2012. július 4., szerda

Komolyan mondom, védekezz!


Sziasztok !




A mai témánk bevezetéséhez egy képpel kezdenék, lehet ez egy inspirációs kép bevezetésnek.

A képen egy 69 éves férfi látható aki 29 évig  kamionsofőrként dolgozott.Soha nem használt fényvédőkrémet és a napsugarak  a bal arcfelét érték folyamatosan, egyértelműen látszik a bőr állapotán milyen bőrkárosító hatása van az UVB/UVA napsugaraknak.Manapság még erősebbek az UV sugarak mint évekkel ezelőtt, gondolom ezt mindenki érzi.


Saját bőrömön is érzem, szerencsére még ráncok nélkül de egyre több  anyajegy kiséretében :(
A világos bőrszínűeknek (3 napos vízihulla szín, én is közéjük tartozom ) még fontosabb a fényvédelem.
Az előző bejegyzésnél már láthattátok melyik két terméket használom napozáshoz.
 Most az új krémet mutatnám be, a Sweetsation Therapy Sun*Si*Belle SPF 30+ napvédő krémét.
 Most is egy kis mintával kezdődött az egész "szerelem". Vásárlás mellé kaptam Ágitól egy kis mintát, annyira nem érdekelt , hogy pár napig nem is használtam, majd a 2. napozásnál eszembe jutott, kipróbálom arcra, ilyen magas faktorú krémem nem volt itthon.
Az előző bejegyzésnél már láthattátok melyik két terméket használom napozáshoz. Most az új krémet mutatnám be, a Sweetsation Therapy Sun*Si*Belle SPF 30+ napvédő krémét.
Szeretem mert nagyon jó állaga van, felkenés után feszesít, hidratál, beszívódik egyből és vízálló! Magas  faktorszáma ellenére szépen barnulok vele, természetesen kerülöm a napozást 10.30-16.30 között. Összetétele természetes és kiváló alapanyagokból áll, mint minden terméke a márkának.
Arcra, karra és dekoltázsra használom .
Nem kimondottan arcra való termék de messzemenőkig a legjobb amit használtam - elfogyott a kis mintám és 2 x a Rougj-t kentem arcra, kicsit izzadtam és másnap már volt két kis pattanás az arcomon, de 3. alkalomra már megérkezett a teljes méretű krémem -
Bizonyára ismerős mikor naptej mellet is leég az ember (nem tűzőnapon),  ezek között is óriási különbség van minőségben,  2-3 éve próbálkoztam drogériás termékekkel de felejtős, ragad, zsíros, tapad, 3-4 ezer között mozog az áruk és ezért kapunk 150-200 ml kőolajszármazékot , ezek helyett inkább gyógyszertárban kaphatóak közül érdemes vásárolni 1-2 ezerrel kerülnek többe, itt megéri áldozni a termékekre, jusson eszetekbe az első kép amivel a bejegyzés indult!
Sminkcuccoknál, hidratáló krémeknél lehet spórolni, de a napvédő krémeknél nem éri meg, a bőrünk a tét! A ráncok, foltok az enyhe károsodás kategóriába sorolható, ha ahhoz viszonyítjuk milyen arányban nő a bőrrákos megbetegedések száma.
Arcra a Sweetsation Therapy Sun*Si*Belle krémet használom, testre pedig gyógyszertárban kaphatókat, pl Bioderma, Rougj, vízpartra meg szigorúan vízálló változatot!

