2012. július 15., vasárnap

Highlighter összefoglaló


 Sziasztok!


     A highlighter  a legritkábban használt sminktermékeim  közé tartozik.
Pedig nagyon szép befejezése lehet a sminknek kellő tapasztalattal használva. Az első aranyszabály, zsíros tág pórusú bőrre  tilos a csillámtartalmú highlighter, sőt szerintem mindenkinél ugyanis a csillogás nem ragyogás és az arcfénynek ez lenne a célja, ragyogóvá tenni az arcunkat.
A fényesekkel is csínján kell bánni, a kevesebb néha több elvet követni.Valamint önmagában nem érvényesül a szép összhatás bronzosítóval történő kontúrozás mellet érhető el.
Kerestem pár képet hogyan/hová is kellene helyesen felvinni egy szépen kontúrozott arcon:









A homlokomon nem szoktam használni az eleve mindig fényes, inkább a halántékom felet, hasonlóan mint a középső grafikán látható. Nagyon fontos szerintem, hogy lealapozott arcbőrre használjuk, minimum egy BB krém, sokkal szebb a hatás. A színűk alapján nem szabad összetéveszteni arcpirosítóval vagy bronzosítóval és eszerint használni.

Arcfényekből nincs nagy választékom, nem is kell, ha van egy jó minőségű darabod elég. Jobb választás egy enyhén színezett mint aminek erős alapszíne is van. Az alábbiak közül a kedvencen a Guelain és a MAC Light Year de lehet ezzel gondom lesz, valamint a Chanel filctolla amit szemkörnyékre szoktam használni korrektorként.
Napsütésben

Árnyékban

Vakuval
Kezdjük balról az elsővel a Too Faced Pink Leopard-al, ezt még egyszer sem használtam, vagyis csak próbálgattam de túl sötét, ha nem lenne ennyire fényes bronzosítónak lehetne használni vagy nagyon barna bőrre rendeltetés szerint.

MAC MSF Star Wonder és Light Year kiváló textúra, optimális ragyogás  parányi csillámokkal. A Star Wonder rózsaszín alaptónusú, a Light Year üde barackszín jellemzi, vékony rétegben használva a színek nem dominálnak, nagyon szép finishe van. DE, FIGYELEM! Egy nagyon kedves olvasóm akivel levelezni szoktunk,  egyben sminkcucc és arcápolási termék guru, írt a MAC MSF-ől, hogy a bőrén  allergiás reakciót váltott ki a Skinfinishben található fémrészecskék, ezért akinek érzékeny a bőre, fémallergiája van legyen óvatos, vásárlás előtt próbálja ki és másnap vásároljon, ha minden rendben. Szerintem az én bőröm se fogja bírni, eddig 1-1 alkalommal használtam mindkettőt, de majd írok róla.

Guerlain Météorites Cruel Gardenia, egyszerűen lehetetlen darab mivel tökéletes, lágy textúra, semmi fölösleges szín, tartósság, kellemes, egészséges  ragyogás jellemzi, a többi termék a közelébe sem ér, mondom ezt úgy, hogy nem vagyok egy nagy Guerlain fanatikus, az arcpirosítói borzalmasak.

NARS Albatros minősége nagyon jó, finom textúra , tartósság jellemzi, amivel gondom van az a színe, nagyon magas, selymes aranyfénye van, arcra nem is tudom használni viszont szemhéjfestéknek nagyon szép.

Chanel Highlighter Face Pen, mint már írtam  szemkörnyékre használom a sötét karikák elfedésére, nem napi rendszerességgel ahhoz túl drága, 1.2 ml és horribilis az ára. Viszont a fényvisszaverő pigment tartalma miatt  jól teljesít.

      Minden sminkcuccal általában kiemelni, hangsúlyozni szeretnék arcunk valamelyik részét, nos az arcfényekre ez fokozottan igaz..

  Lassan közeledünk az összefoglalók végéhez, még hátra van a szemhéjfestékek, pigmentek, ajak-szemceruzák, szájfények és alapozók összefoglalója, lassan már nem tudok sminkcucchoz nyúlni a sok összesítőtől kikészültem, de szerencsére hamar talpra állok. A sorozat folytatása előtt egy remek szerkörnyékápoló krémet ajánlanék a következő bejegyzésben.

Használtok  arcfényt ?

         

17 megjegyzés:

  1. én szeretnék majd beszerezni egyet, de most valami pirosítóra vadászom, és még nem találtam olyant ami tetszene.

