2012. február 27., hétfő

Óvakodj !


Sziasztok !

Egyre másra jönnek a blogomon a rémisztő bejegyzések :)
Szerintem  hasznosabbak amik felhívják a figyelmet mit NE vegyél meg, mire ne dobd ki a pénzed.
Ma egy nagy csalódásomról lesz szó, bedőltem a reklámnak és hajápolási rutinom változtatásáról.

Megvásároltam az Elseve Arginine Resist X3 .hajerősítő samponját, balzsam,  szettet. És az első hajmosásnál leszedte az összes barna hajfestéket a hajamról , nem akartam elhinni mikor szárítás közben megláttam magam a tükörbe. Mintha ez lett volna a rendeltetése, pedig az ígérete szerint erősíti a meggyengült hajat és a festett haj a legsérültebb.
Szóval akinek festett haja van óvatosan bánjon ezzel a termékkel.
Nagy elhatározásra jutottam hajápolás terén, átállok a szilikonmentes hajápolási termékekre.
Köszönhetően egy pár remek bloggerina bejegyzésének és fotójának amit a saját hajukról készítettek, engem 100%-ban meggyőztek, hogy az egészséges hajhoz vezető út első és legfontosabb lépése a szilikon száműzése a fürdőszobából. Nos ezt nem jól fogalmaztam, nehogy kiszedjétek a tömítéseket a kád és zuhanyzó körül:D  A hajápolási termékekre gondoltam. Pedig jó pár sampont begyűjtöttem, most majd átnézem melyik nem tartalmaz szilikont, mi az ami használható közülük.


De samponból, balzsamból többet nem veszek drágát, a lényeg, ne legyen benne szilikon, hajszárításhoz, formázáshoz kell találnom valami pöpec cuccot :)
Amit eddig vettem, mint tudatos vásárló :
Eddig csak 2X használtam a fenti képeken láthatóakat, a Syoss samponnal elégedett vagyok, nem maradt durva  a hajam vizesen balzsamozás nélkül sem, jó tartása van a hajamnak,az ára is jó 1070 Ft/500 ml (DM-ben), a hajbalzsamnak viszont nem nagyon vettem észre a hatását.Most kicsit szárazabb a hajam, jobban szét áll mint eddig, de 4-5 hét múlva már rendelek natúr, hidegen préselt különleges de megfizethető olajokat hajpakoláshoz.
Előbb nincs értelme, mivel a szilikon lerakodástól, rétegtől úgysem szívódna be, de erről időnként beszámolok majd.

Egy  szuper terméket szeretnék mutatni, már rég megvettem de most jutott eszembe és félve, hogy nagyon kócos marad a hajam elővettem, de szerencsére nem volt vészes a hajam állapota ezen a téren.
A hajkigubancoló kefe a Tangle Teezer, én csak száraz hajra ajánlom, de pillanatok alatt, fájdalom nélkül megbirkózik a kócos hajtincsekkel. Fejbőr masszírozásához, hajpakolás előtt is remek. Az ára 3500 Ft., átszámolva és ingyenes a szállítás.
Kis gyermekeseknek megfizethetetlen :)

Egy  link, biztatás és meggyőzésként, azoknak akik hozzám hasonlóan szeretnének szebb, egészségesebb hajat.
 Ani


Van olyan olvasóm aki szilikonmentes hajápolási terméket használ, mióta és mik a tapasztalatok, változások ?
Illetve, van olyan aki szeretne áttérni ezek használatára ?




59 megjegyzés:

  1. Én is nagyon fontolgatom a szilikon mentes samponokat, balzsamokat...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon bejövős ez a kefe:) Gratulálok a tudatossághoz!

