2011. október 21., péntek

MACszépítettek :)


Helló Lányok !

Olyan izgatott vagyok még mindig, hogy azt sem tudom hol kezdjem.
Ezért kezdjük a legelején.

 Fiatalkoromban nem  volt divat az erős smink, ezért maradt a szempillaspirál , szemcerka és egy kis szájfény, sokáig ebből állt  a sminkem. Alapozót és arcpirosítót csak 24-25 éves koromba kezdtem használni de csak alkalmakra.Sokáig fogalmam se volt az szemhéjalapozó, arcbőrt tökéletesítő termékek létezéséről , egészen 3-4 évvel ezelőtt mikor elkezdtem külföldi beauty blogokat inkább nézni mint olvasni (nem tudok angolul:( ), azóta sok érdekes termékkel ismerkedtem meg , volt ami hasznos és volt olyan is ami haszontalan volt, de onnantól kezdve résen voltam, figyeltem az újdonságokat.

Egy blog indításán már 2010 februárjában gondolkodtam de más témáról szerettem volna írni, még pedig a természetes összetevőket tartalmazó natúr termékekről  - innen a blog neve is-  de annyit csalódtam a hatásukat illetően, hogy nem láttam értelmét (kivéve az olajak). Ez év áprilisában fedeztem fel a magyar sminkes blogokat aminek nagyon megörültem, hónapokig csak olvastam őket, míg egy nap arra gondoltam annyi sok cuccom volt / van, annyi fajta  arckrémet próbáltam, hogy ha sminkelni nem is tudok de ajánlani, bemutatni, kis segítséget tudok nyújtani, igaz a magam és fényképezőgépem módján :)

A MAC márkával nem voltam jóba. Mikor megnyitott a Váci utcai 1. üzletük vettem 5-6 terméket de színben rosszat választottam és nem is használtam őket. Olvasva az itthoni szépségblogokat és a lányok elégedettségét  arra gondoltam ez tényleg jó. Mikor tudomásomra jutott (köszi Calo(z) ) a sminktanácsadás, ami 15.000 Ft.-ba kerül, de teljesen levásárolható, eldöntöttem itt az idő megpróbálni.

Előtte olvasgattam pár blogot ahol sok terméket ismertek a lányok .és már listával indultam, hogy mit fogok vásárolni, mert az ember könnyen elveszítheti a fejét ilyen környezetben .

Nagy segítség volt a következő bloggerinák információi : Calo(z), Lolly, Suzy és még sorolhatnám a többi csajt is ahol hasznos információkat találtam.

Mielőtt részletesen beszámolok annyit előjáróban EZT MINDENKINEK EGYSZER KI KELL PRÓBÁLNI !
Délelőttre kértem időpontot, a sminkes megkérdezte milyen sminket szeretnék, a kérésem szürke füstös smink, olyanra vágytam amit nem tudok elkészíteni, ami újdonság számomra.
Nagyon higiénikus  az egész sminkelés menete, egyszer használatos applikátorokat használt, rúzst, szemceruzát alkoholba mártva fertőtlenített mielőtt használta volna rajtam, ez nagyon pozitív dolog.

Minden terméknél elmondta mit miért , mire használ, melyik ecsetnek mi a feladata, szóval mint kisgyerek a játékboltba, tátott szájjal lestem minden szavát.

Például megismerkedtem egy remek szemfestéklemosóval amivel a lehullott szemfestéket lehet letörölni és egyből lehet rá sminket tenni, ez nagyon praktikus. Valamint a Fix + -hoz volt szerencsém amit smink előtt és után is használt, messziről kb. 30 cm-ről permetezve az arcomra és ez nagyon hatásos, most este 11 óra van a smink kibírt egy hagymás szelethez való hagymapucolást, gőzt (a fövő krumpli gőze felé hajoltam , nem öngyilkossági kísérlet ként hanem a smink tesztelésére ) és a végén sem fényesedett ki az arcom.
Ami rettenetesen tetszett az pirosító-bronzosító elhelyezése volt az arcomon, azóta is 10 percenként nézem a tükörbe :D A végén kaptam egy nem tudom minek nevezik de szuper, sminkvázlatot ? amire a sminkes felrajzolta a sminket és felírta a  felhasznált termékeket az ecsetektől kezdve minden termékig.

Szóval nagyon megérte kipróbálni, elmenni sokat tanultam már egy alkalom után .
Egy ilyen sminktanácsadás ajándéknak is szuper !

Már megvan a következő időpontom november 2.-ra az új Glitter & Ice megjelenésére, újra én is ott leszek:)


Bocsi a foltért, de a kocsiban egy panírozott garnéla  ráugrott :(

Sajnos homályos lett :(

Mit szóltok ehhez a sötét színhez ?

Főzés után , letesztelve, kora este készült fotó

Ez a kép jobb a tegnapinál :) És a pulcsim is vadi új !

És amit vásároltam:
Ezekről vasárnap részletesebben írok :)





Örülök, hogy megpróbáltam.
 Ja és a bőrszínem NW 22,5 :D Pontosabban két színt használt a Nw 20-ast és az Nw 25-öst, így számítottam ki az átlagot :D

Mi a véleményetek a sminktanácsadásról ?
Aki próbálta mennyire volt elégedett, és ki az aki szeretné megpróbálni ?


