2011. október 10., hétfő

A TÖKÉLETES alapozó

 Sziasztok!


Szeretnék bemutatni egy zseniális alapozót. Hogy mitől más mint a többi , mitől zseniális azt leírni nem is olyan könnyű, ellentétben a használatával.
Nagyon sok márkát próbáltam alapozóból is , ( már ciki leírni is de nem 2-3 éve ismerem ezeket a márkákat, 17-18 év alatt rengeteg mindent kipróbáltam , sőt mondhatnám azt is, nyomon követtem a fejlődésüket, lassan olyan leszek mint a Veletek élő történelem)  a Guerlain, Chanel, Lancome, Esteé Lauder, , YSL,  Decleor, MAC, Bobbi Brown, Dior, Helena Rubinstein, a márkanevek, ami hirtelenjébe eszembe jutottak a használtakból , szóval van viszonyítási alap.
De valamiért egyik sem volt tökéletes, a jó fedésért általában vállalni kellet a vastag maszkszerű hatást, ha vékonyabb textúrát vettem alig  fedett le valamit a bőrhibáimból, a szín választás volt mindig a legnehezebb mivel mindig két árnyalat közé eset az arcbőrszínem, így dönteni kellet vagy a világosabb és akkor friss hullának látszom vagy a sötétebb és alaposabban kell eldolgozni, vékonyabb rétegben és akkor is látszani fog 100 méteról, hogy alapozó van rajtam.Volt még gondom az összetevőkkel is , eltömődött pórusok, kiütések, pattanások, feszülő-húzódó bőr  és arról nem is beszélve mikor pár óra elteltével fellázadt ellenem az alapozóm és útnak indult kisebb - nagyobb ráncokat keresve elbújni.
Ezért is fordultam az ásványi poralapú alapozók felé, amivel elégedett is vagyok, sokkal jobban beváltak mint az azelőtt használt folyékony vagy kompakt alapozók . Viszont a folyékonyt könnyebb eldolgozni ezért a szívem mélyén vágytam egy jó minőségű folyékony alapozóra.

   Már régebben láttam a Kanebo standját a Westendben és az Arénában lévő Douglas parfümériákban de annyira jelentéktelen, snassz  a csomagolása, arról nem is beszélve hogy évekkel  ezelőtt már vásároltam a hajápolási termékeiből külföldön és nem voltak jók, hogy még oda se mentem kipróbálni , megnézni őket.
Augusztusban egy rúzst próbáltam a teszterekből  és meglepődve könyveltem el magamban ez remek minőségű.
Ezért mikor új alapozóra lett szükségem már nem idegenkedtem  a standjuktól hanem elsőre oda mentem megnézni a választékot. És milyen jól döntöttem !
Szakértő eladó volt a segítségemre aki elmondta, hogy nem egy sima alapozó,  egyben bőrápoló tulajdonságai is vannak, és azonnal megtalálta a bőrszínemmel azonos alapozót, ilyen tökéletesen harmonizáló árnyalatot szerintem eddig még nem is sikerült találnom.


a

Egy erős-közepes fedőhatással van felruházva, 55 % -ban vizet  tartalmaz, vizes alapjának köszönhetően könnyű textúrájú nem nyújt maszkszerű hatást , mint egy selyem fátyol vonja be az arcot, inkább egy egészséges, tiszta arcbőr kinézetét adja. A pigmentációja meg  csodálatos, egészen közelről sem látni a bőrön !
Nagyon jól hidratál és tartós ami egy ritka kombináció és nincsen bőrtípushoz kötve. Valamint a pórusaim is kisebbnek tűnek.

Csodát ez sem tud tenni, nem mehetek el arcmodellnek de sokat korrigál a bőrhibáimon, messzemenően evvel vagyok a legelégedettebb , magasan veri a vele egy árkategóriába  vagy drágább  high end márkák alapozóit a minőségét illetően!
Néhány hasznos kép aminek az ötlet adója  Kriszti , akinek a blogján láttam, a befotózót csomagolás amin fel van tüntetve a szín száma /megnevezése és az összetétel is, így bárki láthatja van-e közte olyan alapanyag amire esetleg allergiás, vagy nem szeretné magára kenni. Amint egy kis időm lesz kielemzem az összetevői alapján a Krémmánián, vagy bárki megteheti közülünk az alábbi képen fel van tüntetve az összetevők.



Most pediglen az alapozó fedőképességét szeretném szemléltetni, a kézfejemen egy következő bejegyzés alanya látható (tartós szájkontúr ceruza) amire az alapozót felviszem.