    VálaszTörlés
  3. Erzsi, L`oreál-t nem szabad használni!! :)
    Meg a legtöbb drogériásat sem, ha valami professzionálisat szeretnél, akkor Tigi, de nem Kérastase, mert az is rossz.
    Ha növényit és nagyon jó minöségüt keresel, akkor a Phyto-t ajánlom, én hajmániás révén egy éve csak azt használom. Nem tudom, hogy kapni-e otthon, de a Sephoránál rendelhetö. Sampon kb. 10 euro, maszk 20 euro.
    http://www.sephora.com/browse/brand_hierarchy.jhtml?brandId=5332

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Én is épp ma határoztam el, hogy kidobom a samponom, mert kritikán aluli a hajam. Direkt levágattam, mert száraz és töredezett volt. Most újra itt a száraz érzés, és nekem nem magyarázza be senki, hogy a szárítótól van, mert a fodrász is megszárította.
    Csak nem tudom, mi lenne jó a hajamnak.
    Kedves Erzsi és olvasók, ha bárkinek van valami ötlete, hogy mit kenjek a fejemre, amit 3 naponta mosok, ebben a szutykos városban, amit szeretek :), de mégis száraznak érzem a hajam szárítás után, azt szívesen veszem. :)
    Szép napot mindenkinek. :)

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Én pár hete álltam át a szilikonmentes samponra és balzsamra.
    Első körben nagyon nagyon kócos lett a hajam (csak vizesen), aztán pedig a hajszálaim vége 5-6 centis darabokban kezdett el törni. Persze hogy betojtam. Aztán azt vettem észre, hogy annál nagyobb darabokban nem törik le, tehát valószínűleg ezeket már csak a szilikon tartotta "életben". Az életbent azért írtam idézőjellel, mert ez a haj már nem hogy nem él, de csúnyán meghalt... ezen majd segítek, a héten vagy jövőhéten az egyik kolléganő levágja a hajam, nem örülök neki, hogy legalább 6-7 centit kell vágni, de tudom, hogy majd visszanő hamar, és akkor már szép és egészséges lesz! :]
    Szóval én csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy azért nézzük meg, mit kenünk magunkra, mert lehet,hogy tök jól hangzik a reklámban, és kívül tök szép a hajunk, de minek, ha belül egy roncs... (mert ugye ez előbb utóbb úgyis kibukik).
    Én is fogok írni majd a szilikonos samponokról, de egyelőre megvárom, hogy legalább az első tubussal elfogyjon és konkrét véleményem lehessen a többszöri használatáról is, de mindenesetre egy biztos, ártani nem árthat, csak jobb lehet tőle. :]

    VálaszTörlés
  6. Én 3 hete álltam át a szilikonmentes samponra. A 3. mosás utánra éreztem azt, hogy talán kimostam már minden szilikont, mert szárazabb és laposabb lett a hajam. De majd jobb lesz. Kidobtam az összes hajvégápolót, régi sampont és mindent amiben szilikon van. Várom a csodát :D Tudom, hogy jönni fog, mert a hajam majd meghálálja, hogy nem műanyag burokban kell élnie. Most tervezem a vaddisznó sörtés hajkefe beszerzését, arról is csupa jót olvastam, nézz utána te is.

    VálaszTörlés
  7. @Szépségnapló:) én nagyon rég kb. 8-10 éve próbáltam már a Phyto márka hajhullás elleni készítményeit (sampon, balzsam, ampulla) és az akkoriak nagyon nem jöttek be. Akkor még lehetett itthon is kapni, most nem tudom, de több angol webshopban láttam.
    Te melyik fajtát, milyen hajtípusra valót használsz ?

    @Tünde:) szerintem próbálkozz Te is a sziklikon mentes hajápolókkal és utána pakolások, most az én hajam is ilyen :(

    VálaszTörlés
  8. @CRaPTRaSH:) örülök, hogy írtál, és bizonyára így van , hogy szinte megfullad, elhal a haj a szilikonréteg alatt, várjuk majd a samponról a beszámolót:)

    @Zita:)szerintem is csak idő, kitartás kérdése és nagyon pozitív változások lesznek a hajunk állapotát tekintve:)

    @Ani:) Téged óriásplakáton kellene hirdetni a szilikon mentes samponos bejegyzésed miatt :)

    VálaszTörlés
  9. Ui: Még annyit fűznék hozzá, hogy a proteinek is hasonlóképp viselkednek a szilikonhoz, tehát kerüljük a
    tejproteines (pl. Kallos) ,
    búzaproteines (sok Gliss Kur termék)vagy szójaproteines (Balea hajfénykúra)hajápolókat is.

