2011. október 18., kedd

Dior parfümök


Ma csupa finomságokról lesz szó.
Szerintem ez a legnehezebb téma mert, 1. ezt nem lehet lefotózni, 2. mindenkin másként alakul az illat, 3.mindenki más illattípust kedvel de hát sok mindennel vagyunk így, ezért is vannak blogok, hogy mindenki elmondja egy adott termékről a véleményét :)


Nagyon szeretem a Dior parfümjeit , nem mindegyiket de ami tetszik az 100% bejön .
Talán ez a legjobb és még  megfizethető parfümmárka, az illatok különlegesek, egyediek, időtállóak.
De, mert mindig van egy "de",  mindenki változik így én is van két illat amit szerettem és ma már nem használnám , az egyik a Dune és az Addict. Az utóbbit 1-2 évig használtam rendszeresen, aztán meguntam és azóta nem  vettem.
A Hypnotic Poison-al meg ellenkezőleg történt, megjelenésekor nem tettszett az illata és most tavasszal meg ájuldoztam érte annyira tetszett.Szóval az ízlésünk is változik ...

Az illatok összetevőinek ismertetésénél fontos tudni, hogy a fejillatok 10-30 perc között érzékelhetőek, a szívillat,ami a lényege a parfümöknek, ez általában 4-6 órát marad meg és ez összetevők alapján kategorizálják a különböző illatcsaládokba.Végül az alapillat ami több óra elteltével jelenik meg, mint egy fixáló és stabilizáló illat.De minden parfümre jellemző , hogy egyedi illatkompozícót alkotnak, személyessé válnak.Végül nézzük meg az illatcsaládok párolgási sorrendjét, a legillékonyabbak a citrusos, zöld jegyek ezt követik az aldehides, virágos, gyümölcsös jegyek, ezek után a fűszeres, fás, balzsamos jegyek következnek és végül a legtartósabbak a mohás, állati eredetű jegyek (ámbra).


Absolut és örök kedvenc  a J' adore.Az 1999-es megjelenése őta legalább 12 változata jelent meg, ami kellőképpen bizonyítja az illat széleskörű sikerét. Nekem az első kiadása a kedvencem az Eau de Parfum, ebből minden kiegészítő termékem megvolt annyira szerettem ezt az illatot a mai napig.

J'adore a virágos-gyümölcsös illatcsaládba sorolható
Fejillat : magnólia, sárgadinnye, őszibarack, körte, bergamott,mandarin
Szívillat : tubarózsa, szilva, ibolya, orchidea, frézia, jázmin, gyönygvirég, rózsa
Alapillat : pézsma, vanília, cédrus,szeder


Az 1994-en megjelent  Dolce Vita illatáról sokat elárul a neve, könnyed nyári púderes illat, ami a fűszeres-fás illatcsaládba sorolható.Mai napig használom ezt is, volt testpúderem aminek kíváló, finom illata volt és nagyszerűen egészítette ki a parfüm illatát.
Fejillat :liliom, őszibarack, grapefruit, bergamott, rózsa, kardamom
Szívillat: sárgabarack, magnólia, liliom, fahéj, orgona,
Alapillat : szantálfa, kókusz, vanília, cédrus


A Hypnotic Poison 1998-ban jelent meg az üzletek polcain, engem teljesen hidegen hagyott sőt zavarónak találtam az illatot egészen mostanáig ?! Most viszont ezt használom, szeretem a kókuszos, vaníliás, mandulás illatát.Keleties-vaníliás illatcsaládba tartozik.
Fejillat : sárgabarack,szilva, kókusz
Szívillat : tubarózsa, jázmin, gyöngyvirág, rózsa, brazil rózsafa
Alapillat: szantálfa, mandula, vanília


Ó, a Pure  Poison, a nevét szó szerint is értelmezhetjük mint egy tiszta méreg ami erotikus, bódító, ellenállhatatlan. 2004-ben adták ki ,évekig használtam míg a végén ráuntam , de nagyon szeretem most is a meleg szantálfás illatát.Illatcsalád kategóriában a virágos illatcsaládba sorolható.
Fejillat::narancs, szicíliai mandarin , bergamott, jázmin
Szívillat : narancsvirág, gardénia
Alapillat: szantálfa, cédrus, ámbra

Az Addict az a parfüm amit vagy  imád vagy utál az ember, nincsen köztes választás.Én ugyanígy voltam vele mikor 2002-ben megjelent rajongtam érte, nagyon sikeres volt ő is, ugyanis azóta körülbelül 10 változata jelent meg.Most nem tartozik a kedvencek közé, a régi szép idők és szoros viszonyunk emlékére írok róla.
Keleties-virágos illatcsaládba tartozik.
Fejillat : szeder, mandarin levél
Szívillat : narancsvirág, jázmin, rózsa
Alapillat : szantálfa, tonkabab, vanília

A Dune annyira régi emlékeket ébreszt,hogy már alig emlékszem :)  1991-ben került az üzletek polcaira a keleties-virágos illatcsaládba tartozó Dune.
Fejillat: aldehidek, babarózsa, mandarin, bergamott, brazil rózsafa
Szívillat: liliom, jázmin, ylang-ylang, rózsa
Alapillat: szantálfa, ámbra, pacsuli, pézsma, benzoin gyanta, vanília, tölgyfamoha


Nos mára ennyi lenne a sok finomságból a kis ízelítőm, de lesz még parfümös bejegyzés elvégre közeledik a Karácsony...

Ki mit szeret, mi a kedvence a Dior parfümök választékából ?



7 megjegyzés:

  1. A Krémmániás feltöltögetésidnél is látszik, mennyire szereted őket :)

    VálaszTörlés
  2. Ja és nekem is Dior a favorit, a Miss Dior Cherié, mást nem is használok most rajta kívül <3

    VálaszTörlés
  3. Én is így vagyok vele :)

    Most a Hypnotic Poison míg el nem fogy , utána az Esteé Lauder Sensuous Noir-ját szaglásztam ki, de még várom az újdonságokat is.

    Nagy csalódás a Versace Yellow Diamond :(((

    VálaszTörlés
  4. Érdekes, hogy a Esteé Lauder Sensuous Noirt írod, pont a napokban próbálgattam. Apu vette anyunak, és annyira tetszett rajta, hogy én is kicsit magamra fújtam. Míg rajta kissé cukros volt, rajtam meg kókuszos. Ennyire nem éreztem még illatot másnak más-más bőrön.. Amúgy kellemes, csak magamon nem tetszik :(

    VálaszTörlés
  5. Nekem a Midnight poison van meg és imádom!

    VálaszTörlés
  6. Az E.L. Sensous Noir számomra is érdekes, mikor megjelent kipróbáltam, kellemesnek tűnt és ennyi, most meg a Glamour-napok alkalmával az üzletekben bóklászva csak úgy szinte tudat alatt :), fújtam a csuklómra és már az autóban hazafelé éreztem milyen kellemes, fincsi és tartós illat.

    Minden Dior parfüm istenien finom;)

    VálaszTörlés
  7. Vicces, hogy nagyon nagyon sokáig a J'adore volt az egyik kedvencem, és bár sosem vettem meg, mégis az volt a fejemben, hogy ez AZ a parfüm. Most viszont már ott tartok, hogy jesszus, mi a fenét éreztem én ennyire jónak ebben?:)

    VálaszTörlés