A termékről egy kis ismertető, amit a S.T. oldaláról másoltam be, ha nem voltam eléggé meggyőrző:
"Vízálló és nem zsíros állagú, széles spektrumú, ásványi alapú napvédő krém, ami óvja a bőrt a nap sugárzása okozta bőrkárosodástól és pigmentációtól. A kojic sav, továbbá a vörös-, és kékáfonya, valamint a medveszőlő leveleiből nyert alfa-arbutin világosítja a bőrt, gátolja a pigmentek szintézisében szerepet játszó enzimeket, és gyógyítja a már kialakult károsodást. A kaviár kivonat gazdag vitaminokban, nyomelemekben és aminosavakban. A ganodermával együtt gyorsítják a sejtek cserélődését, fokozzák a kollagéntermelést, a bőr feszességét és hidratáltságát, csökkentik az apróbb ráncokat. A gyümölcskivonatok gyengéden hámlasztanak, hogy visszaadják a bőr friss, rózsás színét. A tengeri moszat, az uborka és a spirulina egész napos hidratálást biztosítanak. A szalmagyopár esszenciális olaj kiváló gyulladásgátló és antibakteriális hatású, segít elmulasztani a kiütéseket, halványítani a hegeket. A málnában, eperben és az áfonyában megtalálható ellagic sav erős antioxidáns, gátolja a sejtekben a mátrix metalloproteináz enzimek termelődését, amelyek ultraibolya sugárzás hatására aktiválódnak, és lebontják a bőr kollagénjét. A görögdinnye kivonata C-vitaminban, szénhidrátokban és aminosavakban gazdag. Támogatja az UV-stressznek kitett immunrendszert, semlegesíti a szabadgyököket, és gátolja a DNS töredezését, ezáltal késlelteti a bőr öregedését, csökkenti a napozás utáni kipirosodást."


Remélem aki eddig nem tulajdonított nagy jelentőséget ezen termékek használatának,  most jobban odafigyel magára.
*A Sweetsation Therapy webshopjában a  héten már elérhetőek lesznek a kis kiszerelésű termékek és újdonságok is érkeznek, előre rettegek milyen  remekművekkel bővül a kínálat :)

Hányas faktorú fényvédőkrémet /tejet/olajat használsz ?

24 megjegyzés:

  1. Láttam már ezt a képet, nagyon durva!
    Azóta még jobban védekezek a káros sugarak ellen

    VálaszTörlés
  2. Változó de most pl 30-as faktorút használok ha kimegyek :)

    VálaszTörlés
  3. Hát ez a kép durva! Azt hiszem innentől kezdve a legmagasabb faktorú krémmel kenem be a bőrömet, ha strandra megyek!
    Amúgy imádom a blogodat, meg a humorodat is, Erzsi! :) Tényleg az Ikreknek szóló nyereményjáték nyertesét hol tudom megtekinteni?
    Puszi! :)

    http://lifelikevision.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  4. A kép rám is nagy hatással volt, 1-2 percig döbbenten néztem, de nagyon ösztönzően hat a napvédőkrémek használatához :D
    @Lifelike Vision: a Rák csillagjegyű nyj. végén van az Ikrek nyertesének neve.

    VálaszTörlés
  5. Biodermázom én is,testre 40 faktoros barnulást segítő naptejet használok,arcra többféle Biodermám van,a legalacsonyabb 30 faktorú,de van 50 is.Mikor melyik akad a kezembe.Szerintem ki fogom próbálni,ha elfogynak.(Ez sajnos nem biztos,hogy ezen a nyáron lesz.)

    VálaszTörlés
  6. Hű, felkeltetted az érdeklődésem.:) bár arcra nekem bb krém, pálne azóta, mióta az arcom nem, ellengeb a dekoltázsom,amit 3x kentem naptejjel megégett egy kutyikiállításon.

    VálaszTörlés
  7. Tényleg rémisztő az a kép! Viszont sajnos ez a napvédőnk most teljesen kifogyott, és nem is tudtunk utánrendelni se belőle, mert épp egy kis átalakítás alatt áll az összetétele. Majd szólok, ha elkészül és lesz belőle nálunk is. Addig viszont arcra ajánlom a színezetlen 50 faktorost.

    VálaszTörlés
  8. Ezen én is napokig kivoltam, bár én olyan cikket olvastam, amiben nőnek írták :O

    VálaszTörlés
  9. Húú ezzel a képpel nagyon meggyőztél, ezentúl sokkal komolyabban fogom venni a fényvédelmet az arcomon is. :O :)

    http://roseballerina.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  10. Sunscreen is probably the most important cosmetic product! I use Kiehl's spf50 (when I remember...).

    VálaszTörlés
  11. Ezt a képet elküldtem a barinőnek nem olyan régen, rágta a fülemet, hogy neki is kell bbkrém, amiben ugye van fényvédő, azóta is b-szik használni, na mindegy.
    Én ki sem megyek spf nélkül, nem akarok bőrrákos lenni.