    VálaszTörlés
  10. Melyik samponok szilikonmentesek?

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!

    Szerintem a kérdés olyan szempontból egyszerű, hogy ha jól tudom, a WU2-ben nincs szilikon, és bizony talán mindannyian ismerjük szuper (akár parkettafényesítő :D) hatását. De persze cáfoljátok, ha nem így van :S

    VálaszTörlés
  12. @Ani:) kösz az infót, ezt nem tudtam, jól jött :)

    @Zsuzsi:) én DM-ben vettem, de Rossamannban is vannak, és általában van rajtuk matrica amin írja, hogy szilikon mentes :)

    @Gini:) A WU2-t nagyon rég nem használtam, de Ani oldalán van egy bejegyzés ahol olvasható a különböző szilikonok nevei, jó hosszú lista :)

    VálaszTörlés
  13. Kösz, majd körülnézek - azt akartam megnézni, hogy a mostani samponomban van-e, de talán nincs: Schauma Cotton Fresh, Babylove sampon, viszont a balzsamban van, Kallos - pedig isteni illata van, és ott van a tejproteines hajpakolás, ami ezek szerint szintén nem jó...abból viszont van több, akkor a gyümölcssavas jó lehet, azt a hosszú listát képtelenség megjegyezni. :(
    Nekem mindig összegubancolódik az alja, hátulja, holnap megyek fordrászhoz, pár centitől el kell búcsúznom - végülis már úgyis szép hosszú, és akkor legalább szép lesz az alja! :)

    VálaszTörlés
  14. Én is szilikonmentesedek épp, bár ezt a protein stoppot nem is memorizáltam még, remélem a gyümölcsös kallosban nincs, mert különben morci leszek, most vettem egy nagy bödönnyit. (jajj, Anikának még adós vagyok a hajfestékmárkákkal, nem feledem ám, ne haragudj! :))
    Én vettem dr. Chan hair revall sampont (http://www.drchenpatika.com/hu/hairrevall.htm) most ezt használom. Buta módon a balzsamot nem vettem meg. Elég nagy és nem is oly drága. És nincs is béna szaga, szóval ajánlom, szerintem egy próbát mindenkinek megér.

    VálaszTörlés
  15. Erzsi, szülés után a hajhullás elleni szériát használtam eredménnyel, azóta pedig festett vagy száraz hajra való dolgokat használok.
    Nem tudom, hogy változtattak-e az összetételén mióta te használtad, én mindenesetre imádom. Nagyon hosszú és sok a hajam, fényes, nem törik, egészséges.

    Ui.: Nem írnál valamikor kozmetikai kezelésekröl?
    Ahol élek, ott nincs annyira elterjedöben , mint otthon, ezért inkább saját magam kezelem magam.
    Két hét múlva megyek Mo-ra és mindenképp szeretnék valami jó kis gépi anti- aging kezelést.
    Neked mi a vélményed róluk? Csak a rendszeres kezelésnek van értelme?

    VálaszTörlés
  16. Nem értem, hogy miért kéne szilikonmentes hajápolót használni. Értem ezt a fejbőrrel nem érintkező hajápolókra.
    Én néhány éve már szilikonmentes sampont használok, a hajam végének töredezése nem lett se jobb, se rosszabb. Az hogy a fejbőrnél ne használjuk, még érthető, az tényleg lélegzik, és nem tesz jót, ha eltömítjük a pórusokat. De hogy a hajvégre mit kenünk, szerintem teljesen mindegy. Mivel a hajszálak nem lélegeznek és nem élnek, ezért amit a végére kenünk, az csak optikai tunning, nem lesz tőle "egészségesebb". Ilyen formán tehát mindegy, hogy arra a 10 v több centire mi kerül, mert egyik sem fog neki rosszabbat tenni, mint a másik. Az hogy meddig nő így szépen, és töredezés nélkül, már a fejbőrből való kibukkanásnál eldől. Rontani lehet rajta hajszárítással, vasalással stb, de javítani nem. A hajvégápolók épp arravalók, hogy bevonatot képezzenek a hajon, hátha így sikerül megóvni a környezeti hatásoktól. Persze biztos vannak hatásos szilikonmentes hajápolók is, ezzel nem vitatkozom.
    Nem vagyok hajspecialista:) sem bőrgyógyász, úh ez a saját meglátásom a témában. Lehet hogy tévedek, de a samponokról és hajápolókról való ismereteimből én ezt szűrtem le hasznos információként.

