2012. július 5., csütörtök

CHANEL - ILLUSION D'OMBRE 89 VISION ÉS 88 ABSTRACTION


Sziasztok!


       A mai bejegyzés két gyönyörűségről szól, természetesen csak azoknak lesz gyönyörű akik szeretik a gyémántként csillogó sminkcuccokat.



  A Chanel két új, krémállagú szemhéjfestékéről készült a mai bejegyzés-
Az első a féltve őrzött kincsem a 89-es számot viselő Vision aranyszínű szemhéjfestéke. A 88-as Abstraction korallos rózsaszíne nem igazán izgatott, de eszembe jutottak a lazac rúzsaim és megkérdeztem az eladót: van belőle bőven?  A válasz: mindkettőből egy-egy darab van. Na, kérem szépen erre a válaszra nem számítottam, megfagyott körülöttem a világ - tudjátok mint a Hősök című filmben-  és vadul elkezdtem osztani/szorozni miről és meddig kell lemondanom, hogy megvehessem a 2. is, végül hosszas számítások után kb. 3 másodperc alatt megszületett a döntés, bármiről lemondok csak haza vihessem. Elég volt csak arra gondolni, hogy  hosszú évekig megmaradt volna bennem a tüske valahányszor megjelenik egy új szín a sorozatból, hogy anno a 88-as Abstraction-t nem vettem meg.
No meg láttam egy sminket a 2 színnel ami nagyon tetszett, így hétköznap is viselhető, erről a végén lesz link.
 Sajnos a k...a fényképezőgépem semmire sem jó, egyhamar nem fogom tudni lecserélni (láttam sok őszi előzetest ami ígéretes.... majd összeszedem egy posztba) így nehezen tudom visszaadni a szépségüket, de sok képet készítettem. Szerettem volna vele sminkes képeket is készíteni de a  79 C°-os melegben enyhén szólva lehetetlen küldetés volt.De azért összemazsoláztam 3 képet erről is.



Napfényben :


Árnyékban:

És a tartóssága vízsugár alatt:

A minősége hasonlóan az előzőekhez, osztályon felüli, ezt inkább a színekre értem, ezek különlegesek, hasonló minőségű a  Bobbi Brown Long Wear Cream Eyeshadow, ebből szép színeket találhatunk  és a  Mac Paint pot-ok is jó minőségűek de  ott a színek nem igazán jönnek be, és egy kicsit zsírosabb a textúrájuk. Kedvenc sorrend: Chanel, Bobbi Brown, Mac.
A 89 Vision  metál fényű vastag állagú, vékonyan elkenve viszont a csillámok érvényesülnek, elég nehéz eldolgozni, a 88 Abstraction már egy kicsit vékonyabb állagú jobba kenhető, selyemfényű parányi aranycsillámokkal.Tartósságuk kiváló, ebben a nagy melegben 6-7 órát változatlanul kibírnak a zsíros szemhéjamon, nem gyűrődnek be.
Amire vigyázni kell, minél hamarabb visszahelyezni a tetejét, hogy ne száradjon ki, csak a levegő árthat neki, ezt tapasztalatból tudom mivel az előzőnél erre nem figyeltem. A hozzá csomagolt kis ecsetről meg annyit,  kenegesse magát vele aki kitalálta, a kisujjam jobb, illetve van egy korrektor ecsetem ami jó erre a célra. De ujjal a legegyszerűbb felvinni.
A szemhéjfestékeknél és körömlakkoknál  az a filozófiám, hogy nem fontos a legdrágábbat megvenni, jó alap kell alájuk és akkor már csak ízlés/kedv kérdése a szín. De ez a két Chanel pot a színük szempontjából is kiemelkedő, különleges, nem láttam még hozzájuk hasonlót.
A tavaly megjelent fehér (81 Fantasme)  és zöldről (84 Epatant) itt, a liláról ( 83 Illusoire) itt találnátok ha készítettem volna bejegyzést, de átlapoztam a  blogot és nem találtam, valahol mellékesen említhetem meg. A lila kiesett a kezemből és egyből széttört, a fehéret elajándékoztam, szóval most csak 3 színem van. A lila újra kapható lesz valamikor ősszel.

Hoztam egy válogatást a szenvedéseimből:
Elsőnek próbálkoztam képmanipulálással,  látom ez kezd elterjedni kis körünkbe, nos nálam észrevehetően belépő szint alatt van de a csillagszemű képen nem ismert fel a férjem azt kérdezte ki ez a csúnya csaj :D (köszi)
Nos mi a tanulság ? Még mindig jobb felvállalni önmagad mint nevetségtárgya légy, nem az a baj ha valaki ráncos, kövér, sovány , műnő vagy természetes, hanem ha másnak akar látszani, illetve ismeritek a mondást :más szemében a szálkát is megleli a sajátjában a deszkát sem leli!