 Itt elég vastag rétegben van, mivel balga módra egy pumpányit nyomtam ki, ami egy egész  arcra elég.
Egy anyajegyet vagy sebet nem tüntet el teljesen de nem gyűlik meg a seb köré mint más alapozók (sajnos jelenleg kettőm sebhelyem is van ) és pár óra elteltével inkább kiemeli mint fedi.
Sőt azt tapasztalom 4 nap használat után , hogy elősegíti a meglévő sebhelyek gyógyulását
Számomra az is fontos, hogy könnyen lehessen eloszlatnia bőrön ne maradjanak barna csíkok és a helyén maradjon.
Szóval Lányok, ez zseniális , úgy olvad az arcra mint meleg pirítósra a vaj, én azt ajánlom aki teheti menjen be egy Douglasba ahol forgalmazzák a márkát  (nincsen mindenhol ), tiszta arcbőrrel és próbálja ki, mert nem olcsó 12 ezer Forint, én Glamour -kuponnal és -5% -al  9 ezret fizettem érte.
A novemberi Joy-napok alkalmával nem tudom lesz-e Douglas kupon, de a héten már meg kell jelenjen a magazin.
De vannak drágábbak is pl. Guerlain , La Prairie- na ebből nem volt alapozóm , csak a zsíros bőrre való termékcsaládját vettem meg anno még a húszas éveimben , de nekem nem vált be, igaz most szívesen kipróbálnám az öregedést gátló/késleltető termékcsaládját csak sajnos nem az én árkategóriám- , szóval nem a Sensai  a plafon az árakat illetően.

Kicsit utána néztem, külföldi blogokban vélemények után kutatva és csak  elégedett vásárlókat  találtam akik szinte eskü alatt vallották,  hogy ez a legjobb alapozó amit valaha is használtak, valamint  meglepve olvastam , hogy aki napi szinten használta 4 hónapra volt elegendő !? egy üveg ( 30 ml ).
Ha ez igaz akkor az ára 3 ezer/ hónap, ez már nem is annyira vészes. Egy pumpányi elég az arcra csak azt nem tudom 1ml hány pumpányi ?

Eddig 2 terméket próbáltam a  KANEBO SENSAI sminkcuccai közül és mind kettő minden minőségi szempontból értékelve 10/10 pontot érdemel! ( kivéve a "ruhája" )

Egy pár kép a márka termékeiről:
Nagyon jó, változatos színek

Extra tartós és hidratáló rúzs

A szempillaspirál csak meleg , 38 fok feletti vízzel mosható le !
Ha jól emlékszem 8900 Ft.- az ára


Ui.: Ennyire nem ráncos még a kezem, csak tekergettem a fény megfelelő szögét keresve, hol domborítva , hol homorítva, guggolva és térdelve :) , amennyi meg tényleg van azért az eltelt idő és a sok mosogatás a felelős , de a képek megtekintésétől folyamatosan  krémezem :D

Kinek mi a legjobban bevált vagy kedvelt alapozója ?


15 megjegyzés:

  1. tény hogy jónak tűnik meg jó amiket leírtál, de sajnos nem az én árkategóriám=(

    VálaszTörlés
  2. úúú jól hangzik :D De a közeljövőben nem probálom ki, még akciósan is sokallom :P
    Amúgy nagyon bírom a csomagolást, olyan kis cuki.

    VálaszTörlés
  3. nekem egy púderem van a Kanebotól, ami 3in1. Van egy átlátszó krém benne ami a bőr egyenetlenségeit tünteti el, egy korrektor, hű ennek nagyon jó a fedőképessége és maga a púder. Nagyon szeretem a terméket, mert ha sietsz pikk-pakk elkészülsz és szép bőrt eredményez. Az ára olyan 14-15 körül van. De ha belegondolsz, hogy nem csak púdert kapsz érte akkor nem is sok.

    VálaszTörlés
  4. Eyeye !

    Köszi a tippet :)
    Joy-napok alkalmával (remélem lesz Douglas kupon) terveztem is , hogy jobban megnézem a sminkcuccokat, nagyon elégedett vagyok a minőségükkel :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon megnyero. Sajnos itt nem lattam meg ezt a markat. Megneztem Ebay-en is, de csak par termek van fenn:-(
    Nekem 3 dolog van, amit hasznalok alapozasra:
    Chanel Matt Lumiere
    Calvin Klein alapozo
    BB krem

    Ezzel a harommal egyebkent mind meg vagyok elegedve. Nem mondom, hogy tokeletesek, de nem vagyok rajuk allergias (nalam nagy szo), es a szinarnyalatuk is tokeletesen passzol a boromhoz.

    VálaszTörlés
  6. Arról esetleg írhatnál majd, hogy a bőrhibákat, amivel küldesz jelenleg miért back-end oldalon "kezeled". Gondolom voltak kísérletek front-end oldalon is, engem pl. az jobban érdekelne. Az egyik munkatársnőmnek van hasonló bőre, mint neked, ő pl sokféle (orvos)kozmetikai kezelést kipróbált, h javuljon a bőrképe.