    VálaszTörlés
  17. én is pont most álltam át a szilikonmentességre, alterrát használok:)
    még nagyon nem tudok nyilatkozni mert kétszer használtam őket eddig, ami nekem zavaró hogy könnyen zsírosodik a hajam(két naponta mosni kell..) és alterra között nincs kifejezetten zsíros hajra való:S

    VálaszTörlés
  18. Hasonlóan, mint Te én is a blogok olvasása közben kaptam kedvet hozzá, hogy kipróbáljam a szilikonmentes sampont és társait. Nem akartam túl sok pénzt rákölteni, mert ha nem jó akkor irány a kuka, így a Rossmann saját márkás bio samponját választottam, abból is, ami fényt ígér a hajnak. Talán barackos. Nagyon meg vagyok vele elégedve. A hajamat egy kicsit talán szárazabbnak éreztem az első mosások alkalmával de ezt a hajbalzsamja tökéletesen korrigálta. Szép fényes, egészséges külsejű lett a hajam, ezt a férjem is mindig megjegyzi. Bár gyorsabban lelapul sajnos. Összességében nagyon meg vagyok elégedve és maradok továbbra is a szilikonmentes termékeknél.

    VálaszTörlés
  19. @Szépségnapló:) Szerintem azóta biztosan változott az összetételük, pár év után minden gyártó újít az összetételen, nagy a verseny :)

    Gépi kezeléseket nem próbáltam kivéve a szokásos ultrahangos krémbevitel, mindig olyan gondolataim voltak ezzel kapcsolatban ha ezt megszokja a bőr nélküle nem fog rendesen "működni" és, hogy jobb minél későbbre halasztani az elkezdésüket,úgy 40-45 éves korban mikor már a bőrnek kell valami extra kezelés is.

    Viszont nagyon sok kabinkezelést próbáltam (Decleor, Guerlain, Chanel, Methode Jeanne Piubert, Shiseido, Dr Baumann, Babor rövidebb ha azt írom minden itthon létező luxus és natúr márkát, kivéve a La Prairie-t) de a leghatásosabb és szembetűnő pozitív hatása a !QMS-nek volt! Ők a kollaegénre esküsznek, de bizonyára ismered, német márka, elég drága 30 ezer körül van egy kezelés de nagyon látványos az eredmény, ennél tényleg azt mondja még a férjem is , hogy nem felesleges pénz kidobás :D

    VálaszTörlés
  20. én is hamarosan szilikonmentesre váltok:) de előtte elhasználom a samponomat :)

    VálaszTörlés
  21. @Annapanna:) szerintem nem mindegy, mert ha szilikon réteg veszi körbe olyan mintha rothadna belülről, vagyis én így gondolom, és akkor már jobb valamilyen természetes olajjal feltölteni, mint körbeszigetelni.De én sem vagyok specialista.
    Ha pedig csak a sampon szilikonmentes az nem elég a "megtéréshez" :)
    És a témával foglalkozó blogokon (külföldieknél is)hosszabb idő után szembetűnő a pozitív változás :)

    Örülök, hogy ilyen sokan használtok szilikonmentes hajápolási termékeket.
    Egy kérdés merült fel bennem vajon mivel helyettesítik ? :DDD

    VálaszTörlés
  22. Erzsi, remélem nem gond, hogy itt levelezgetek Veled, de nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre, mert adok rá! :)
    33 leszek és mindig mondhatni gyönyörü, ráncmentes böröm volt, de mióta a fiam megszületett ( 15 hónapos) az állandó éjszakázások kikészítik a börömet, most jelennek meg az elsö ráncocskák :(
    Lenne egy- két tipped, hogy mit csináljak? Mondjuk úgy látom, hogy ez a téli idöszak sem kedvez nekem, ezért is szárazabb, fakóbb. Talán a tavasz eljövetelével változni fog.
    Én Németországban egy parfümériába jártam kozmetikai kezelésekre, addig míg a kozmetikusom terhes nem lett, azaz két éve nem voltam már.
    Volt szerencsém La Prarie-s kényeztetésben is, de többnyire a Kanebo-t választottam. Itt csak gözölés van, tisztítás, masszázs, maszk, stb., minden kézzel.
    Amit az otthoniak csinálnak, azt itt csak börgyógyász végezheti.

