2013. június 8., szombat

Zoya Color Lock System

Sziasztok !
     Minden nő vágy a szép, egészséges, gusztusosan hosszú, formás  köröm. Van aki szerencsés és minimális ápolással ilyen körmei vannak, akinek meg nem adatott ez meg, próbál mindent elkövetni, hogy ezt elérje, vagy megközelítse. Természetesen a genetikai adottságokon kívül nagy mértékben határozza meg a körmök állapotát az életvitelünk. Tapasztalatom alapján a víz és vegyszerek a legnagyobb ellenségei a gyenge körmöknek.
Egy fiatal, 2 személyes háztartást vezető nő sokkal kevesebbet kell főzzön, mosogasson, takarítson, míg egy 2-3 gyerekes családban hatványozódnak ezek a tennivalók.

 Ezt felismerve a körömlakk gyártók is elhalmoznak szépen csengő ígéreteket tartalmazó termékekkel,  ezek közül szeretném megtalálni azt ami nekem is beválik, mert nem vagyunk egyformák, egységesen egy termék sem jó mindenki számára.
Sok körömerősítőben csalódtam (pl OPI ), így elkezdtem alap- és feddőlakkot használni januártól, arra gondolva, hogy ezek is védik a körmöket.

             A számomra ideális  alap és fedőlakk keresgélésből nem maradhatott ki a kedvenc körömlakk márkám kínálatában található termékek.
A Zoya egy komplex, 5 darabos körömápoló szettet kínál a valóban tartós, szép színek hosszabb ideig való megőrzéséhez a körömfestéshez.
A 4 darabból álló mini szettet körülbelül 3600 Ft.-ért vettem még valamikor január környékén. (az 5. darab a körömlakk) . A csomag tartalma egy 15 ml-es körömlakklemosó,  7,5 ml-es alaplakk, 7,5 ml-es fedőlakk és egy 7,5 ml-es kamélia olajat tartalmazó körlakkszárító olaj.  A normál 15 ml-es változat ennél jóval drágább 12.000 Ft. körüli áron kapható és a mennyiség csak a duplája.

Az alap lakkot szeretem, szép sima felületet biztosít, körömerősítő hatást nem tapasztaltam a használata közben. A fedőlakk jó minőségű, gyorsítja a lakk száradását,  az olajat nagyon szeretem mert nem csak a lakk száradását fokozza hanem, a körömágybőrt is ápolja.

Összességében megérte az árát, de tovább kerestem a nekem legjobb terméket így még pár márka lesz amiről írni fogok.
Szeretném  megjegyezni a Zoya  2013-as nyári kollekcióiba található körömlakkok önmagukban, alap és fedőlakk használata nélkül szebb végeredményt produkálnak, mint a régi Zoya lakkok a Color Lock  System használatával, annyira jó a minőségük tartósság és a felületük fényességét tekintve.

A további termékek amikről szó lesz a blogon:









Szóval, láthatjátok igyekszem....a legígéretesebbnek a P.Shine látszik körömerősítés céljából, de ennek idő kell, legalább 6 hónap használat, míg teljesen lenő a köröm, én épp 2 hónapja használom.

Tuti tipp, ami neked segített a körömerősítésben, ápolásban ?

9 megjegyzés:

  1. Jónak ígérkezik ez a Zoya szett :) Megkérdezhetem honnan rendelted?
    Illetve a japán manikűrrel kapcsolatban megjegyeznék egy-két mondatot (műkörmös és kézápoló tanonc vagyok :))
    A japán manikűr tényleg nagyon hasznos az elgyengült körömnek. Leginkább a lemezesen szakadó, leváló körmöt hozza rendbe, emellett szép fényt kap a köröm ( természetesen csak polírozással :D)
    3 probléma merül fel összesen. Az egyik, hogy más ápolókkal szemben a japán manikűr csak a körmöt erősíti, tehát a bőrt nem kezeljük, illetve előtte klasszikus manikűrt kell (elvileg) végezni, és a harmadik ( ami szerintem a legnagyobb baj vele) hogy a lakkozás nem fog rendesen megtapadni rajta, 1-2 nap alatt lepattogzik. Szóval ezek a tapasztalatok/tanultak a japán manikűrrel kapcsolatban :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a japan manival mas a tapasztalatom. Egy eve hasznalom,de nem tette renbe a kormom teljesen,bar javitott rajta,de meg mindig hamlik neha. A lakk tokeletesen megtapad rajta gy kezmosas utan. Ellenben fenyes sokaig nagyon.

