2013. november 16., szombat

Arc és hajápolás - L'Occitane en Provance

  Sziasztok!

      Pár évvel ezelőtt próbálkoztam a natúr és bio szépségápolási termékek használatával, nem elvakultan, csak ízelgetve, de egy-két  olajtól eltekintve hatástalanok voltak. 
A legtöbb  termék ami ebbe a kategóriába tartozik magas  árfekvésű, így kísérletezgetni  nem olcsó mulatság.
 Ez idő tájt (2006-7 körül) fedeztem fel a beauty blogokat is.
        Az előzményeket azért írtam, hogy hangsúlyozzam van viszonyítási alapom, nem a L' Occitane en Provance  termékei az első ilyen jellegű termékei amit használok, sőt a márka hazai megjelenésekor is vásároltam már, de akkor testápoló termékeket vettem.
Közben eltelt jó pár év és a márka kínálatában megjelent sok új termék.
         Október elején az Árkádba nézelődve ugrottam be a L'Occitane ottani üzletébe, egy nagyon  kedves, jól képzett eladó ajánlott termékeket, kipróbálta a kézfejemen, tetszettek de nem akartam elsietni a vásárlást, távozásnál nagyon sok termékmintát kaptam....
3-4 nap használata után szemmel látható volt  a pozitív változás, most  1 hónap után az arcbőröm olyan állapotban van mint amit közepesen fedő alapozóval érhetem el 1,5 hónappal ezelőtt! 
A  pigmentációs foltok szinte teljesen eltűntek, az erősebb színűek is nagyon halványak,  a régi pattanáshegek jelentősen visszahúzódtak, a mélységük csökkent, a pórusok jelentősen kisebbek és nem csak átmenetileg, a ráncok meg eltűntek, egy mélyebb ráncom volt a homlokomon az is látványosan feltöltődött. Nos kell ennél több?
 Az új csodaszereim pedig nem más mint a L'Occitane en Provance Immortelle Brightening termékek.
mobiltelefonnal készült kép :(
A márka weboldaláről kimásoltam a hidratálókrém leírását:
"A Brightening Moisture Cream hármas hatással bír: csökkenti a ráncokat, egyenletesebbé teszi a bőrt, és világosítja az arcszínt. Az Immortelle olajeszencia stimulálja a kollagéntermelést, így segít feltölteni a ráncokat és kisimítani a bőrt.* A Bellis Perennis kivonat és a C-vitamin csökkenti az időskori foltok megjelenését, így az arcszín egyenletesebb lesz. A kerti sarkanytúka kivonat stimulálja a bőr természetes fényvisszaverő képességét, így az arc fiatalságtól ragyogó lesz.
*In vitro/in vivo tesztek. A páratlanul hosszú életű Immortelle szabadon nő a Földközi-tenger partvidékén. Olajeszenciája fokozza a kollagéntermelést és stimulálja a sejtmegújulást. A Bellis Perennis, a Százszorszép napfelkeltekor kinyitja a szirmait, majd napnyugtakor becsukja azokat. Virága olyan világosító formulát tartalmaz, mely hozzájárul a melanintermelés csökkentéséhez.

Ezekből az arcradírt, tonikot szérumot és hidratálókrémet használom.

Idősebb, 50+ korosztálynak a Divine termékcsalád ajánlott, ez több díjat is nyert, a hatékonyságáról ódákat zengnek...

A hajápolási vonalból a volumennövelő lopta be magát mélyen a szívembe.
Minden hajápolási termék szilikonmentes.
 Előnyök amit a használata során tapasztaltam:
A szőkített hajam nem  töredezett, nem "bolyhos", jobb a tartása, kevésbé zsírosodik, elegendő 4-5 naponta mosni a 3 naponkénti mosás helyett,  rengeteg apró új haj jelent meg és gyorsabban nő....
Ezekből a sampont, balzsamot és hajpermetet használom.

