2012. április 8., vasárnap

Óvakodj ! 2. rész


Sziasztok !


      Hat hét telt el mióta nem használok szilikontartalmú hajápolási termékeket. Pontosabban 4 hét, mivel a hajformázóm (Alterna Bamboo ) tartalmazott és nem néztem meg az összetételét és hiába szilikonmentes a sampon ha a  végén szilikonos hajformázót használok, ami ráadásul végig rajta is marad.



Nehéz eset vagyok, tudjátok eddig szőke melírom volt, de újra befestettem barnára decsak amiatt, hogy  őszülök. Nem, nem mióta blogot sokkal korábban 24 éves korom körül kezdődött. Szóval nem szeretném festetni de kénytelen vagyok.

Az első teljesen szilikonmentes hajmosások valami borzalmasak voltak, a hajam őrjöngve követelte a szilikont ami összetartotta, kezelhetetlen, kócos  volt, és borzalmasan töredezett, rettegtem a hajmosástól, a szokásos 3 naponta való hajmosást elhúztam 5 naposra. Hajszárító nélkül szárítottam, száradás után a Tangle Teezer-el fésültem át.
 Ilyen volt, szilikonnal felturbózva:
Azóta vágattam és festettem, most ilyen :


Múlt héten kezdtem használni olajakat hajpakoláshoz, eddig hasztalan lett volna a szilikonrétegtől úgy sem tudott volna a hajszálakba felszívódni, sőt szerintem most még csak a hajgyökerek, fejbőrön tudnak segíteni igazán. Mostani olaj készletem: kókuszzsír, japán kamélia olaj, rizskorpa olaj, tamanu olaj. A pakolásoknál főleg a fejbőrt masszírozom valamelyik olajjal (nem keverem, inkább felváltva használom őket) majd a hajam is bedörzsölöm vele, infraszauna  vagy alufóliával és 2-3 óra  utána mosás. Samponból a Syosst , hajbalzsamból Alverdét használok, amikkel elégedett vagyok. Befejezésként, száraz hajra pár csepp kamélia olajat dörzsölök szét a tenyerembe és azzal átsimítóm a hajfelületét, de bármilyen olaj jó ami könnyen beszívódik, vékonyabb állagú, pl szőlőmag olaj.
A kókuszzsírból a legjobbat itthon  INNEN szerezhetitek be, nem kenyerem a reklám de tudom, hogy kókuszzsír között is van óriási különbség, sok félét használtam és ők a legjobbat hozzák be, mindenki a legjobbat szeretné venni, gondolom, ha már vásárol.


Jelenlegi állapota a hajamnak : száradás után simán kifésülhető, nem áll szanaszét, kellemes tapintású és rengeteg apró új hajszálat vettem észre,  nem lapul le, olyan mintha most újra élne :)
Nem bántam meg a változtatást, kemény 4 hetem volt, de megérte.

Sajnos túl sokáig volt szőke melírom nagyon hozzám nőtt, nem érzem jól magam a barna színnel így legközelebb  nagyon kevés melírt tetetek, pedig tudom , hogy a szőkére színezett hajnak annyi, de talán ha nem vonja be szilikon réteg, valamennyi természetes olajos pakolás karbantartja .

Én mindenképp ajánlom a szilikonmentes hajápolási termékek használatát, főleg azoknak akiknek gyenge, vékony  haja van.
Természetesen lesz még folytatás, hogyan változik a hajam állapota, sok blogerinánál láttam milyen szépen javult a hajuk minősége, természetesen idő kell hozzá, szerintem egy év is, hogy szembetűnő legyen a változás, de soha  nem késő elkezdeni.
És ami még jó,  ezek a legolcsóbb termékek !


A kérdésem az, aki "szilikonmentes" mióta és mik a tapasztalatok, megérte váltani  ?





