2012. március 18., vasárnap

Védekezz ! 2. rész : NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer SPF 30/PA+++

Vágyaim netovábbja megérkezett !

Előzményként annyit mesélnék el, hogy 4-5 éve jelentek meg az első apró pigmentfoltok és 2 évvel ezelőtt ijesztő mértékben kezdetek megjelenni az arcom tűhegynyi apró  pigmentfoltok amiket a napsugárzásnak köszönhetek.


Február közepén kezdtem a Paula's Choice RESIST Daily Smoothing Treatment with 5% Alpha Hydroxy Acid hámlasztókrémet használni a régi pattanás helyek és pigmentfoltok kezelésére, ezért most még fontosabb az arcbőröm megfelelő védelme a napsugaraktól. Erről a krémről is fogok írni, de adjunk neki még 1 hónapot, előjáróban annyit, hogy szeretem és hatásos.

A NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer SPF 30/PA+++, színezett  hidratálókémje idén január végén jelet meg, a leírás alapján, egy színezett hidratálókrém ami természetes összetevőket is tartalmaz, hidratál, egyenletesebb bőrfelszínt eredményez, bőrnyugtató anyagot tartalmaz, 4 hét használat után csökkenti a bőrkárosodásokat,  széles spektrumú fényvédelmet nyújt a nap károsítóhatása ellen, nem tartalmaz parabéneket, olaj, szintetikus illatanyag, triclosan , szulfát és GMO mentes.  Különleges összetevőként tartalmaz természetes poliszacharidot a Moorea szigetről, ami hidratál és sejtmegújulást elősegítő, ásványokban gazadag tengervizet, algakivonatot.
Feltöltöttem a Krémmánia oldalára és sajnos sok a narancsszínű összetevője valamint szilikont is tartalmaz.
Szóval ez a NARS, nem hivatalos megnevezésű  BB krémje.

Kilenc árnyalatban kapható, én a legvilágosabból a 2.-at az Alaska-t választottam, a MAC bőrtónus skálája szerinti NW 20 árnyalatú bőrömre megfelel, semleges színe miatt a rózsaszín és sárgás bőrtónusra is alkalmazható.





Mellékelve volt a krémhez egy 12 nyelvű tájékoztató is.

Eddigi tapasztalatok : 5 napja használom, az állaga vékony de jól pigmentált, a bőrre kenve egybeolvad a bőrrel, csökkenti a ráncokat és pórusokat, közepesen fedd, de még közelről sem látszik az arcomon, nem ül meg a ráncokban, olyan mintha alapozó nélkül lennék !!! Nem okoz kiütéseket, tényleg nyugtatja a bőrt, inkább hasonlít egy remek alapozóhoz mint színezett hidratálókémhez. Zsíros bőrömön 7-8 órát változatlan marad! 
Az alábbi képeken a színt és fedőképességét próbálom szemléltetni. Ez a mennyiség elég arcra és nyakra, a fedőképessége is jól látszik a rózsametszés során szerzett sebeimen :D

Az ára : 50ml/ 11.000 Ft (38 €), elsőre  soknak tűnik, de számoljunk csak egy kicsit, minimum 2 hónapra elég, ha a nyakamra is használom, ha hosszabb távon is  működik nem kell kísérleteznem, más termékeket vásárolni, a mostani alapozóm 30 ml/ 16 ezer (tavaly 12 ezer volt :( ) és csak SPF15 védelmet nyújt, igaz ez 3-4 hónapig elég.
Beszerzése kissé nehéz, mivel  a narscosmetic.eu  vagy a Sephora.fr oldaláról tudom beszerezni, ahol horribilis a szállítási költség, az első helyen 19 €, a másodiknál 30 €, én ingyenes szállítási akció során rendeltem, minden hónapban van a narscosmetic.eu oldalán 2-3 nap mikor 50€ feletti vásárlásnál ingyenes a szállítás.
Eddig minden oké a termékkel, inkább a 30 év felettieknek való és zsíros bőrre,  de ne szaladjon  még senki vásárolni, egy hónap múlva újabb beszámolót írok róla, még lehet meglepi :)

KÉRLEK OLVASD EL ÉS VÉDEKEZZ !

