2012. július 20., péntek

Ceruzák összefoglaló


Sziasztok!

                                   Szem és ajakceruzák összefoglalójával jelentkezem.



      Mindenkinek ismerős, illetve idősebbek emlékeznek még a monoklis szemekre azokból az időkből mikor még szó sem volt füstös szemsminkről de a szemceruza elmászkált és sokszor az arcpír helyén volt.
Gyülőltem mikor elmaszatolódott  a szemceruza és zombi kinézetem volt. Ez volt az első ok amiért sok évvel ezelőtt sminktetoválást csináltattam alsó-felső szempillatöveknél.
 Itt megjegyezném iszonyúan fájdalmas volt és nem a tűszúrás hanem a zsibbasztásra használt szer csípte iszonyatosan a szemem, a végén már zsibbasztás nélkül kértem , hogy folytassa a kozmetikusnő. Ezzel el is voltam 5 évig, még most is látszik a felső szemhéjamon 7 év elteltével is de már nem szívesen vállalkoznék egy újabb sminktetoválásra.

De térjünk vissza a termékekhez, a képen látható szemceruzák mind kiválóak a tartósságukat tekintve.
A keményebb ceruzákat jobban szeretem, könnyebben tudom használni.
Az szájkontúrceruzák nem létfontosságúak számomra de ha szép ajkakat szeretnék nagyon hasznosak mivel teltséget, éles kontúrt adnak az ajkaknak,  nem folyik szét a rúzs/szájfény az ajkakat övező barázdákban. Ezek tartósságát közepesnek jellemezném. Fontos, hogy színben közel álljon a rúzshoz, maximum egy árnyalattal legyen sötétebb.


 


A vonalak kicsit vagyis nagyon bénán sikerültek, de ez volt a 4. összefoglaló amit egymásután fotóztam be, a karom már zsibbadt, a kezem remegett, így sikerült szemléltetnem a Forint aznapi ingadozását is a nemzetközi tőzsdén.
Amiről volt külön bejegyzés  mellékelem a linket is.

  1. YSL szemöldök ceruza, a színe remekül illik az eredeti szemöldökszínemhez, terós, szeretem.
  2. Too Faced Perfect Strom szemceruza,puha, sötétszürke, ezüst holografikus mikrocsillámokkal dúsított, nagyon tartós.
  3. NARS Rue De Rivoli, kiváló állaga van, gyönyörű smaragdzöld színű, extra tartós.
  4. Chanel kétvégű szemceruza már nagyon régi, a világos részt használom szemöldök alá kiemelőnek.
  5. MAC Black Line, gyönyörű, fekete alapon rengeteg arany és zöld mikrocsillám amitől sötét khakizöldnek látszik, extra tartós viszont nagyon puha, szinte krémszerű.
  6. MAC
  7. Bobbi Brown Dual Ended szemceruza Caviar és Gold árnyalatban, puha szemceruza, tartós.

  8. Chanel Peony, tartós, matt, enyhén korallos- rózsaszín szájkontúrceruza.
  9. MAC Magenta, nagyon tartós, matt, mint a neve is jelzi pikből lilába hajló szín.
 10. Esée Lauder 01 Pink, extra tartós matt szájkontúrceruza.
 11. Chanel  25 Pink Sugar, fényes,  enyhén mályvás-rózsaszín, tartós.
 12. Givenchy 2-es számú szájkontúrceruza, közepes tartósság jellemzi viszont a színe miatt több nude árnyalatú rúzshoz is tudom használni.

       Véleményem szerint a szemceruzák egyértelműen megérik az árukat, noha nem olcsók, érdemes megvenni. Szájkontúrceruzákból soha nem volt nagy készletem és régen elvétve csak Chanelt vettem így nagy összehasonlítási alapom nincsen, a képeken láthatóak közül az Estée Lauder a legtartósabb.


Kedvenc szem/szájkontúr ceruzád színe ?

6 megjegyzés:

  1. A szemem biztos nem csináltatom meg újra, ez biztos (főleg alul nem):D Nekem nem fájt, de folyamatosan rebegett a szemem, a csaj alig tudott rajtam dolgozni. Én is 7 éve csináltattam, de nagyon jó erős még most is.
    Kedvenc szemcerkám a fekete Pupa, szájkontúrból egy noname vízállót használok, tökéletes a célra.

    VálaszTörlés
  2. Nekem felül van szemhéjtetkóm, 8 éve, még mindig látszik valamennyire, de én se tervezem az újravarrást. Alul nem bírtam volna elviselni, ezért nem csináltattam meg. A szemceruzák közül engem a márka nemigen foglalkoztat, viszont szeretem a csavargatós szemceruzákat.
    Szájcerkát ritkán használok, mert nincs sok belőle, amihez a leggyakrabban nyúlok, az egy Lady Ann márkájú, és egy közös barátnőnktől kaptam:)

    VálaszTörlés
  3. Szemceruzában a fekete, szájkontúrt nem nagyon használok. Szemceruzában nekem egy no name olcsó vált be idáig a legjobban, legalábbis színre, viszont nem tartós :(

    VálaszTörlés
  4. Szemceruzából - tudom, uncsi - a fekete :)

    VálaszTörlés
  5. Szia! A szemhéjtetoválásom nemsokára eltűnik, de nem is bánom, mert kicsi a szemem, és emiatt "keretbe foglalva" méginkább annak tűnik.
    Szemceruza márkákat nem igazán figyelem, inkább a színeket, bár lehet, h ez hiba :-)
    Szájkontúr nem fontos a számomra, legalább is eddig :-)

    VálaszTörlés
  6. Annyira nem vagyok cerkás (sem szem, sem száj), inkább tus, ami lehet zselés vagy folyékony és persze színes (is)! Ami nekem nagyon bevált, az az Avon gel eyeliner, szuper tartós. Valahogy egy szem/ajak ceruzáért sajnálok kiadni több ezer forintot, akkor inkább egy rúzst veszek. :)
    A Nars cerka viszont gyönyörű!

    VálaszTörlés