29 megjegyzés:

  1. Az én történetem, azt hiszem, ismered :)
    2,5 éve váltottam, és még most is érzem a folyamatos javulást, ahogy nőnek az új hajszálak és folyamatosan vágogatom le a régieket :)
    A hajad már most fényesebb, egészségesebb, mint volt :)

    VálaszTörlés
  2. Én február végén kezdtem el használni. Amikro tudom én is levegőn szárítom. Gyönyörű a hajam, nem viszket a bőröm, nem száraz a hajam, lassabban zsírosodik. Nekem nem volt kócolódás, igaz jó kis rövid hajam van. Nagyon meg vagyok elégedve :) Nekem bevált :D

    VálaszTörlés
  3. Én csak nemrég kezdtem el, de az első szembetűnő dolog, hogy kevesebbet kell hajat mosnom, nem zsírosodik annyira. És én is pont a Syott sampont és Alverde hajpakolást használok. :D

    VálaszTörlés
  4. èn 3 hete vàltottam.ès alig vàrom,hogy a hajam "èszhez" tèrjen.azt sem bànom ha rovidre kell vàgatnom,elèg volt,hogy csak a szilinonos sampon tartja ossze a hajam.

    VálaszTörlés
  5. De jo! A pakolasod tartalma nagyon szuper! En nem tudatosan kezdtem el hasznalni szilikonmentes sampont, inkabb csak valami termeszethez kozelebbi osszetetelt szerettem volna kiprobalni. Annyira meg voltam vele elegedve, hogy nem is valtottam azota.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem én is váltani fogok szilikonmentesre :)

    VálaszTörlés
  7. nekem sajnos kb 5 éves korom óta őszül a hajam, akkor csak szálak(amiket édesanyám kitépkedett..) aztán egyretöb általános iskolábn szinezőt hazsnáltam, de 14 éves korom óta kénytelen vagyok festeni a hajam, utálom, annak idején nagyon tönkre tettem a hajam, elvékonyodott, fakó volt a festés ellenére, borzalmasan tört, gyorsan zsirosodott ezért 2 naponta mostam, de aztán elkezdtem kezelni, mert amikor 3 maréknyi haj hullot naponta kicsit kétségbeestem és amellett h szilikonmentes hajápolókat hazsnálok, olajak csak hajvégekre, használok hajszeszt is és imádom, nekem eddig bánfi hajszesz jött be a leginkább, revalidból szedtem kapszulát hazsnáltam hajszeszt balzsamot sampont, szerintem sz*rt se ér :/, de amióta ezt a hajszest használom gyorsabban nő a hajam vastagabb erősebb, minden pozitívat eltudok mondani :)

    VálaszTörlés
  8. pont most írtam a Balea szilikonmentes samponról és hogy az én hajammal ez hogy volt, ha gondolod nézd meg a blogomon! :)

    VálaszTörlés
  9. Én is váltottam rá, és eddig megérte, de készülőben van már egy bejegyzés róla ;]

    VálaszTörlés
  10. Nekem is kezd már érződni a váltás, bár én is szenvedtem az elején, de most már olyan jó kis puha tapintású és finom lett.

    VálaszTörlés
  11. Soha nem néztem hogy milyen a samponom, bár az életemben csak 4 sampont használtam. Kicsiként a Wu2 sampont majd a Sunsilkra váltottam nagyobbacskán, majd valamilyen gyógynövényes hajerősítőt használtam nem tom milyen, majd rászoktam most a Syossra :) Nekem végig szép hajam volt változás csak a Syoss után tapasztaltam, mikor a korpa nyomát se találtam. :D

    VálaszTörlés
  12. Én is félig tudatosan tértem csak rá a szilikon mentes létre, mert pl. nemrég ajándékba kaptam egy teljesen bio sampont és épp azt használtam, mikor elkezdődött itt a blogokon ez a téma pörögni. Eddig ajánlgattam a jelenleg használt dr. Chan Hair revall samponom, de pár napja feltettem krémmánira és szomorúan konstatáltam, h vanb benne SLS, így most ezt magamra locsolom aztán új cimbit keresek... :(

    VálaszTörlés
  13. Lányok, véleményem szerint a szilikonmentes hajápolástól idővel helyre jön a hajam, természetesen mindenki maga dönt miben bízik.

    Tudom, h nagyobb probléma az SLS jelenléte a termékekben, főleg a tusfürdőkben amit naponta legalább 1x az egész testfelületen használunk.
    A szilikon teljesen más téma, az nem az egészségkárosító hatása miatt kerülendő, hanem a haj állapotát befolyásoló anyag.