    VálaszTörlés
  23. Kedves Erzsi!
    Én a Tigi termékeit használom, úgy tudom abban nincsen szilikon, az S-faktor termék család, pedig szulfát mentes is.
    Az én hajam szinte az összes drogériás terméktől szörnyű lett, kiszárította, hamar zsírosodott, ezektől viszont nem. Igaz, nem olcsó, de legalább jó,vagyis nekem jó:)

    VálaszTörlés
  24. Én már fél éve használok bio sampont (szilikon, SLS, parabén egyéb káros anyagoktól mentes, 100% természetes), és teljesen meg vagyok elégedve, nagyon fényessé teszi a hajat és tartást ad, semmi hajfényt, hajlakkot, habot nem igényel utána. Soha nem váltanám le!

    VálaszTörlés
  25. Köszönöm ezt a bejegyzést:) Pont ma nézegettem ezt a Syoss sampont DM-ben de utána akartam olvasni mielőtt váltok.

    VálaszTörlés
  26. Jó, hogy írtál róla, én is kacsingattam már erre a samponra.. hát nem mondom, hogy nem fogom kipróbálni valamikor, de eléggé megingattál.. Idáig csak természetes barna barátnőm használta ezt az Elseve sampont, így neki nem volt fakító hatása.
    Revlon-orofluido(elixir) olajat próbáltad már? Nekem nagyom bejön. Nem tudom szilikon mentes-e :-(, de nézz rá a neten.
    Nemsokára írok róla, ha akarod várd meg :-) bár csak jókat tudok róla mondani.

    VálaszTörlés
  27. @Noemi075 milyen sampont használsz ami mindentől mentes?
    Nekem msot syossom van, de az ugye csak szilikonemntes, ennl egy fokkal jobb az Alterra, és mi az ami még annál is jobb? Komolyan érdekelne, mert még anynira nem vagyok járta a témában. Mi az ami minden káros cucctól mentes?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Olvasgatom itt a samponokrol szóló irogatásokat. Én bio sampont használok, Takács Nora hogyan legyek jó nő. Itt megtalálod miből áll

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  28. Szia!
    Kérdezni szeretnék: tudom, hogy nem ehhez a témához passzol... Most néztem ezt az oldalt.Ismered esetleg, vagy valaki az olvasóid közül... vélemény? Bankanita linkje vezetett erre az oldalra, itt van szomszédos városban:)

    VálaszTörlés
  29. a link:) http://koidrogeria.hu/

    VálaszTörlés
  30. Dia! Nekem mióta az alterrát használom, kevésbé zsírosodik! nem mondom, hogy egyáltalán nem, de 2 nap helyett 3-4 nap után kezd el inkább, aztán lehet, hogy ez is emberfüggő. :]

    VálaszTörlés
  31. Klau én még ezt nem tapasztaltam sajnos=( de remélem idővel fogom:))

    VálaszTörlés
  32. @Szépségnapló:)én !QMS márkát ajánlom a figyelmedben, nagyon kíméletes a kabin kezelés is, nem nyúzzák szét a bőrt erős masszázzsal, hanem maszkos pakolásokat alkalmaznak és remek hatóanyagokat tartalmaznak a termékeik.
    Szerintem túl fiatal vagy még gépes kezelésekhez, ha már most megszokja a bőröd későbbi mi lesz?
    És biztos a stressztől, kialvatlanságtól kicsit fáradtabb a bőröd is.

    @Tükröm Tükröm :)a Tigi-t nem próbáltam még, de megjegyzem, köszi :)

    @Noémi:) Tőled egy nevet várunk :D

    @smink és más:)szerintem minden kimondottan hajápoló olaj tartalmaz szilikont, ez a lényegük és ez az olcsó alapanyag :( Inkább természetes hidegen sajtolt olaj, kis mennyiségben a tenyérben eldörzsölve 100%-os argan olaj, uborkamagolaj használható a megszárított hajra is.