20 megjegyzés:

  1. Szuper lett a sminked, nagyon jól áll. :)

    VálaszTörlés
  2. Szép lett a sminked, előnyős, ennyit jelent ha valaki ért ahhoz amit csinál :) Tudom, hogy kicsit feszélyezve érzed magad a korod miatt, nem kell így lennie. Ha tudod az előnyeidet hangsúlyozni, mint most is egy nagyon eltalált sminkkel, addig ne aggódj!
    Szerintem ami éveket fiatalítana rajtad és a külsőd összhangba hozná a belsőddel, az egy frizura váltás. A színe nagyon fakó, élettelen és szürke. (bocsánat) A kondíciója láthatóan nagyon rossz, száraz és a forma sem igazán eltalált. Keress egy hozzáértő fodrászt (mindenképp ajánlás útján, azért ne teljesen bizalmatlanul sétálj be valami ollós karmaiba) és bízd rá magad, merj változtatni és megújulni!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett, ezerszer jobban áll, mint a csillogó sminkek :)
    Azokat a cuccokat vetted meg, amivel kisminkeltek?
    Nagyon dög lettél ám!!! :D

    VálaszTörlés
  4. jújjj nagyon-nagyon gyönyörű vagy ezzel a sminkkel:)

    VálaszTörlés
  5. Köszi csajok :)

    Féltem, hogy kicsit túl merész, túl sok de szerettem volna kipróbálni egy ilyen erős sminket is amit magamtól nem tudtam és nem is mertem volna.
    Nos nem fogok hasonló sminkben szaladgálni az biztos, de megérte főleg az "anyagismeret" része.

    Anita: nagyon igazad van, jövőhéten megyek fodrászhoz de még csak egy kis "barnulást" tervezek, aztán majd lassan a többi is jön ;

    Anika: a rúzst, szempilla alapozót, a Fix+ és a szemfestéklemosót. Ezek remek termékek.
    De erről holnap úgy is írok :)

    VálaszTörlés
  6. nagyon szívesen :D és nagyon jó lett a smink, jól áll és jó dolgokat is vettél!

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy tetszett, nagyon jó kezekbe kerültél! :))

    VálaszTörlés
  8. Nagyon ciki de nem emlékszem a sminkes lány nevére, (a nagy izgalom az elején ) a lapon meg nem tudtam kiolvasni de talán Petra ?
    Megérdemelte volna, hogy betelefonáljak megkérdezni, de cserébe a következőnél megkérem egy közös fotóra :)
    Nagyon kedves, segítőkész és ügyes sminkes.

    VálaszTörlés
  9. Szerintem egyaltalan nem durva a smink. kifejezetten jol all. Szerintem batran viselhetnel hasonlo sminket!

    VálaszTörlés
  10. nekem nagyon tetszik. pláne az ,hogy ilyen sötét és még sem tűnik egy pacának az egész..
    a szemed színéhez meg különösen jól mutat!:)

    egyszer ha megengedhetem magamnak tuti, befizetek egy ilyen sminkelésre:)

    VálaszTörlés
  11. Jó lett és látszik, hogy neked is tetszett :-)

    még annyit, hogy szerintem 3 színből lett kikeverve az alapozód, NC30, NW25 és NW20, a korrektorod volt NW25 és 20 keveréke :-)

    VálaszTörlés
  12. bettynova: kösz, hogy szóltál, megnéztem a sminkvázlatot és tényleg igazad van.

    Elsőnek 2 színű alapozót használt, ekkor megkérdeztem milyen tónusú a bőröm, és a rózsaszín árnyalathoz tartozom, pedig én mindig sárgásnak hittem.
    Mondják, hogy a belső alkaron a csuklónál kell nézni az erek színét ami megkönnyíti a besorolást, hogy melyik bőrtónushoz tartozik az ember, de én olyan vastagon vagyok kipárnázva még a csuklómnál is , hogy nem is látszanak az ereim :D

    VálaszTörlés
  13. Szerintem is sárgás vagy, de nem teljesen inkább olyan "semleges" :-.)

    VálaszTörlés
  14. Most nézegettem meg ezeket a képeket és sokkal-sokkal jobban állnak ezek a füstös színek, mint a világosak!!!!Szép:)

    VálaszTörlés
  15. Ayesha : Köszi:)

    A gond csak az ,hogy nem tudnék elkészíteni egy ilyen szemfestést, pontosabban a szemhéjfestést.
    Próbálgatni kellene de ilyen sötétszínekkel még csak kedvem sincsen próbálkozni, félek, hogy borzalmas lesz :(

    VálaszTörlés
  16. szerinted én hogy szoktam kinézni a kísérleteim után?:D:D azért vannak a színek, hogy kipróbáljuk őket:)

    VálaszTörlés
  17. Nagyon igazad van :)

    De nem nagyon van időm kísérletezni,ha kis szabadidőm van elviszi a fotózás a swatch-ok készítéséhez, mivel eldöntöttem addig még egy terméknek nem élethű a színe nem teszem fel mert annak nincsen értelme.
    Ha pedig kicsit sminkelek, valahová készülök és megint az időhiány, talán esténként kellene de akkor meg blogokat olvasok :DDD

    VálaszTörlés