2011. október 19., szerda

Szemfestéklemosók

Sziasztok lányok!

   Mai szövegelésem témája a szemfestéklemosókról szól, amiről nem is gondolnánk mennyire fontos a szépségápolási lépések során.
Fontos, mert számít mennyire távolítja el a festéket, mennyire kíméletes, ápolóhatású úgy a szempillákat mint a szemkörnyékén lévő bőrt tekintve.
Ezt a saját bőrömön is érzem, mert szemápolókrémet soha nem használtam rendszeresen (évente 2-3 tégely, alkalomszerűen, nem rendszeresen) viszont, szemfestéklemosókból mindig a legjobbat.



Nincs a képen, de évekig a Lancome Bi-Facil lemosóját használtam ami nagyon jó volt.

Nézzük akkor a képeken láthatóakat:

Talika, egy nálunk nem kapható és kevésbé ismert márka amit 1948 -ban alapított Dr  Danielle Roches , a fiatal francia orvosnő, aki a háború során megsérült katonák égési és szemészeti sérüléseinek kezelésére kísérletezett ki egy antibakteriális gyógynövényekből álló krémet. Ennek a krémnek volt a mellékhatása a drasztikusan gyorsan növekedő, megerősödőt szempilla.És innen már egyenes út vezetett a hírnév felé.
Két szemfesték lemosója van:
- Gentle eye cleanser, abszolút kedvenc, ettől jobbat még soha nem használtam ! Nagyon kíméletesen távolítja el a normál szemfestéket, spirált. Rózsavíz tartalmával ápolja, feszesiti és nyugtatja a szemkörnyékbőrét.A légmentesen lezárt csomagolás miatt teljesen higiénikus és minőségét is változatlan állapotban  tartja meg. Ő az egyetlen ami nem csípett egy cseppet sem.
Az ára 5-5500 Ft. 100 / ml.
- Lash conditioning cleanser, az előzőhöz hasonlóan gélszerű, olajmentes szemfesték lemosó ami alkalmas a vízálló szempillaspirál eltávolítására is miközben kiváló tisztítóhatása mellet , selyemprotein tartalmával erősíti a szempillák szerkezetét. Csomagolása és az ára megegyezik az előbbivel.

A Bobbi Brown lemosójáról tömören, nem rossz de egy alkalmas vásárlás volt.

Sephora  új szemfestéklemosóról nemrég  már írtam, amit itt megnézhettek.
Aki mindennap sminkel nyugodt szívvel ajánlom a Sephora szemfestéklemosóit mivel árban kedvezőek  (125 ml /  kb.2200 Ft.) és minőségük is jó.
Abban az eseteben ha a szempillák megviseltek, töredeznek mindenképp ki kell próbálni a Talika egyik szemfestéklemosóját vagy jó minőségű szőlőmagolajat beszerezni e célra, ami gazdag E vitaminban és ápolja a szempillákat és a szemkörnyék érzékeny, vékony bőrét is.


Van extra jó szemfesték lemosód ? 
Melyik az ? 


7 megjegyzés:

  1. Nekem a Clinique kétfázisúja vált be a legjobban, de a Burjois-é sem rossz, ráadásul jóval olcsóbb is. Töredezett, megviselt szempillára pedig csodaszer a ricinus olaj :)

    VálaszTörlés
  2. A Clinigue jó, én kb 10 éve vettem utoljára , azóta biztosan még újítottak az összetételén de nekem csípte a szemem (nagyon érzékeny volt mindig).

    Szempillanövesztésre, ápolásra uborkamag olaj és a pillák a homlokig fognak érni, jó kicsit túloztam :D, de a tapasztalatom az, hogy jobb mint a ricinus, nagyon jó hidratáló, körömerősítő.
    Ha jövőhónapban rendelek (most elfogyott), majd 10 darab 5 ml-es olajat felajánlok tesztelésre, nekem nagyon bejött és kíváncsi vagyok másnál, mennyire hatásos, nem vagyok e túlságosan elfogult:D ?

    VálaszTörlés
  3. Talika-t honnan lehet beszerezni? És a szőlőmagolajat hogyan használod?

    VálaszTörlés
  4. A Talika-t utoljára Sephoraban , de a határtalan vásárlás című bejegyzésnél valamelyik webshopban is van, de már nem tudom melyikbe onnan kb.2- 3 éve rendeltem utoljára Talika-t, de van a honlapjuk onnan is lehet csak nem tudom mennyi a szállítás.

    A szőlőmagolajat vattakorongra teszem és avval átpaskolgatom, "masszírozom" a szemem néha, de már megtisztított szemre

    VálaszTörlés
  5. Douglas xs / xl tisztítókendői! 1000%ig meg vagyok elégedve velük, mindent lehoznak, nagyon jók!

    VálaszTörlés
  6. A Douglas xs/xl tisztítókendőit még nem próbáltam de ha ennyire jó kíváncsivá tettél és legközelebb ha egy üzletükben járok megnézem :)

    VálaszTörlés
  7. én is kb 1 hete vettem meg, de csak ajánlani tudom azóta is :)

    VálaszTörlés