mindig a pirosítókhoz nyúlok inkább. :)

    VálaszTörlés
  44. Hát persze, hogy elsőként a Chanel-t szúrtam ki... :)
    Eddig nem igazn használtam bronzosítót, de a múltkor a MAC-ben a sminkes azt rakott az orcácskámra, és rájöttem, milyen jó dolog. Azóta már vettem egyet, de még mindig a pirosítókhoz nyúlok inkább. :)

    VálaszTörlés