2012. szeptember 18., kedd

TAG: Mennyit ér az arcom ?


Sziasztok!


     

         Elsőnek nem akartam elkészíteni ezt a TAG-ot mivel hasonló a havi kedvencek bejegyzéshez, de augusztusban szinte csak naptejet és körömlakkot használtam, nem volt havi kedvenc bejegyzés, ezért csak elkészítettem, mi az amit naponta  használok.


        Az igazság, hogy sminkcuccok nélkül nem sokat de velük sem ér sokkal többet az arcom, inkább jelzés értékű, mint például  a gyerekeimnek az ételt, tiszta ruhát jelenti, a férjemnek nyűg, anyámnak a kislányát,  a postásnak 200 Ft, a hentesnek meg egy jó vevő, ennyit jelent az arcom.
De nézzük mit  használok  ha nem csupasz, restaurálom, felkerül a drága vakolat.
Az árakat havi bontásban írtam, mivel minden termék több hónapra elegendő, egyedül a rúzsoknál nem tudtam válaszolni, mivel ha hiszitek ha nem még soha nem használtam el teljesen egy rúzst sem. Családon belül elajándékoztam vagy ha túl régi volt kidobtam,  mindig folyamatosan  6-7 rúzsom volt,  amit felváltva használtam.
Fogalmam sincs meddig elég egy rúzs, ha tegyük fel napi 3x rúzsozok, de ez még a rúzs fajtájától is függ, a tartós rúzsok általában vastagabb állagúak, erősebben pigmentáltak, ezekből elég egy réteg, míg a vékonyabb fedést nyújtó szatén hatású rúzsokkal van, hogy 3x végig húzom az ajkaimon egy rúzsozásnál, gondolom sokan nem tudnátok erre válaszolni :)
Itt most néhány meghökkentő adatott hoztam, az Escentual.com oldalán fel van tüntetve a sminkcuccok ára 100 g-ra kiszámolva, csak lestem, íme néhány példa: Rouge Dior 100g/ 245 ezer Ft., 1 liter Dior körömlakk 653 ezer Ft., Diorskin alapozó 1 liter/ 352 ezer Ft, Guerlain rúzs 100g / 273 ezer Ft., mono szemhéjpúder 100 g/ 193 ezer Ft., szemceruza 100g / 305 ezer Ft.
Szóval megdöbbentően hatalmas pénzek mozognak a szépségiparban !

A hosszú bevezető után most rátérek a  rövid bejegyzésre.
 
ARC :

             

Nadler Ganodermás arcszappan  600 Ft./hó
Paula Choice AHA hámlasztó  3300 Ft./ hó
Sweetsation Lumi Essence arckrém  2400/hó
Nars BB krém  3300 Ft/hó
Chanel bronzosító 1900 / hó

SZEM:

Sweetsation I*Light  2000 Ft./hó
szempillaspirál   2500/hó
szemceruza 1200/ hó

SZÁJ:

Rúzs legyen  3000 Ft.-
Szájfény: legyen  2000 Ft.-

Igen, ez nagyon sok, de lemondtam a fodrásznál való hajfestésről ami havi felbontásban 6 ezer megtakarítást jelent és szebb színt értem el itthon mint a szalonban, erre nagyon büszke vagyok!
Így 16 ezer havonta amit a tatarozásomra költök, benzinben számolva csak  38 liter.
Mindig huhogok, hogy külföldön, főleg az USA-ban minden olcsóbb, viszont nem hiszem, hogy ezt  kihozzák 38 liter benzin árából, ott mindez 70 liter benzinből jön ki ( nagyon olcsó náluk a benzin).

Te  megsaccoltad már "menyit ér az arcod" ?

8 megjegyzés:

  1. Nekem a legnagyobb kiadásom a BB krémem. De február óta használom,és még csak most érek a végére, tehát hónapokra lebontva egyáltalán nem sok,mert nincs egy ezres sem. Igyekszem mindenből jó ár-érték aránnyal bíró terméket venni, de szerintem nem nagyon sok az a pénz, amit a pofázmányomra költök(édes fiatalság?). Több az,amit a körömlakkokért otthagyok apránként:)

    VálaszTörlés
  2. "benzinben számolva csak 38 liter":)))))))) Nagyon tetszik ez a hasonlat! Annyira szuperül írsz hogy újságírónak kellene menned! :D

    VálaszTörlés
  3. Azért számomra meglepő hogy egy liter körömlakk mennyivel drágább mint egy liter alapozó :)

    VálaszTörlés
  4. Hehe, nekem is tetszett a benzines hasonlat, és tényleg megdöbbentő, mennyibe kerül 1 liter v 100 g egy-egy termékből, még sosem gondoltam így rájuk :)

    VálaszTörlés
  5. http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/2012/09/models-own-koromlakk-nyertem.html

    Fent a lakkos posztom:) Köszönöm neked!

    VálaszTörlés
  6. Ez egy jó kérdés..én még bőszen keresgélek milyen termékeket szeret az arcom. Eddig még egy sem volt amit tetszett volna neki :(

    VálaszTörlés
  7. Hm, az enyém szerintem keveset :D

    A mini BB krémet használom, 1290 volt; szempillaspirálom NYC, 1290; a szemhéjalapozóm Too Faced és nyertem; pirosító Lora két darab volt 290; szemhéjtus Lovely 600.-; a mostani "előkapom-mert-kell-valami-a-tus-alá szemhéjpúder palettán meg egy euró volt :D

    Persze vannak napok, amikor jön a hadd-el-hadd, de akkor se tippelném 10.000-nél drágábbra.

    VálaszTörlés
  8. Nagyot nevettem a bevezetődön! Hogy mennyit érhet az arcom? Passzolom, még nem számoltam össze mert valahogy ezeket fejbe tartani nem is tudnám. Én úgy vagyok ezzel, hogy jobb esetbe több hónapra elegendő egy-egy termék így ami összességében soknak tűnik az valójába leosztva elég szerény főleg, hogy nem is egyszerre vásároljuk meg. Talán legtöbbet az arcápolásra költök jelenleg, krémek kencék bb krém púder és pirosító... jhaj. Nem is gondolkodom tovább. :D

    VálaszTörlés