    @Zsu:) a koi drogéria 1. osztályú olajakat árusít, én is az akomatól szoktam rendelni, hatalmas a választék az angliai webshopban.

    VálaszTörlés
  33. Nagyon jó ez a bejegyzés!!!!!! :) Köszi

    VálaszTörlés
  34. Mostmár én is átállok, csak el kell fogyniuk a samponoknak. A Lush-os samponokban nincs szilikon? Valaki nem tudja?

    VálaszTörlés
  35. A Lush-os samponokban nincs szilikon, pont az egyik natúr termékeket gyártó cég. Csak kicsit húzósak az árak. :)

    Én is most fogok átállni, Yves Rocher korpásodás elleni sampon és Alverde balzsammal kezdek :)

    VálaszTörlés
  36. Tudom, de az oldalát olvasva az ibolyás samponomnak nem ez jutott neszembe h hűűde natúr :) Köszi a választ Flory

    VálaszTörlés
  37. A DM-ben lehet kapni sokféle szilikonmentes hajformázót is..nekem pl göndör a hajam és muszáj rátegyek valamit és pont ma néztem meg,hogy amit használok (Balea professional narancssárga kupakos) szilikonmentes!Ma tértem át a szilikonmentes sampon és balzsamra!Nekem eddig bevált,mondjuk nekem is letört csomóban egy adag hajam,de amint olvastam ez változni fog:)

    VálaszTörlés
  38. !QMS-t én is javaslom -másoknak is-, évekig használtam, nem csak a kabin kezelést, hanem az otthoni ápolást is, és valóban beváltotta a reményeket.. nem is értem miért hagytam abba..?

    VálaszTörlés
  39. Én ki fogom próbálni ezt a Syoss terméket, mert a hajam kezelhetetlen az összes eddig általam kipróbált terméktől. És ha mindez a szilikon miatt van, akkor részemről ennyi volt :) Egy ilyen hajkefe, meg az álmom. :D

    Üdv, avianarahl.blogspot.com

    VálaszTörlés
  40. Kedves Erzsi!

    Engem nagyon érdekelne a Rahua termékcsalád! Neked bevált? Megéri a borsos árát? Tényleg csak természetes összetevői vannak? Előre is köszönöm a válaszodat!:)

    VálaszTörlés
  41. @Holly:) Isten ments és őrizz, hogy egy samponra és egy hajformázóra 21.000 Forintot kidobjál !

    Nem rossz, nem ellenőriztem le a krémmánia oldalán az összetevők alapján, de gondolom, hogy természetes anyagokból áll.
    Viszont az ár/érték arányt figyelembe véve köszönő viszonyba sincs, ámbár itt megint felmerül a szilikon turpisság, mert ha körbe szigeteli a hajszálat a sampon mit kezdjen vele ?

    De nem ér meg ennyit, inkább a Leonor Greyl, arról már írtam is, a gondom vele csak az ára, egy sampon 6-7 ezer, ha jól emlékszem és nekem a 200 ml (nem habzik, ez jó jel) 6 mosásra elegendő :(

    És még van egy német márka, amit szeretnék majd szilikonmentes hajjal kipróbálni, de nem a samponját hanem a hajdúsító formázó permetet, ez is nagyon drága ....a neve:Shan Rahimkhan
    http://www.ausliebezumduft.de/haarpflege/shan-rahimkhan.html
    És ezen az oldalon van még különleges, natúr hajápolási márka,de nem vagyok benne biztos , hogy megérik az árukat, de ezt csak használat után után lehet eldönteni.
    A pakolások és mosás utáni, hajformázó termékek ami ráadásul a hajban maradnak szerintem fontosabbak.
    Ha esetleg valaki már használta, szívesen olvasnám a véleményét :)

    VálaszTörlés
  42. Erzsinek és minden érdeklődőnek: Bioemsan a neve, úgy tudom, csak két fajta sampont gyárt a cég, én a rozmaringosat használom. Mivel bio, számolni kell azzal, hogy 1. nem nagyon habzik, 2. lehet méregtelenít majd a fejbőröd, ez nekem annyiban kimerült, hogy az első pár mosás után iszonyat gubancos lett a hajam, de utána már semmi gond nem volt, remek tartást és fényt ad.
    Ó igen, és drága. De egy flakon (mivel higítod) 3 hónapra elég nekem, pedig eléggé hosszú+sok hajam van.

