2013. július 13., szombat

Models Own Champagne és ELSŐ KÖRÖMNYOMDÁZÁSOM

Sziasztok!


       Ma, egy 2 in 1 bejegyzéssel jelentkezem, egy nagyon szép rosé pezsgő  színű körömlakkot hoztam és az első szárnypróbálgatásaimat a körömnyomdázásterén.

A Models Own Champagne 073-as körömlakkot körülbelül egy éve vettem, nagyon szeretem a színét, nagyon szép felkenve, nem csíkozódik, 1 rétegben is jól fed, noha vékony az állaga, hamar szárad, tartós.  Sajnos a Models Own oldaláról már csak 19,95 Font szállítással lehet körömlakkokat rendelni ami nyilvánvalóan nem éri meg, de nagyon sok EU webshopban megrendelhető 6-7 Eurós áron.

Nagy esemény szemtanúi lehettek ma kedves Olvasóim, mégpedig  az első körömnyomdás díszítéssel készült körömfestésemnek.
Egy kis előzmény, hogy miért is ennyire nagy öröm ez számomra.
Kimondhatatlanul tetszenek a körömnyomdázással készült díszítések, itt most nem egy kis maci vagy mimóza mintára gondolok, hanem a full cirádás mintákra  amiből rengeteget láthattok ezen a blogon.

Egy évvel ezelőtt kaptam Anitől teljes körömnyomda szettet lakkokkal, mindennel, nagyon örültem de hamar elmentem a kedvem , mert a minták mindig elmosódtak, elrontottam, megállapítottam, hogy menthetetlenül kétbalkezes vagyok. Pár napja, amikor Ani megkapta a gyönyörű mintákat tartalmazó új nyomdalemezét és az új bélyegzőt amiket vásárolt, valósággal rám parancsolt, hogy ezeket vegyem meg én is, mivel ezekkel az eszközökkel 100X könnyebb  nyomdázni. Gondoltam, szegény Ani (aki folyamatosan biztatott, hogy próbálgassam és képes volt videót készíteni számomra, linkeket küldeni, szóval mindent megpróbált részéről, hogy elkezdjem) nem hiszi el, hogy ennyire mafla vagyok, de mivel bízom benne és nem nagy összegbe kerültek (pecsételő 2,7$ és lemez 12,9$) megrendeltem.
Jól döntöttem! Első próbálkozásra sikerült,  és még a régi pecsételővel, a lemez kiváló, mélyek a barázdái a pecsételőről szinte kézzel is le lehet venni a mintát annyira szépen veszi fel a gumi.
Ezek után jött a nagy dilemma, milyen lakkok lesznek jók a mintákhoz,  a színek párosítása, mert itt meg kell jegyezzem, hogy láttam más blogon olyat, hogy azt hittem a bloggerina színvak vagy legalább színtévesztő annyira csúnyára sikerült a műve, na de nem kritizálok, mindenki saját magát adja ha nincs segítség, nos ezzel, a megfelelő lakkok kiválasztásával több mint 2 órám ment el, kb. 20 lakkot találtam ami mintázásra jó, de még biztosan fogok találni a készletemben, amiről majd készítek bejegyzést is, ez is fontos része az egész körömnyomdázásnak, de mint említettem Ani mindenben segített.
A felhasznált lakkok:
Tudom, nem tökéletes, de nekem nagyon tetszik :D




Készítettem még egy mintát, azt holnap lesz a blogon, ott két hologramos körömlakkot használtam.

Hétfő este pedig blog sale lesz, eddig vagy 40 körömlakkot szedtem össze, ha valakit érdekel, hétfő este 20 óra után indul.


Mai kérdésem, szoktál körömnyomdázos  technikát alkalmazni ?
Ha van olyan aki próbálta és nem sikerült írja meg kommentbe, segítek, mert ha nekem sikerült nincs olyan csaj a földön akinek ne sikerülne!

24 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy sikerült!!! :)
    Tényleg sokat terrorizáltalak miatta, de megérte, ugye? :D

    VálaszTörlés
  2. Ahammm...tényleg nagyon szép lett!Gratula!

    VálaszTörlés
  3. ez gyönyörű lett!!

    VálaszTörlés
  4. Nem rossz, Aninál is megnéztem, tetszetős kis paletta! Nekem itt egyébként a gyűrűsujjadon tetszik a manikűr, vagány! :)
    Nagyon régen én is próbálkoztam körömnyomdázással, de nem nekem való, türelmetlen vagyok :)

    VálaszTörlés

  5. @Viki: nálam türelmetlenebb nő nem sok van, de ez nem túl pepecselős. A lemez ami miatt azt érzem, hogy könnyen ment, elsőre sikerült, elég széles a minta, mély a barázda sok lakk marad benne, ha ujjanként tisztítod le a felesleget,szerintem így könnyebb mint megvárni, h rászáradjon, akkor 5-6 perc egy kéz ;)

    VálaszTörlés
  6. nagyon csinkó lett, ügyi vagy :))

    VálaszTörlés


  7. Blogsale blogon vagy facebookon lesz kovetheto?

    VálaszTörlés

  8. @Lexi: itt a blogon, könnyebb követni, kihúzni ami elkel.