    VálaszTörlés
  2. Szép a készleted! Nekem vegyes a bőrtípusom, így szerencsére a fényt még épp elbírja az arcom. Nagyon szeretem használni, mert olyan különlegessé varázsolja a sminket :)

    VálaszTörlés
  3. Én nem nagyon tudok mit kezdeni a highlighterekkel...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jók ezek a képek! Még azon a szinten nem vagyok a sminkelésben (és nem is leszek :-), hogy ezeket a "szabályokat" mind betartsam. Nekem van egy Mac mintám, "Shell" creme colour base, amit lehet highlighter-ként alkalmazni. Finom fénye van és ujjal fel lehet kenni, nem is kell hozzá ecset. A Star Wonder-t csak pirosítónak használom, mert elég intenzív színe van. Tavaly pedig vettem egy essence highlighter púdert, mert nagyon le volt árazva és jókat hallottam róla. Tényleg nem rossz, de azért óvatosan kell használni. Főleg, ha az ember 16 évesnél idősebb, és nem a Balatonsound-ra készül bulizni.

    VálaszTörlés
  5. @Noémi71: igazad van, az óvatosság fontos :D
    A Nars Albatrosával elsőnek 2 ecsethúzással full aranyba borítottam az arcom, egy Buddha szobor is megirigyelhetett volna, azóta csak a szemhéjammal érintkezett és aki ezt elfogadható módon tudja használni arcra, minden elismerésem :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Erzsi, ez számomra egy különösen hasznos bejegyzés lett! :))

    VálaszTörlés
  7. En imadom a highlightereket, naponta hasznalom;-)

    VálaszTörlés
  8. nagyon szépek, jó kis készlet :D A Guerlain valami meseszép! A MAC Star Wonder még mindig nagyon tetszik :D

    VálaszTörlés
  9. Mennyország! Gyönyörűségesek, a Light year a kedvencem a gyűjteményedből. Nekem csak elf termékem van a célra, de előszeretettel használom mert nagyon jól feldobja az arcom. Köszi a bejegyzést!!!

    VálaszTörlés
  10. Nekem még magas ezeknek a használata sajnos :D A Guerlain csodaszép!

    VálaszTörlés
  11. Én is imádom a hightlightereket, persze okosan kell használni- néha a kevesebb több:) Nagyon tetszik ha egy szép arcon megcsillan ez a fajta "fény":)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon tetszik a cikk. nekem is most egy highlighter, egy bronzos-kontúr és egy szemkarika elfedő van a kívánság listám élén(bár,remélem,ha ki tudom aludni magam,nem kell a szem alatti korrektor)

    Remélem,hogy nem lesz gondod az MAC arcfényeiddel. Annyira örültél nekik.:) Ha netalán mégsem bírnád, én tudok rá jelentkezőt.:D

    VálaszTörlés
  13. A Guerlain álomszép, még mindig iszonyatosan tetszik :) A Buddhás megjegyzésed nagyon jó volt :) Nekem nincs egyetlen egy highlighterem sem, mert régebben nem tartottam fontosnak, most pedig még keresem a megfelelőt ár-érték arányban, fogalmam sincs hogy milyet vegyek. Egyébként ahogy nézem ezeket a mennyiségeket egy életre elegek lesznek :) Ha netalántán mégsem teljesítene nálad jól a MAC, akkor mindenképpen váltsunk róla levelet :)

    VálaszTörlés
  14. Nálam az egyik legfontosabb kellék a highlighter hogy a fáradt napokon is emberi kinézetet varázsoljak az arcomra..Mivel foltos a bőröm ezért erős, fedő alapozót használok, rá minmdig egy réteg porpúdert a tartósság miatt...viszont ezzel a fázissal ki is iktattam a természetes fényeket amelyek az egészséges bőrt jellemzik, így az arc könnyen fáradtá, lapossá válik.Ilyenkor jöhet a trükk a highlighterrel: orrnyereg, halánték, szemöldökcsont, Cupidó ív és az arccsont legmagasabb pontja, (vigyázva nehogy a szarkalábakba beleérjen, mert azzal nagy öngólt rugunk be..)és máris élőbbnek, vibrálóbbnak tűnik az arc.Én erre leginkább az Houglass,Illume creme to powder Bromzing duo highlighterét használom vagy Nars Multiple-t Copacobana színben.Mindkettő krém,mivel sajnos a por alapú highlighterek az én száraz bőrömet két perc alatt ráncossá teszik, ott is ahol amúgy nem lenne ráncos...

    VálaszTörlés
  15. Benefit High Beam és Moon Beam,őket kifejezetten csak a szemöldököm alá :)
    és néha Essence blossom etc multi powder őt már használom az arcomra is,mert nem annyira fényes :)

    VálaszTörlés