    VálaszTörlés
  43. jajj neee pont venni akartam arginines hajsprayt.. de ha a sampon-balzsam rossz akkor nem fogok :S:S:S
    hálás vagyok a bajegyzésért!:D

    üdv http://c-attitude.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  44. Két napja vettem sampont, de kedvet kaptam tőletek!

    VálaszTörlés
  45. Nagyon szupi az oldal!!!
    Örülök, hogy rám találtál, van egy új követőd!
    Nagyon boldog lennék, ha te is követője lennél blogomnak!!
    Csodálatos napot kívánok!!! :-)
    http://www.itsbellatime.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  46. a szilikonmentes syoss van balzsam változatban is? vagy milyen jó balzsamot tudnátok ajánlani?
    másik: syoss abszolút hajolajat használt már valaki? a rossmannban ma láttam először ilyet, bár nem jártam itthon túl gyakran oda.

    VálaszTörlés
  47. Tegnap esti hsz után miszerint épp most vettem sampont, reggel megnéztem az összetevőket, de nem láttam, este fürdetore a csepp csajt meg kiszurta a szemem, hogy SZILIKONMENTES!!!!!!!! Tehát tudat alatt de azt vettem mar egy ideje: Vichy :)

    VálaszTörlés
  48. @boxa:) nem vagyy egyedül, én is találtam az itthoniak között olyat ami szilikonmentes és nem tudatosan választottam, van ilyen is :D

    Ez egy jó ötlet is egyben, aki szilikonmentes hajápolási termékeket használ, megoszthatná velünk a termékek nevét és a legközelebbi hajápolásos bejegyzésnél összegyűjteném :)

    VálaszTörlés
  49. Én is át szeretnék térni szilikonmentes termékekre, de a tejproteines pakolásomról nehéz lemondani, de muszáj lesz mindenhonnan kiiktatni a szilikont. Alverdére fogok átállni, már korábban is használtam, de az nem volt tudatos. Majd a natúr hajápoló olajokról is lehetne bejegyzés, ha megérkeznek :)

    VálaszTörlés
  50. Szia E73!

    Ha megnézed a sampont, vagy a balzsamot, akkor tartalmaz valamelyik Dimetichone-t?Én sajnos nem találtam meg a neten az összetevőiket, így nem tudtam megnézni. Ugyanis ennek a szilikonnak az az egyik tulajdonsága (a sok másik mellett), hogy leszedi a hajfestéket.

    Én, mint kozmetikus mindig hangsúlyozom, h ne dőljetek be a reklámoknak, mindig nézzétek meg először az összetevőjét egy-egy terméknek, mert nem is gondolnátok, hogy mennyi szenny van egy-egy agyon reklámozott termékben.

    VálaszTörlés
  51. @Be Beauty Smart:) köszi, hogy megírtad, ezt jó tudni, a sampont már kidobtam, nincsen meg, de ha eszembe jut megnézem biztosan, az üzletbe.

    VálaszTörlés
  52. a fructis szedte le nekem annó csúnyán a festéket a hajamról

    VálaszTörlés
  53. Ne haragudj, de nekem szinezve van a hajam és mégsem bántotta a hajam az Arginine resist, sőt. Megmentette a hajam a levágatástól, egy szőkítés után. Semmi nem használt csak ez. Se vizesen se szárazon nem sprőd. Bátran ajánlom mindenkinek, senkiről nem hallottam,aki hasonlóan járt volna BÁRMILYEN samponnal... Talán valami más okozhatta.

    VálaszTörlés
  54. @Adela: nekem nem vált be, szőke melírozott hajam volt, ezt festettem vissza barnára és ez a sampon egyből leszedte a hajfestéket.
    Gondolom a szőkített hajnál már másként működött.

    VálaszTörlés