2011. október 13., csütörtök

Vékonyszálú, tartás nélküli a hajad ?


A smink és arcápolási termékeket szeretem nagyon,  de az igazi rögeszmém a hajápolási termékek.
Az elmúlt év alatt felsorolhatatlan márkával próbálkoztam kezdve a legolcsóbbtól a luxus márkákig , kezdve a samponoktól a hajformázó termékekig.
Volt köztük remek , kiváló, semmire való, megfizethetetlen ,olcsó de végül beláttam a sampon 1/4 részt és a formázó termékek 3/4 -ed részarányában befolyásolják a hajam kinézetét, állapotát.Balzsamot ritkán használok mivel úgy érzem elnehezití és zsírosítja a hajam, általában minden 3.-4. mosásnál, vasalni szinte soha nem szoktam pedig vettem régebben egy nagyon spéci mini hajvasalót amit inkább csak a frufrumnál használok ha rakoncátlankodni kezd.
Most egy átlagos sampont és balzsamot szeretnék bemutatni, amivel elégedett vagyok nagyon főleg ár/érték arányban, és olyan márka aminek a neve hallatán is kiütést kaptam,( Fructis vonal) annyi rossz termékét próbáltam már, de ezt csak ajánlani tudom mindenkinek akinek hasonló típusú haja van.
Hetente általában 2x mosok hajat és majdnem minden alkalommal hajpakolást készítek különböző olajokból , legalább 3-4 félét keverek ki. Az alap mindig organikus szűz kókuszszír és jamaikai fekete ricinusolaj, ehhez szoktam még kamélia, tamanu, uborkamag, sapote olajokat keverni illetve még néha illóolajak kerülnek bele erre zuhanysapkát húzok és leülök  a gép elé blogokat olvasni 1-2 órát :)

Szóval ők a kis kedvencek: Garinier Sörélesztő és gránátalma samponja és balzsamja


Befezezésként nedves hajra az Alterna Bamboo Volume Plumping Strand Expand hajformázóját használom , ebből kb. 20X használtam és alig fogyott belőle a képen is látható, majd száraz hajra egy pumpányit a  Moroccanoil light olajból tenyereimben eldörzsölök majd átsimítom vele a hajam.

Jelenleg ezek a favorit hajápolási termékeim.



Tippeket kérek, akinek ilyen hajtípusa van mit használ , mi az ami bevált ?



7 megjegyzés:

  1. Megint en!:-)
    En "Yes to Carrots" sampont hasznalok. Kizarolag termesztes anyagokbol keszult es nagyon selymes lesz tole a hajam es isteni az illata!
    Az en fejboromnel rosszabbat el se lehet kepzelni. Minden samponra allergias vagyok. Egeszen a homokom kozepeig felrepedezik a borom szinte minden uzletben kaphato sampontol:-)
    A termeszetes samponoknal nem tapasztaltam ezt, de azok viszont nagyon nehezze tettek a hajam. Nalam csak ez az egy sampon mukodik :-(
    A pakolas amit leirtal jol hangzik, kesztetest erzek, hogy kiprobaljam:-)

    VálaszTörlés
  2. Poppy !

    Köszi :), ha legközelebb Sephorába járok megnézem , de láttam még webshopban is, csak már nem tudom hol:(, hiába az idő vasfoga nekem se kegyelmez :DDD

    VálaszTörlés
  3. Jajjj, nagyon tetszik az új design, annyira Hozzád és a blogodhoz illik!!
    Amúgy hajápolásban és a Kallosra esküszöm, mióta kipróbáltam, alig használok mást. :-)

    VálaszTörlés
  4. Én John Frieda Luxurious Volume sampont használok és imádom! Mindig gondban voltam, mert a családi vonásoktól eltérően vékony szálú és mindigis lapos hajam volt. Aztán megtaláltam a John Frieda termékeket és nagyon nagyon beváltak, mindenkinek csak ajánlani tudom!
    Itt Magyarországon úgy tudom sajna csak a Müllerben kaphatóak.

    VálaszTörlés
  5. L.Andii !

    Én is használtam 4-5 éve , de gondolom azóta van újabb változata és nekem nem igazán jött be a kéks csomagolású, viszont a szőke hajra való jó volt, de akkoriba még nem volt itthon Müller, így ha Bécsbe mentem 6-7 darabot vettem csak a samponból :)

    Viszont ez sokkal olcsóbb és a hajam állapota is jobb mint amint előtte használtam (lila Elseve Colagen), nagyon jó tartása és volumene van a hajamnak, de mint írtam is használok még hajformázótermékeket más márkából , de ezeket előtte is használtam és most elégedett vagyok ezzel a kombinációval.

    De mindig megjelenik valami új , valami jobb :DDD

    Mindenkinek köszönöm a tippeket:)))

    És továbbra is várom :)))

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!
    Honnan lehet beszerezni a Moroccanoil (light) olajat?? Nagyon fontoslenne, a valaszt elöre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  7. Szia German !

    a Hqhair.com-on ez hamarabb szállít, vagy lookfantastic.com tudod megrendelni kb. 30 Font az ára.

    VálaszTörlés