2014. november 1., szombat

Indie körömlakk webshopok a világ minden tájáról

Sziasztok!
         Összegyűjtöttem pár webshopot, készítettem egy listát, azon elvetemült körömlakkfüggő sorstársaimnak, akik kellően erős  idegrendszerrel képesek bevállalni, egy-egy gyönyörű, itthon nem kapható körömlakk megrendelésével járó, idegtépő várakozással teli  külföldi vásárlást.
Sok, számomra új, mostanában felfedezett EU webshop is felkerült erre a listára, valamint kiírtam a webshopokban szereplő márkákat. Nagyon sok új indie márka közül válogathatunk, sokkoló a kínálat..... egy külföldi blogon talált bejegyzésben a bloggerina 556 indie körömlakk márkát sorolt fel.
Sokkal jobban szeretek vásárolni több márkát árusító helyről mint a márkák saját webshopjából, így egy-egy alkalommal (egy szállítási költséggel) több márkából vásárolhatok.
Elsőnek az EU-ban található webshopok következnek:

1. Norway Nails (Norvégia) Első véleményem az, hogy  cseszettül drága, az árakat a bal felső sarokban lehet átállítani különböző valutanemekre, én USA dolcsit szoktam választani ahol csak lehetséges, így könnyebb viszonyítanom a már megszokott amerikai, gyártói webshopok áraival.
A választék azonban páratlan! Sok régóta áhított, más webshopokban állandóan sold out körömlakk itt kapható, de megkérik az árát, 6-10 $-al drágább mint máshol. Erőssége az Emily de Molly bőséges színválasztéka, a Chaos & Crocodiles és LilypadLaquer  márkák amiből több szín is tetszik.
Szállítási költség: 7.25 $ több darab esetén is, ajánlva és  követési számmal 22.5$ 
2. Hypnotic Polish (Hollandia) : a legjobb EU-s árak, minimálisan tér el az USA áraktól. Nagyon könnyű válogatni, a márkákon kívül lehet szín, textúra szerint is mazsolázni, ez nagyban megkönnyíti a vásárlást ha nem szeretnék órákat válogatni. Erőssége a Colors by Llarowe. Liquid Sky Laquer, Cirque körömlakkok és az orosz vagy ukrán -nem tudom pontosan- Lesly körömnyomdázó lemezek. Szállítási költség:100€ alatt, darabszámtól függetlenül 10 €.
3. Polishnail.com (Románia): a webshopot már többen ismerik, régebben, míg itthon nem volt kaphatnó a Golden Rose márka, innen rendeltük. Nos azóta a választék szépen kibővült, olyan szuper márkákkal mint a Cadillaquer, Powder Perfect, Indigo Bananas, Fun Laquer, Glam Polish, Cupcake, Penelopé Luz,  Pretty Jelly. Az árak 2-4 $-al magasabbak az USA webshopos áraknál, a szállítási költség is barátságos, 1 körömlakknál $, 3 darab körömlakknál 5.4$, szóval itt már leesik az a minimális plusz amivel a körömlakkok drágábbak, mivel a tengerentúlról 10-20$ között van 3-4 darab körömlakk szállítási költsége. A csomag ajánlva érkezik.
4. Edgy Polish (Svédország): szuper kínálat, 5-6 $-al magasabb a gyártói webshop árainál. A kínálatban megtalálhatóak a Too Fancy, Gloss'n Sparkle, Crows Toes, Nail Pattern Boldness csodás darabjai, de hosszan sorolhatnám a márkákat.Szállítási költség: 3 darabnál 75 Svéd Korona  ez átszámolva kb. 2500 Ft.

5  The Nailista Shop (Franciaország): kisebb választék, barátságos árak jellemzőek. A márkakínálatból a Spell körömlakkok, a formabontó kiszerelésű SuperChic körömlakkok és az inm fedőlakkok.Szállítási költség: 10€, 100€ feletti vásárlásnál ingyenes.
6.  Parlez En Aux Copines (Franciaország): amiért érdemes ide benézni, azok a Jade körömlakkok.Nem a legolcsóbbak, de szinte teljes a  kínálat.Valamint a különlegesen szép Dél-amerikai körömnyomda mintalemezek ( Apipila, Bettina) választéka csábító.
A Jade körömlakkok 6,5-9,9 € áron, a mintalemezek 8 - 9,9 € áron kaphatóak.
Szállítási költség: 5€.
Következzenek a távolabbi webshopok.
7.  Harlow and Co. (Kanada): erről már rengeteget írtam, egyik kedvenc webshopom. A márkaválaszték fincsi, gyors és viszonyítva olcsó szállítás. Girly Bits, CbL, Crow Toes...
Szállítási költség:3 darabnál 9,37 CAD, átszámolva, kb. 2050 Ft.
8.  Llarowe (USA): nem kell bemutatni, ez volt az első webshop ahonnan indie körömlakkot vásároltam, innen kezdődött a "hanyatlásom" , az indie körömlakkok iránti mérhetetlen mohóságom. :D, Hatalmas választék, korrekt árak,  vásárlás után némi kedvezmény amit gyűjthetünk és levásárolható.
Szállítási költség: 2 darabnál 13,25$ (3150 Ft),  5 darab 17.25$ (4140 Ft.)
9.  Mei Mei's  Signatures (Szingapúr): bőséges kínálat, az árak 2-3$-al különböznek a gyártói áraktól, minimális az eltérés. Az árak szingapúri dollárban vannak megadva, ez most kb. 190 Ft-on fut. A kínálat itt is nagyon csábító.Vásárlás utáni  kedvezmény csekély, 10SGD után 0,2 SGD.
Szállítási költség: 3 darabnál 14,5 SGD, átszámítva kb. 2750 Ft., ajánlottan, követési számmal érkezik.
Nem utolsósorban, sőt a bejegyzés elején lett volna a helye az egyetlen hazai, indie körömlakkokat árusító webshopnak, de ezt már mindenki ismeri. Írjam le a nevét?Biztos ami biztos, inkább írom.
NAILLAND (Magyarország): A kínálat folyamatosan bővül, piCture pOlish, A-England, Dance Legend (hamarosan), plusz  sok körömlakk márka mint a Zoya, China Glaze, Seche, Golden Rose.....A felsorolt márkák innen szerezhetőek be legolcsóbban, gyakran vannak akciók (érdemes követni a FB oldalukat), 7000 Ft. felett ingyenes a szállítás, valamint a környező országokba is szállítanak.
A listám csepp a tengerben, ha nem lett volna elég ennyi, itt a link, amit az elején is említettem, ahol 556 indie körömlakkmárka és webshopja van felsorolva....szóval a körömlakk gyártás hatalmas üzlet, nagy a kereslet, de úgy érzem telítődik a piac és már nincs nagyon új a nap alatt, ennek ellenére még vadászom a különlegesebb darabokat. :)