Használsz csillogós szemhéjfestékeket ?
Mennyire jön be ez a két szín ?

16 megjegyzés:

  1. Uhhh ezek nagyon ütősek!
    Én sem tudtam volna választani, tuti hozom én is mind a 2őt..
    Az ecsetes képeken nagyon jól látszik, hogy milyen jó lehet az állag!
    Hmmmm fincsi!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek, de én matt párti vagyok, mert sokkal kihasználhatóbb hétköznapra. Ha valami party "dög" lennek, azonban tuti befektetnék egy ilyen szepsegre, mert alapjában nagyon tetszik.
    Nagyon jól áll az összefogott haj neked.

    VálaszTörlés
  3. Hű, ezek meseszépek. És a sminked is tetszik. :)Szerintem ez két szín még hétköznapra is teljesen elfogadható, nem tartom hivalkodónak.

    Hogyhogy beszárad?Nem porszerű? eddig azt hittem :O

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek a szemkencék!
    Amúgy a "csillagszemű" képen nagyon tetszik a haj, tök jól áll, tiszta domina vagy vele :D

    VálaszTörlés
  5. Igen, használok csillogósat:) És nagyon szupi az a 2 szín.

    VálaszTörlés
  6. Hihihihi!Erzsi!Sok volt a meleg?Itt nyihorászom magamban!Az eddigi legviccesebb poszt!
    A mosoly csak attól konyul,hogy ezek szerint az én ilyenem beszáradt...:-( Kicsit mintha összement volna a tégelyben,keményebb,de azért kenhető.Az ecsetet semmire nem tudtam használni,de ujjbeggyel szépen dolgozható.A csillogó szemű kép tisztára Mayka,aki az űrből jött,a hajdani csehszlovák űrből...:-)))))Emlékeztek?

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépek! A csillagszemű képről meg röhögni fogsz, de kb az jutott eszembe, mint Aninak :DD
    Amúgy tök jó a hajad szerintem így összefogva! :]

    VálaszTörlés
  8. Hát ezek meseszépek! Én jobban szeretem a fényes, csillogó festékeket mintsem a mattot, szerintem csak 1-2 matt színem van :) A sminket pedig mindenképp készítsd el mert jól néz ki :)

    VálaszTörlés
  9. Valami káprázatosak ezek az ikrek!! :D
    Én imádom mind2 színt,jól is áll neked,a hajad is jó,így összefogva.Fiatalít ;)
    Én szinte állandóan csillogós szemhéjpúdert használok,a mattak nem állnak jól.Ma pl egy fényes fehéres volt rajtam,vékony rétegben,alig lehetett látni,de szerintem tökéletes megfelelt ebben a pokoli időben.(+bb krém,spirál,bronzosító,szájfény pedig felesleges volt,mert állandóan vizet iszom és lecsúszik)

    VálaszTörlés
  10. Megnyugtató olvasni, hogy másoknak(fiataloknak) is tetszik és nem a 80-as évek diszkólázának a nyoma égett belém :)
    De nekem sem állnak jól a matt szemhéjfestékek, minimum a selyemfényű mint az Inglot-ok, Naked paletták

    Maykára emlékszem, a domina nem rossz ötlet, akkor tényleg úszkálhatnék a sminkcuccokba, sokkal többre futná, igaz a férjem még nem kérdeztem meg mit szólna hozzá, de egy meccs nézés közben észre sem venné hogy eltűntem :DDD

    VálaszTörlés
  11. végre megjavult a kommentelés röpke 10hónap után -.-

    a csillagszeműs-felhős képen haj jól áll szerintem :)

    az áruk annyi az újaknak is, mint a régieknek?

    VálaszTörlés
  12. Sajnos drágábbak, tavaly épp 8 ezer fölött volt 8290?, most ezek majd 10 ezer 9790 :(

    VálaszTörlés
  13. Szeretem a csillogós szemfestékeket, szerintem, ha ízléssel használjuk őket, akkor mindegyik korosztály szépséges sminkeket készíthet velük.
    Ez a két Chanel csoda álomszép! Nem tudnék választani, egyik pillanatban az arany tetszik, aztán inkább a rózsaszínes, vagy mégis az arany...? :D
    Egyetértek az előttem szólókkal: nagyon jó, hogy összefogtad a hajad, tényleg fiatalít!
    A csillagszemű dominán még most is röhögök :D

    VálaszTörlés
  14. Úuuuu szerelmes lettem ebbe a két színbe...

    VálaszTörlés
  15. Ezek valami csodálatosak.....maga a gyönyör :D

    VálaszTörlés