    Nemrég kezdtem el szappannal tisztálkodni épp emiatt, a tusfürdős változatot jobban szeretném de ami SLS mentes iszonyú drága.

    És még sajnos rengeteg olyan vegyi anyag van ami megrövidíti az életünket :(

    VálaszTörlés
  14. Én már picit több mint fél éve használok SLS és szilikonmentes dolgokat, és megérte váltani, azt hiszem! Japán kamélia olaj, rizskorpa olaj, tamanu olaj...csak ámulok miket fedeztél fel! :)

    VálaszTörlés
  15. Erzsi: olcsó SLS mentes tusfürdőért nem kell messze menni: pl Alterra ;)
    A kézzel készített szappanok előtt ezt használtam én is, a kislányom is. ;)

    VálaszTörlés
  16. @Noemi075:)igen a következő lépés teljesen száműzni az SLS-t :)
    @Ani:) köszi, megnézem :)

    VálaszTörlés
  17. 1-2 hónapja én is teljesen megreformáltam a hajápolásomat és most kezdem érezni, mennyivel szebb a hajam. Pedig nem göndör-hullámos, mindig használtam rá hajformázót, hogy ne nyúljon ki.. Mégis: most csak sampont és balzsamot használva még hullámosabb és göndörebb! Életem egyik legjobb döntése volt a szilikonnak mondott búcsú. :)

    VálaszTörlés
  18. A szilikonmentes hajsampon (én abszolút Alterra sampont és balzsamot használok már, hála Aninak :) kivételes esetekben Elséve hajdúsító, kollagénes sampont) és egyszerűen tényleg hihetetlen a változás, nem bántam meg :) A kérdésem az lenne (megnéztem a kókuszolajas linket), az egész fejbőrödet+ a hajadat is bekened vele? Ez az 50 ml kb hány alkalomra elég, és hány alkalommal érdemes egy héten/hónapban használni? Köszönöm válaszod előre is :) puszi

    VálaszTörlés
  19. A kókuszolajat a fejbőrbe és a hajba is belemasszírozom, sőt a végén becsukott szemmel a szempilláimba is, most lemértem kb. 12 g amit egy alkalomra használok félhosszú hajra (elől vállig ér, hátul hosszabb).
    Most minden második mosásnál használom, de inkább idő hiány miatt. Jelenleg nem zsírosodik annyira a hajam, elég 5 naponta mosnom, így minden hajmosás előtt is használható, ez természetes anyag, nem árthat a hajnak.

    VálaszTörlés
  20. miért nem szabad a szilikonost? van erről cikked? melyik? lemaradtam... :)

    VálaszTörlés
  21. @lolinno :) nem , h nem szabad, nem erről van szó, lehet használni szilikonos hajápoló termékeket, de Ani blogján a háját nézve gondoltam megpróbálom, nála lehet látni, h az évek során mennyire szép haja lett, és nem csak ő az egyetlen bloggerina.
    Van első rész, februári bejegyzés Óvakodj címmel és ott linkeket is találsz Ani és Poppy blogjához :)

    VálaszTörlés
  22. Nagyon szépen köszönöm :) sokat segítettél!:)

    VálaszTörlés
  23. Köszi Erzsi! Ma megnézem h a samponomban van-e szilikon...egy próbát megér. lenne mit erősíteni a hajamon :)

    VálaszTörlés
  24. Azt szeretném kérdezni, hogy mit használhatok hajformázáshoz? Sajnos enélkül nagyon lelapuló, stanya frizurám van csak :-( Nagyon szeretnék valami "tiszta",d e jó megoldást, van ötletetek?

    VálaszTörlés

  25. @plutyka:én most az új Gliss Kur Ultimate Volume(lila színű flakon) sampont és hajhabot használom, ez is szilikonmentes. Eddig 3x használtam és nem rossz, teljesen nem vagyok elégedett vele de 2 napig szép a hajam tőle.

    Nagyon jó még a ximénia olajos hajpakolás, volt róla bejegyzés a blogon, a címkéknél a természetes címszónál találod :)

    VálaszTörlés
  26. Eddig a schwarykopf termékeit szerettem, azok nem jók? Sajnos megviselt a flakonom, nem látom rajta az összetevőlistát :-(

    VálaszTörlés