    Nem megfelelő szín: én itt azt mondanám, h keverd össze az alapozót egy másik árnyalattal vagy termékkel, amit tolerál (pl. BB krém). Nekem sem talál be az összes alpozóm, van ami túl sötét, van ami túl sárga, de ezzel az ősi trükkel szoktam korrigálni. Egyébként a makeupplaza-ban vannak ilyen színkorrigáló termékek is, amit lehet, sőt kifejezetten lehet alapozóhoz keverni (pl kézfejen).

    Nekem nincs rá akkor szükségem, de én a vastagabb fedést preferálom, 2-3 lépésről jól eldolgozva úgyse mondja meg senki, h van-e rajtam valami, mert az összhatást figyelik.

    VálaszTörlés
  7. Nem olyan súlyos bőrhibáim vannak ami túlságosan zavarna , kisebb pattanás helyek és néhány szeplőszerű folt ami a régi, gondatlan napozás következménye.
    Ha súlyosabb lenne és zavarna valószinüleg a legjobb szakorvost keresném fel.

    A BB krémeket már régóta nézegetem gondolkodom is 1-2 termék beszerzésén , csak mostanában elég sok új dolgot kaptam illetve vettem, ezért ez csúszik egy kicsit, ugyan ez a helyzet a MP - val is, sok blogon látok remek dolgokat amit tőlük rendeltek a csajok.
    De ami késik nem múlik :) !

    VálaszTörlés
  8. Ez a bekeveres szepen hangzik, de nekem epp az a bajom, hogy tul vilagos a borom, es sok gyarto legvilagosabb szine is sotetnek hat.
    A BB krem azsiai borre van kifejleszte, ami vilagosabb egy atlag europainal, nekem tokeletes a szine.

    VálaszTörlés
  9. Most találtam csak rá erre a bejegyzésre. Végre egy másik alapozó mániás :D Hasonló cipőben járok. Keresem a tökéletes alapozót. Vannak, amik már majdnem ott vannak, de mindig találok egy pici hibát benne, általában nekem is a szín a gondom. Nagyon világos a bőröm és ráadásul rosaceás. Nem egyszerű alapozót találni. Eddig én is elmentem a Kanebo standja mellett, de most ránézek majd.

    VálaszTörlés
  10. Jelentem ma erre az a alapozóra vadásztam :)
    Háááát.... nagyon tetszik. Árkádban olyan aranyos volt az egyik csaj, hogy az arcom egyik felére a cikkben említett alapozó került, a másikra pedig a Fluid finish. Nagyon jó a velvet :) Az árnyalaton nem kellett gondolkodni, mert a legvilágosabbat kellett csak megnézni és tökéletesen illeszkedett a bőröm színéhez. A hatalmas pozitívum, hogy megvettem volna, de az eladócsaj mondta, hogy inkább mászkáljak benne, milyen érzés, mennyire tart. Agyam dobom el :) Nincs pofihúzás amiért nem veszem meg, sőőőőt.... Fejlődünk.

    VálaszTörlés
  11. Még egy köröm volt azért az alapozóval. Westend Douglas (nem kérdeztem meg a lány nevét), egy nagyon kedves eladótól kértem mintát, mondván mégsem szeretnék kiadni ennyi pénzt próba nélkül. Sajna az én színemben nincs mintácska, de sebaj, felteszi. Jól tette : Tünemény volt a csaj, komplett arckezelést kaptam. Legvilágosabb árnyalat fel, fél arcom kész és már mondja is, hogy hááát, ez nem lesz jó, sötét. De ha már belekezdtünk, akkor felteszi az egész arcra. Igaza is lett, tényleg sötét. amúgy nagyon jó viselni, jó a fedése minden, de sötét :( Felajánlotta, hogy utánajár, hogy az ennél világosabb árnylat beszerezhető-e. Mondom, hogy egy tünemény :) Szóval bátran menjetek a Douglasba, vannak ott hozzáértő emberek is.

    VálaszTörlés
  12. És van, létezik 101-es pearl beige. Na püff már megint nem hozták be az összes színt. Jelenleg a 102 soft ivory a nálunk kapható legvilágosabb.

    VálaszTörlés
  13. Hu, a Kanebot nagyon szeretem, amíg nem lett irtó drága a postaköltség, egy külföldi oldalról rendelgettem, a színezett fényvédőjük is nagyon jó volt.
    Melyik Douglasban találkoztál azzal az eladóval, aki egyből eltalálta a színed? Sajnos a parfömériák eladói között nem sok hozzáértővel találkoztam :-(

    VálaszTörlés

  14. Igen, ritka a jól informált, hozzáértő eladó a parfümériákban. Nagyon gyakran tőlem hallanak először a várható új termékekről :(

    A Westend-be lévő Douglas-be vettem.

    VálaszTörlés