    VálaszTörlés
  12. Én a Hawaiian Tropic +50 faktoros naptejét használom. Nagyon imádom, ez az egyetlen amitől a hófehér bőröm nem ég le.

    VálaszTörlés
  13. MIkor még csak épp hogy süt nap akkor az Elkos 15 faktorosat használom. De ilyen tűző napsütéses kánikulban, amikor már reggel 6kor is 20-on pár fok van akkor a Sundance F50-est:)

    VálaszTörlés
  14. Nyáron Shiseido Ultimate Sun Protection Cream SPF 55 PA+++. A hullafehér és nagyon érzékeny bőrömnek muszáj, bár csak percekig vagyok napon.

    VálaszTörlés
  15. Szia Erzsi!
    Dirvi-durvi ez a kép. :O
    Az én környezetemben is van olyan akin látszik,hogy elhanyagolta a védelmet, na meg ami ijesztő az a túlzásba vitt szolis arcbőr.
    Én hófehér vagyok, szóval ami nálam a legtutibb, vízparton hosszú ujjú uvé póló, egyébként meg valami lenge hősszúujjú felső. Testre spf 25, arcra spf 50. Mindkettő a Biolától. Tavaly az ilcsis spf40 alatt sikerült megégnem, idén nagyon remélem, hogy megúszom.
    Valamint erősen gondolkozom,hogy biztos ami tuti kéne még Sweetsation Therapy Sun*Si*Belle SPF 30+ napvédő krém is. Para mert én csak égni tudok, de azt könnyen és hiper gyorsan. Szóval a legtutibb a abaja lenne. :O
    abaja:
    http://www.siccpasik.hu/mi_nok/10_modszer_ahogyan_elrejtik_az_arab_noket_23851

    VálaszTörlés
  16. énis hófehérke vagyok, amíg ezek a nagy melegek voltak, nemis mertem igazán napon lenni, kutyit vittem sétálni és ennyi volt a szabadbanlét... de ez a kép, ez egyszerűen sokkoló, nem akarok ilyen bőrrel rendelkezni (kerülöm a szolit is, nem úgy mint a kortársak, akik szolikrém vagy valami nélkül fekszenek be 12 percekre nem EU csöves gépekbe...) holnap elvileg strand, úgyhogy viszem az 50 faktoros niveát.

    VálaszTörlés
  17. Bőrgyógyász ismerőseim egyöntetű állítása szerint: Nem szabad napozni! A D-vitamin szükségleted már attól megvan, ha végig sétálsz az utcán. A bőr minden leégést megjegyez, és később üt vissza. Nekem is kezdődtek a barna foltok az arcomon, de elkezdtem figyelni rá, (egyáltalán nem napozok, mindig van a táskámban 50 faktoros naptej),és eltűntek. És azóta veszem ezt még komolyabban, hogy a főnököm tavaly 3 azaz három hónap alatt meghalt melanomában ...

    VálaszTörlés
  18. Örülök, hogy mindenki erős fényvédőt használ, én is szeretnék szép barna bőrszínt de nem éri meg a későbbi következmények miatt, ugyanis az UV sugárzás károsítóhatása nem múlik el, hanem összeadódik.

    @Noémi71: nagyon jól tetted, hogy megírtad ezt, noha olvasni is szomorú és rettenetes :(((

    VálaszTörlés
  19. a csapból is az folyik, hogy a barna bőr az egészséges, pedig egyáltalán nem, a magyar meteorológiai társaságnak külön oldala szakosodott a nap hatásaira.
    bár nem sokat vagyok napon, mert napozni nincs türelmem, így testre nagyon nem használok semmit, arcon mindig legalább 25faktoros hidratáló van, de ilyen időben jobb lenne a Misshám az SPF42-vel, de túl nehéz, nem tudom elviselni.

    VálaszTörlés
  20. Fehér bőrű vagyok, és lusta..már ha arról van szó, hogy bekenjem az arcomat, karomat mielőtt utcára lépek. De azt hiszem a kép és ez néhány történet elgondolkodtatott, és máshogy kell hozzá állnom a bőrömhöz. Köszönöm Nektek!

    VálaszTörlés