A termékek egyetlen gyengéje az áruk, viszont ebben az esetben nem a reklámot és csomagolást fizettetik meg velünk,  rövidtávon látható a termékek hatékonysága amit az összetétel kiváló minősége  eredményez. Amitől nem vagyok elájulva azok a kézkrémek, jók, de az OPI Avojuice kézkrémeket jobban szeretem, ezekről  a nyáron írtam a blogon.

A termékeket nem tesztelésre kaptam (pedig nagyon jó lett volna), a bejegyzést  a hozzám hasonló szépségápolási gondokkal küzdőknek szánom, akik sokat próbálkoztak a megfelelő termék megtalálásával és még nem találták meg, egy próbát megérnek.
 A férjemet már "megfertőztem", ő is használja a férfiak számára kifejlesztett arcápolási termékeket.
Az üzleteikbe már megjelentek a karácsonyi ajándékcsomagok:


Próbáltál/használsz L'Occitam termékeket? Ha igen, mit és mennyire vált be?



7 megjegyzés:

  1. Az első kollekció nagyon tetszik, mert nekem is eléggé tág pórusú és foltos a bőröm. Rengeteg pattanás utáni heg van az arcomon, viszont ráncokkal még nem küzdök, úgyhogy nem tudom, hogy ez jó lenne-e nekem... nem akarok még ránctalanítót használni 30 alatt. Egyébként kombinált bőrre alkalmas lenne? Mert kicsit aggaszt a "fényvisszaverő képesség" kifejezés. :)

    A hajápolók is nagyon tetszenek, már sok jót hallottam ezekről. Majd lehet, hogy teszek egy próbát velük.

    VálaszTörlés
  2. @Yndre: szerintem menj be egy üzletükbe, nagyon jól képzettek az eladók, segítenek. A hidratálókrémtől nem marad fényes, a fényvédőkrém az egy kicsit fényes de nem vészes, azt még nem vettem meg, kaptam pár mintát majd tavasszal ráér.
    A samponból elsőnek próbáld a legkisebb kiszerelésű párost, az nem nagy befektetés, nekem mosásról-mosásra jobb és szebb lett a hajam :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem az a citromfüves tusfürdő+testápoló van meg, piciben. Nem vettem, kaptam ajándékba egy céges rendezvényen. Egyáltalán nem vagyok tőlük elájulva, az illat oké, kellemes citromos, olyan gyógynövényes. De a testápoló kritikán alulian szar, pár perc múlva ugyanolyan szikkadt vacak volt a bőröm, úgyhogy soha nem adnék ezekért egy forintot sem, nemhogy többezret:) (így már a többi termékük se érdekel, hogy kipróbáljam...Sajnálom, pedig nézegettem őket a kirakatokban, a samponokat különösen)
    A tusfürdő se tud többet, mint a 400 ft-os Fa, szerintem.
    Bocs, ha valakinek a "lelkébe" gázoltam, de nekem borzasztó csalódás.
    Ettől függetlenül jó,ha valakinek beválnak, nincs két egyforma ember, egyforma igényekkel:)

    VálaszTörlés
  4. @Ayesha: testápoló termékeket soha nem használok, régebben még hittem a cellulítisz és fogyasztókrémekben, de idővel rájöttem a hideg víz sokkal hatásosabb és olcsóbb :D
    Mint írtam régen próbáltam a mandulás termékeit de nem tetszett, és a kézkrémeiért sem olvadozok, de amiket arcra és hajra használok azokkal nagyon elégedett vagyok, nálam hatásosak :)

    VálaszTörlés
  5. I love L'Occitane products especially the shampoos, shower gels and body lotions & creams.

    VálaszTörlés
  6. Szia Erzsi! Nagyon meggyőző a véleményed, még mindig Ajánlod ezeket a termékeket? Vagy esetleg találtál még hatásosabbat? Engem nagyon érdekelne a mostani haj- és arcápolási rutinod egy poszt formájában! :)
    A blogod szuperjó, csak így tovább!

    VálaszTörlés