Karácsony közeledtével, úgy gondolom megjutalmazhatjuk magunkat egy-egy különlegesebb, rég áhított darabbal. Nekem akkora kívánságlistám van, olyannyira mohó vagyok,  hogy azt már szégyen lenne kitenni a blogra. :D

Várom a a listán nem szereplő webshopokat, legyen minél teljesebb a lista.
Körömlakkoknál maradva, melyik az, amit rég szeretnél megszerezni (mindegy milyen típusú, milyen márka)? 

9 megjegyzés:

  1. Amióta megjelent a Picture Polish- Grace, azóta vágytam rá. Minden nap néztem a webshopot, de folyamatosan az "Elfogyott" táblácska volt kint. Ránéztem kedd este, azzal a tudattal, hogy biztos nincs, erre ott volt a "Kosárba" varázsszó. Azonnal landolt a kosaramban egy csodás China Glaze-el és a Moyou Artist 11-es lemezével (másik régi áhítottam), ingyen szállítással. Csütörtökön megérkezett, péntek este felkentem és szerelem! :D
    Persze van egy rakat a listámon, de ez volt A LAKK AMI KELL.
    Alig várom a karácsonyt és előtte a névnapomat, egy halom csodaszépcsodadrága lakkocskát kérek! *.* :D
    A Naillandhez annyit fűznék hozzá, hogy teljesen gördülékenyen ment minden a rendeléssel és szállítással kapcsolatban, viszont az nagyon tré, hogy ennyit kell várni a készletfeltöltésekre és ennyire nem mérik fel a vásárlók igényeit. (pl: másnap megnéztem a Grace-t és már nem volt, azért az durva...)

    VálaszTörlés
  2. @Vivvienne: örülök, h sikerült megszerezned, nagy öröm egy kedvenc megkaparintása. :D
    Nos, az indie lakkoknál mindig ez van, megjelenésnél kicsi a készlet, gondolom, szeretnék felmérni melyik a legkeresettebb szín, ezután alakul a további gyártás, plusz vásárlóerő gerjesztő, h nem lehet megvenni bármikor, szóval megvan ennek a menete, plusz nagy távolságok, kapacitás, sok webshop....nem tudom.
    Tény viszont, h nagyon rossz dolog várni :(
    Az OPI hazai forgalmazójának már májusban meg kell rendelnie a karácsonyi kollekciót, innen ismerem a megjelenés előtt jóval az OPI kollekciókat, mivel minimum fél évvel a megjelenés előtt kell megrendelni.

    VálaszTörlés
  3. Köszi, hogy összegyűjtötted őket Erzsi! :) Van közöttük, amiket még nem ismertem, majd lehet mazsolázni. Hát igen, az indie lakk világa már csak ilyen. Nem tudom, mit kéne például ahhoz csinálni, hogy egy-két Enchanted Polish-t vehessen az ember? :D Az már kb. az utópia kategória. De a Zoya Blaze-re is háromnegyed évet vártam, mire a Naillandnál végre sikerült lecsapnom rá a legutóbbi restocknál.

    VálaszTörlés
  4. Ehhez még hozzáadnám a Beauty So Fly webshop-ot, ez is Szingapúrban van és szintén elég reálisak az árak és a szállítás se túl drága. www.beautysofly.com

    VálaszTörlés
  5. @Erina: az Enchanted Polish már vicc kategória, annyit vadásztam a webshopját, h vehessek 2-3 lakkot, h már nem is kéne, kimondottam undorító, h agyon van ajnározva, jön a mail, h mikor kezdi az árusítást és ott ülsz a gép előtt, másodpercenként frissíted az oldalt és csak a sold out felírat jelenik meg. Sok külföldi bloggerina kiakadt már ezen....szóval már nem érdekel, nem bosszantom magam ezzel, van 500 másik márka ahonnan lehet vásárolni, lehet ezt nem tudja az EP tulajdonosa :D

    VálaszTörlés
  6. @Anitacska: köszi, erről még nem hallottam, később beillesztem a posztba. :)

    VálaszTörlés
  7. Szívesen. Én nemrég rendeltem onnan és nagyon gyorsan ideért.

    VálaszTörlés
  8. Még egy eszembe jutott, a Color4Nails (www.color4nails.com), egy USA-beli webshop, őket is használtam már és jók.

    VálaszTörlés
  9. És mégegy, a Pshiiit Boutique: www.pshiit-boutique.com, ez francia. Ők árulják az Enchanted Polisht is, és elég könnyű rácsapni a régebbi színekre.

    VálaszTörlés