    VálaszTörlés

  3. A japán manit hetente 2x-3x használom, nem havi 1! Szinte minden lakkozás előtt, használata után kézmosóval kezet mosok és beolajozom a körömágybőrét, nekem nagyon szárítja, de a lakk tapadásával nincsen gondom, igaz majdnem mindig használok alap lakkot is, valamit sűrűn váltogatom a körömlakkokat.
    Mintha picit gyorsabban is nőne, de ezt a masszírozásnak a hatása lehet, én előbb bemasszírozom ujjal a pasztát, utána használom a szarvasbőr borítású polírozót. Filmnézés közben szoktam csinálni, máskülönben nem lenne türelmem hozzá.
    Gyönyörű fényes, de ez a lakk alatt nem látszik.
    Ahol kezd lenőni, kb a körmön 1/3-a, nincs elszíneződve (1-2 lakkal bevettem, csúnyán megfogta, pl Opi LS kék a Bond lányos kollekcióból) gyönyörű hófehér.
    A körmeim sokkal keményebbek, de a Butter London fedőlakkját használom, ami isteni, majd írok róla.
    Szóval mielőtt megírnék egy bejegyzést a japán mani nekem tetszik.

    A Zoya CLS-et, ha jól emlékszem Ebay-en vettem de magánszemélytől, 1 darab volt, még francia webshopban láttam 15 € köröül de nem emlékszem a webshop nevére, onnan még nem rendeltem.

    VálaszTörlés
  4. Nekem se nő meg a körmöm, csak nagyon ritkán sikerül egészséges szép hosszú körmöket növesztenem, mert folyton lemezesre törik...de ami be szokott válni ( mondjuk most éppen megint rövid a körmöm: D) az az Oriflame körömnövekedés serkentője, utána bekenem Essence nejlonos lakkal,ami elvileg erősít, utána alaplakk... ez mostanában elég gyakran segít a körmeimen, de kérdeztem körmöst mi a fenét csinálják hogy megnőjenek és egészségesek legyenek a körmeim, ő is a japán manikűrt javasolta, egyenlőre még nem vettem meg, de majd megpróbálom azt, plusz nézek valami vitamint hozzá. Például a hajam szép egészséges meg sok is, ( van akinek a kettő együtt nem "szép",a vitaminokat is kombóba gyártják)de nem értem a körmöm miért ilyen gyatra: D bár gyerekkorom óta ilyen. Remélem sikerül a projekted, aztán kipróbálom amit te ajánlasz. :)

    VálaszTörlés
  5. Ahogy tudod is, nekem a japán mani tette rendbe a körmeim, már évek óta használom, azóta semmi probléma velük szerencsére :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is megvan a P. Shine, nagyon szeretem :))

    VálaszTörlés
  7. én is szeretnék majd japán manikűr szettet. :)

    VálaszTörlés
  8. Egy japán manikűr szettet nagyon szeretnék majd egyszer valamikor, lehet nyáron félrerakok rá pénzt, mert jobban megéri, mintha az ember folyamatosan járna manikűröshöz. És olyan sok jót olvastam már róla, sajnos az én körmeim is gyatrák :s

    VálaszTörlés
  9. Nekem is ugyanez a japcsi szettem van:)

    VálaszTörlés