2012. december 26., szerda

Túlélni a Karácsonyt

Sziasztok!


        Az utóbbi évek legnyugisabb karácsony volt az idei.
Nagyon jól beosztva a teendőket 24.-én már alig volt dolgom. A legnagyobb előnyt az jelentette, hogy a karácsonyfát már 17.-én feldíszítettem, ez viszont kisgyerekes családban megbocsájthatatlan bűn, sőt az is ha egy 6 év alatti gyerekkel együtt díszítik a fát, meg kell hagyni az illúziót a gyerekeknek ameddig csak lehet.
 A fiaim minden Karácsony alkalmával csillogó szemekkel, mosolyogva emlegetik mennyire nagy öröm volt kiskorukban a Karácsony és mennyire várták a Jézuskát, a készülődés milyen izgalmas volt. Nálunk ez úgy zajlott kb 10 éves korukig, (természetesen ekkora, már tudták kitől érkezik az ajándék) hogy a lakást 23-án éjjel díszítettem fel, másnap délután a férjem elvitte őket, moziba vagy szánkózni, én addig feldíszítettem a fát, aláraktam a sok ajándékot, anyu főzött. Mire visszaértek a nappali ajtaja be volt zárva, ami számukra nagyon izgalmas volt.  Fürödtek, öltönybe öltöztek és várták, hogy a kis csengő megszólaljon. Iszonyatosan tudtak örülni, igaz én és a család többi tagja is minden tőle telhetőt megtettünk ennek érdekébe időt, munkát, pénzt nem sajnálva.
Mostmár nem ennyire izgalmasak a Karácsonyok, általában pénzt kapnak, egy-egy szimbolikus ajándék van a fa alatt, mint pizsi, pulcsi, könyv vagy parfüm, de egyre nehezebb választani számukra, már saját ízlésük van, amire szükségük van a zsebpénzből kigazdálkodják, ezért a legésszerűbb de legcsúnyább ajándék a pénz.
Itt megjegyezném nálam ez soha nem okozott  problémát, mármint, hogy pénzt kapok, természetesen csak nagyon közeli családtagoknál jön be ez.

        Az idei Karácsonyt én szó szerint végigettem, filmeket néztünk majd megint ettem és ettől annyira elfáradtam, hogy el sem hiszitek! Kimerítő volt.
Pár képet is készítettünk, a nagyobbik fiam figyelmeztette a többieket "Vigyázzatok, anyu a képeket kiposztolja, holnap már fél Magyarország ismerni fog!" Erre mindenki a személyiségi jogaira hivatkozott ha netán kitenném a blogra a fényképeiket, ez van mikor két megtermékenyített petesejt felnőve öntudatra ébred.
Pár ajándékot is kaptam, ez arra utal, hogy jó voltam, de lehet csak erőszakos, a pénznek örültem a legjobban, azt hiszem tudom kire hasonlítanak a gyerekeim ;)


Sokat lakkoztam és ma végre kedvem támadt infraszaunázni, hajpakolás, arc/testradírozás, pakolások, hidratáló krémek és minden finomságot  magamra kentem amit találtam, jó volt.


Túléltem a Karácsonyt.

Nektek hogy telt ?


16 megjegyzés:

  1. Szép volt, jó volt, rövid volt.

    VálaszTörlés
  2. "ez van mikor két megtermékenyített petesejt felnőve öntudatra ébred" hát ezen még most is nevetek, annyira jól eltalált kis szöveg:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sok finomság van az asztalon!Miket főztél?

    VálaszTörlés
  4. Jól hangzik a karácsonyod, az infraszauna meg csúcs, mi januárban megyünk 3 napra welnessezni, már alig várom :-)

    VálaszTörlés

  5. @Katalin: idén nem vittem túlzásba a főzést, inkább olyanokat főztem amit szeretünk, húsleves,toroskáposzta, sült tyúk, almával sült libamáj, franciasaláta, rántott bélszín, sült krumpli, zöldséges rizs, uborka és káposztasaláta.
    Bejgli, méteres kalács, non plusz ultra, almás pite, krémes.
    Minden elfogyott :D

    VálaszTörlés
  6. Jaj de jól néz ki a terített asztalod, nem csodálom, hogy minden elfogyott :) És látom a pici nutella is felkerült a fára :)

    VálaszTörlés
  7. nagyon jó volt olvasni a karácsonyod történetét! legjobban az a mondat tetszett, hogy "Vigyázzatok, anyu a képeket kiposztolja, holnap már fél Magyarország ismerni fog!" :D

    VálaszTörlés
  8. Boldog karácsonyt, még ha utólag is. Szeretném elmondani, mennyire élvezem olvasni a blogodat, amit eddig "némán" tettem. Hogy miért tetszik? Mert gyakran frissítesz, minőségi termékekről jó humorral, élvezetesen írsz, és az önkritika sem áll távol tőled, na és azt is viccesen gyakorlod. Ettől összességében lesz egyedi hangú a blogod. Csak így tovább, ne hagyj olvasnivaló nélkül! ;-)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jó poszt,szórakozató és őszinte!Az ajándék pénzt legalább lelkiismeret furdalás nélkül lehet elkölteni:)A szép Guerlain dobozban egy szemhéj festék pihen?

    VálaszTörlés

  10. A Guerlain szemhéjfesték, hála a sógornőmnek, amint kisüt a nap jövök a sminkcuccos bejegyzésekkel :)

    VálaszTörlés
  11. Hú az nagyon szép!Az egyik legjobb minőségű szemhéjfesték paletta amit az utobbi időkben próbáltam.Majd várjuk a képeket:)

    VálaszTörlés
  12. Jó volt olvasni :) Nekünk is nyugisan telt, sikerült megdöntenem az egy nap alatt eltüntetett süti rekordomat is szerintem. :)

    VálaszTörlés
  13. Nálunk is nyugis volt:) és kivételesen senki nem veszett össze senkivel :). Szép vagy <3

    VálaszTörlés
  14. Thündérke, ez nálunk is így volt, fura is volt :-D

    VálaszTörlés
  15. Mostmár nem ennyire izgalmasak a Karácsonyok, általában pénzt kapnak, egy-egy szimbolikus ajándék van a fa alatt, mint pizsi, pulcsi, könyv vagy parfüm, de egyre nehezebb választani számukra, már saját ízlésük van, amire szükségük van a zsebpénzből kigazdálkodják, ezért a legésszerűbb de legcsúnyább ajándék a pénz. gul ahmed lawn , lawn suits online shopping , lawn dresses online , pakistani designer lawn suits , pakistani cotton suits online , lawn collection , lawn suit design , new lawn collection , unstitched suits pakistani , lawn suits with prices

    VálaszTörlés