2012. szeptember 7., péntek

Szülinapi ajándékok 1. rész


Sziasztok!

           A szülinapomra kapott ajándékokról kezdek egy sorozatot, na nem mintha olyan rengeteg dolog  lenne, igaz nem is panaszkodom. Azért lesz sorozat mert van amit még nem vettem meg.


           Elsőnek egy jó tanács: ne szülj a szülinapodon! Pár év és már csak a gyerekre koncentrálnak, téged  csak a  0-val végző évek  alkalmával vesznek figyelembe. Ez főleg akkor sokkoló ha előtte mindig középpontba voltál a jeles napon. Valamint a gyerekkel is kicseszel, ezt a fiam jól meg is fogalmazta kb 6-7 évesen: "Ez nem igazság, a szülinapom  veled osztozom, a névnapomon apuval, a gyereknapon  a tesómmal, a Karácsony közös, nekem nincs is saját ünnepem "
De a gyerek az első minden családban!
         Kezdeném a  legkedvesebb,  meglepetés ajándékokkal amit bloggerináktól kaptam.
Mindegyik ajándék egyformán kedves volt, ezért kiírtam a neveket egy cetlire és kihúztam, hogy milyen sorrendben írjam.

Mikor Viki a címem felől érdeklődött meglepődtem,  hirtelen átfutott az agyamon, hogy valamivel megbánthattam és vendettára készül, nem gondoltam  hogy ennyire  figyelmes, Viki nagyon aranyos, kedves, ő nem az a kategória (már találkoztunk ), egy  bloggerina akit kedvelek és kicsit irigylek is a kreativitása miatt, a sok szép lila színű sminkekért amit nála láttam.
Az ajándékomra tekintve láthatjátok nem túloztam a kreativitását illetően, használható és szép dolgokat készített, az üdvözlőlap meg különösen édes a kislánya Csenge által  készítette rajzzal:)
A kötényt még sajnáltam befogni, de pizzasütésnél felavatom, a bevásárlótáska  pedig a zsömlés tatyóm lett,  ezt viszem magammal mikor korán reggel de lehet még éjszaka van, oké  6.10  de borzasztó korán, kiszaladok a szomszédos mini ABC-be (3 háznyira van és valamelyik reggel alig találtam haza, arra sem emlékeztem, hogy jutottam el a boltig, annyira álmos voltam), Viki minden nap eszembe jutsz:)


Ani valósággal terrorban tartott, hogy áruljam el milyen színű körömlakkokat szeretnék . De nem tudtam válaszolni mivel én sem tudtam konkrétan, mondtam már csak az ősz színei hiányoznak, de még én sem tudom mit szeretnék, van időnk, ráér. Ezért nagy meglepi volt mikor 21.-én hétfőn, 2 nagy borítékot hozott a postás, visszagondolva már a postást is családtagként szeretem.
Nem tudom Aninak milyen összeköttetése vagy tuti helye van ahonnan a lakkokat beszerzi, de olyan színeket kerít elő amit én nem találok, ráadásul már azt is tudta amit én nem, hogy milyen színeket szeretnék így feltételezem látnoki képessége is van! Telitalálat mind az 5 körömlakk! Már csak Ani kézügyessége hiányzik, hogy olyan remek manikűröket alkossak amit ő produkál, a többi adott.

Mária blogját is nagyon kedvelem, sok szép és fantáziadús sminket láthatunk nála, ráadásul mióta láttam egy bejegyzést ahol látható a haja, hm... én is olyat szeretnék. Mindig figyelemmel kísérem a blogját, láttam a nyereményjátékokat de soha nem jelentkeztem, nem akartam mások  esélyét rontani, de az utolsó nyereményjátékon mikor megláttam mit lehet nyerni, még iszapbirkózásra is kiálltam volna. Én nyertem, nagyon örültem mivel itthonról elérhetetlenek,  szóval ez is szülinapi ajándék volt számomra nem sima nyeremény. A lakkról már volt bejegyzés a szemhéjfestékről meg csak előjáróban annyit, hogy a szép színe mellet, a krémes szemhéjfestékek tartósságával vetekszik alapozó nélkül, de lesz róla bejegyzés.