    VálaszTörlés
  9. Fú, nagyon tetszik az összhatás, isteniek ezek a színek együtt, és a minta is nagyon tetszik. Ügyi vagy! :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép lett. Én két-három próbálkozás után feladtam, annyira béna voltam. Nekem Essence paletta volt, s gyorsan el is ajándékoztam, mert nem volt türelmem gyakorolni, de irigylem, aki olyan ügyes mint pl. Ani, mert gyönyörű amiket alkot. Jó tanítód volt !

    VálaszTörlés

  11. @hena: egyszer, ha újra elszánod magad, ezzel a lemezzel biztosan sikerülni fog (több lemez van, kb 20 típus, ami ez a cég gyárt), nem gondoltam soha, h nekem is menni fog, bármennyire is igyekezett Ani, a kezeit hiányoltam, azt nem tudta elküldeni :D
    Az tény, h Ani a legjobb :)

    VálaszTörlés
  12. hümm, lehet én is nekifutok majd még a nyomdának? nekem folyton "beszakad" a minta, valahogy vagy nem sikerül jól felvenni a lemezről, vagy a nyomat átvitele nem lesz szép.
    Fedőlakkot tettél még fel a végén?

    VálaszTörlés

  13. @Stumpi: ismerős, nekem se sikerült semmi az előző lemezekkel, a lakk is nagyon fontos mert nem mindegyik jó, ha nem elég pigmentált attól is elmosódik a minta. Ez teljesen más, kimondottan könnyű használni, el sem hiszem, hogy azt írtam "könnyű használni" de így van :)
    Igen, van fedőlakk is rajta.

    VálaszTörlés
  14. Basszus, ez valami gyönyörű, tessék nyomdázni sokat!! :]

    VálaszTörlés
  15. engem még jó régen az akkori körmösöm (az azóta hatalmas karriert befutott kismillió versenyt megnyert Darabos Évi) vett rá, hogy vegyek egy konad körömnyomda mini szettet, de nagyon béna voltam, illetve sem az ahhoz tartozó fehér lakk nem volt jó, sem a pecsételő, de még a lehúzó is sz*r volt,összekarcolta a lemezt, és ezek után a lakk meg a karcokba is befolyt :(
    de most megint kedvet kaptam hozzá, annyira szépek ezek, és Ani posztjai nagyon meggyőzőek!

    VálaszTörlés
  16. Nagyon jó lett!
    Ugye milyen nagy a különbség egy "sima" lakkozott köröm és a nyomdázott köröm között?
    Mostanában hanyagoltam a lemezkéimet, de azt hiszem újra előveszem őket én is!

    VálaszTörlés

  17. @PAmcsi: nagyon! :)
    De amíg nem megy a vizes matrica tekinthető B tervnek, de sokkal izgalmasabb, variálhatóbb a nyomdázás:)
    Épp most kezdem a 3. variációt, világoskék lakkra rózsaszín arannyal :D

    VálaszTörlés
  18. Szia! :)
    Szerintem nagyon jó lett ez a nyomdázás...ne add fel a gyakorlást.
    Nekem jó pár évvel ezelőtt volt egy nyomdázó szettem, nagyon béna voltam hozzá, el is ajándékoztam azt a csomagot. Közel két éve újra ráakadtam erre a technikára és kedvet kaptam hozzá. Eleinte nekem sem sikerült, de nem adtam fel. Próbáltam más lemezekkel, lakkokkal és belejöttem :) A munkahelyemen nagyon sok dicséretet kapok, hogy milyen szép és egyedi a körmöm :)
    Szóval, ne add fel a próbálgatást, sok sikert kívánok hozzá és persze a bloghoz is :)

    VálaszTörlés
  19. Csodás ez a lakk és szuper lett a mintával a mani! :) Én is félreraktam a nyomdázómat, mert nem akart sikerülni :( De Aninál láttam azt a gumis cuccot, na azt lehet, hogy beszerzem valahogy, mert nagyon ígéretes!

    VálaszTörlés
  20. @Andi T. :köszönöm, a lemez nagyon sokat számít és a lakk, Ani ajánlotta az Essence mágneses lakkjait és azokkal tényleg lehet nyomdázni.
    A gyakorlat, az a másik fontos dolog, én eddig nem sokat gyakoroltam, de kezd nagyon megtetszeni :)

    @Elíz: köszi, hidd el, ha nekem sikerülget, neked gyerekjáték lesz;) A pecsételőt és is megrendeltem, még nem érkezett meg, 3$ alatt volt az ára, de a lemez sokkal fontosabb, ha mély a barázdája jobban kiadja a mintát, nem csúszik el. Régebben ugyanezt a bélyegzőt használtam és sokszor nem sikerült a mintát felvennie a lemezről.

    VálaszTörlés