Még egyszer nagyon szépen köszönöm az ajándékokat, hogy gondoltatok rám csajok, valamikor megszervezünk majd egy közös nagy piálást :-)


        Más ajándék, 2 póló és  Madonna Truht Dare nevezetű celeb parfüm. Komolyan, most az egyszer kerültem hátrányban amiatt, hogy kedvelem Madonnát, a parfüm iszonyatosan büdi és celeb parfümökre nem jellemzően tartós. A pólókat kicsit feljavítottam vasalható strasszkövekkel, szegecsekkel. Sajnos már majdnem minden cuccom ennyire csilivili, ez tetszik ha szeretnétek egy párat megnézni az agyszüleményeimből lehet  róla bejegyzés.

A férjem mindig figyelmes, óriási virágcsokrokkal, gyönyörű, értékes ajándékokkal,  maga a megtestesült leányálom, VOLT! Már  3-4 éve pénzt szoktam kérni/kapni így nincs meglepi de csalódás sem,  ez onnan indult, hogy egy alkalommal megkérdezte mit szeretnék mert ő tanácstalan, mindenem  megvan (ilyet mondani egy nőnek!), el ne higgyétek! A férfiaknak más az értékrendjük, pl. ha van 8 bőrdzsekid azt hiszik nagykereskedésed van, holott csak a változatosságot szereted. Arról nem is beszélve a "minden" értelme viszonyítása kérdése. Csak akkor helytálló ez a kijelentése ha  a családra gondol, de ha tárgyakra érti, messze nem igaz.
Sajnálattal állapíthatom meg ahogy telik az idő  az összegek egyre kisebbek, oké, belátom  én is kezdek amortizálódni, na de nem ilyen ütemben, úgyhogy vele komoly alkudozásokat folytattam az ajándékért. Fontos, nem vagyok nyafogós, a hideg kiráz mikor valaki vinnyogva beszél és elmúlt 6 éves, az alábbi  párbeszédhez részemről rekedtes hangot képzeljetek el.
- tessék, x Ft. vegyél megadnak amit szeretnél
- ennyi ??? (szemeim kidülledve, a szemöldököm a hajam tövéig felhúzva)
- nem elég, mit szeretnél venni ???
- táskát (halkan, röviden  mondtam)
- tááááskát ??? Legalább 40 táskád van (csak 24)
- és, annyi éves leszek lassan, szeretnék  valami újat
- nem, nincs több pénz, ez is sok egy táskáért
- deeeeee
- ............minek még egy táska, nem értem
nem is fogod megérteni,  a táska egy nőt a legjobban "öltözet",  nem kell vennem új ruhákat ÉS ezzel a karácsonyt is letudnád nálam, naaaaaaa ?
- jó, rendben, de  a karácsonyi ajándék átvételéről  írhatnál egy  elismervényt :D
- OKÉ, közjegyzőhöz is mehetünk :D 

             Szóval nem könnyű manapság az élet, első  években még ne legyetek ennyire rámenősek valamint  a fokozatosság elvét követve  nevelhetőek  a férfiak, természetesen csak az, aki engedi magát formálni.
A táskára még 2-3 hetet várnom kell, külföldi vásárlás lesz, de nagyon jót választottam, nem eszméletlenül drága, átlagos táska de rohadt jól néz ki.Valamint pár sminkcucc lesz még amit anyutól kaptam, pontosan tőle is pénzt kaptam, amiből a Dior új őszi cuccaiból szeretnék vásárolni, szóval még jön a folytatás és ...  nemsokára itt a névnapom.... amin anyuval osztozom :-D


 

23 megjegyzés:

  1. Jó volt ez a párbeszéd! A férfiak fura dolgokon tudnak problémáznak néha...én is mondtam már itthon hogy parfümből, sminkcuccból ékszerből és táskából soha nincs elég!
    Nagyon szépek a lakkok, és kíváncsi vagyok a táskára nagyon! :)

    VálaszTörlés
  2. arról is írhatnál egy cikket, hogyan lehet így megnevelni a férfiakat : )
    ui.: klassz színek :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kis cuccok, örülök, hogy tetszettek az én ajándékaim is.
    A párbeszéd meg haláli :)

    VálaszTörlés
  4. öhöhöhö, sohasem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz a kitartott nők élete. mostantól sajnállak, mert valóban nem lehet könnyű. :)

    VálaszTörlés
  5. A Madonna parfümöt hol vetted?

    VálaszTörlés

  6. @andi: de jó lenne kitartottan lenni, de én is dolgozom csak egy kicsit rámenős vagyok :D

    VálaszTörlés

  7. @eVra: kaptam és külföldön vették, de borzalmas illata van

    VálaszTörlés
  8. Szépségesek :]
    Viki ajándéka annyira édes :]

    VálaszTörlés
  9. Jó ajándékokat kaptál! :)
    Én szívesen megnézném milyen pólókat kreáltál! :D

    VálaszTörlés
  10. Boldog szülinapot, a párbeszéden én is jót nevettem, kíváncsi vagyok a táskára, biztos szuper:)
    és tény, sose fogják megérteni minek annyi táska DE kell !!!!:)

    VálaszTörlés
  11. Haha..nagyon jok a bejegyzeseid:D koszi hogy megemlitettel:-)

    VálaszTörlés
  12. De jó kis bejegyzés volt, a csajok eszméletlen aranyosak!!! Ez a párbeszéd nagyon is ismerős, nálunk is a táska a paraprobléma :D

    VálaszTörlés
  13. Nagyon boldog szülinapot kívánok utólag!
    A bejegyzésed nagyon tetszett, imádom,ahogy írsz!
    Szóval szeretnék továbbra is ilyen jó kis bejegyzéseket:)

    VálaszTörlés
  14. Boldog szülinapot! :)
    És a fiad nagyon édes, és milyen jó meglátása volt már olyan kicsin is. :))
    az ajándékok pedig nagyon szépek! :)

    VálaszTörlés
  15. A boldog szülinapot beszélgetés a férjeddel haláli :D Sose értik meg... Vikitől nagyon aranyos dolgokat kaptál :) Minden ajándékod szuper!

    VálaszTörlés
  16. hú,ezekre a felvasalható strasszokra kíváncsi lennék :)

    VálaszTörlés
  17. "Elsőnek egy jó tanács: ne szülj a szülinapodon!" :D Könnyesre röhögtem magam, nagyon szuper a bejegyzés :)

    VálaszTörlés
  18. Utólag is boldog szülinapot. :)

    VálaszTörlés
  19. Kész vagyok!!!!!:-))))) szétnevettem magam!köztünk 1 nap van a fiammal,de így is ugyanez a cipő:-)))))
    Várom a kincseket!:-)

    VálaszTörlés
  20. Örülök, hogy tetszik az ajándék. :)) A Lime Crime cuccokkal már olyan régen szemezek, annyira szép dolgaik vannak.

    Az én jó tanácsom, karácsonyra se tervezzetek gyereket, kicseszés a gyerekkel és magaddal is (mi nem gondolkodtunk előre)

    VálaszTörlés
  21. Olyan jókat kuncogtam ezen a blogon! Nálunk a férjem és a nagyobb lányom szülinapja között van csupán két nap, így általában közösen van megtartva, ill. inkább a lánynak van ünnepség, a férjnek meg csak egy puszi, oszt jó napot! :D (Na, azért egy kis meglepit is szokott kapni.)Szupi ajándékokat kaptál, a Lime Crime-ért ölni tudnék.

    VálaszTörlés