Bevezetőként megemlíteném a bőröregedése 2 tényezőn múlik: 1. a crono-aging, ami a génjeinkbe kódolt sejtöregedés és ez ellen jelenleg nem tudunk semmit tenni. 2. a photo-aging, az UVA sugarak okozta bőrkárosító hatás, amiről SAJNOS NEM IGAZÁN VESZÜNK TUDOMÁST, TUDUNK RÓLA, VALAHOGY LEPEREG RÓLUNK A VÉDEKEZÉS FONTOSSÁGA :( Nem csak a bőröregedés felgyorsítása miatt kell védekezni ellene, hanem a pigmentfoltok elkerülése véget is érdemes.Nem fáj és csak több év után jelennek meg a pigmentfoltok, mindent könnyebb és ésszerűbb megelőzni mint kezelni.

De vessünk egy pillantást mit is jelöl a SPF/PA+++ felírat.

Az SPF az UVB sugarak elleni védelmet jelöl.
A  PA+++ jelzés arra utal, hogy az adott krémben az UVA napsugarak ellen véd.
Végezetül egy-két tipp, amiből van színezett változat arcra : Bioderma Photoderm fényvédő krémjei, több változatban kapható, áruk kb. 40 ml/ 3990 Ft, La Roche Posay  50 ml / 4400Ft.,  Eucerin Sun  50ml/4500 Ft., Avene 50 ml/4600 Ft és még renget  márka kínál megoldást a napsugarak káros hatásai ellen.

Mennyire tartod fontosnak a fényvédelmet ?
Mióta figyelsz az UVA fényvédelemre is ?

15 megjegyzés:

  1. Nagyon fontosnak tarom, már 10 éve, az arckrémemben és az alapozómban is van, tutira megyek :D

    VálaszTörlés
  2. na banyek ezt se fogom tudni kipróbálni, ott van benne a fragrance...

    VálaszTörlés
  3. @StílusNapló:) okos csaj vagy, bárcsak én is előbb odafigyeltem volna rá.

    @Lolly:) én a szilikonoktól rettegek, csak a szó hallatán régebben egyből megjelent 4-5 pattanás és most szinte tiszta szilikonnal kenem magam (Paula'S Chice) és jó a bőrömnek :D És nem tudom mitől van ez a nagy változás, igaz szilikonból is rengeteg fajta van, amit nagyon nem bírok az a Benefit sminkcuccaiban lévők, attól még a frász is kitör :D
    Mondjuk az illatanyagokat nem értem miért használják arcápolási és sminkcuccokban, mikor köztudott, hogy mennyire erős allergének még a természetes illatanyagok is, a szilikonnak legalább van funkciója "szállító" és sima felületet képez és bizonyára rendkívül olcsó alapanyag.

    VálaszTörlés
  4. Öröklötten szeplős vagyok (egy kis napsütés hatására megsokszorozzák magukat, és még a karomon is előjönnek...), ami alapvetően nem zavar, de anyunak pár éve arccsiszolásra kellett járnia az egész állát beborító pigmentfolt miatt. Ekkor döntöttem el, hogy én ezt nem várom meg. Aztán ahogy utánaolvastam egyre jobban megijedtem(főleg a bőröregedés miatt). Azóta egy kisebb mániámmá vált a fényvédelem, de úgy érzem, ez a minimum, amit magamért megtehetek:)

    VálaszTörlés
  5. Elég fontosnak tartom, már csak a bőr öregedé miatt is. :) Nem szeretnék30 évesen 50-nek kinézni bár elvileg az nem fenyeget hála a genetikának. De azért amit még mellé tudok megteszek:)
    By:
    http://sorasbeautydream.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  6. Eddig is fontosnak éreztem, de idén nyárra tuti megveszem az arcra való bioderma photoderm-et, eddig inkább az eucerin sima 15-ös SPF-el rendelkező krémét választottam nyárra, de most márnagyobb dózist adok a bőrömnek, mert alaposan magamra vettem az irományod. :))

    VálaszTörlés
  7. Eddig nem volt számomra fontos, de amióta használok BB krémet, érzem hogy sokkal jobb, hogy van benne SPF valamennyi (gáz, nem tudom:DD)
    meg vettem már olyan alapozót is, hogy az is SPF-es szóval már hajlok a megelőzés felé...jah és szájfényt is vettem :D

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszik ez az alapozó! Már egy jó ideje odafigyelek a bőröm védelmére, főleg az öregedés megelőzése miatt:)

    VálaszTörlés
  9. Ó ez igazán hasznos volt!
    Már egy jó ideje figyelek rá, de most még fontosabbnak tűnik!

    VálaszTörlés
  10. ezt már milliószor megkérdeztem én is... a bőrgyógyászok meg mindenki állandóan azt fújja, hogy az illatanyagok az allergének sorában a legelsők akár természetesek akár nem... idióták... nem az illat a lényeg banyek, hanem hogy mit tud a termék, az idióta illatanyag meg úgyis ellillan...

    VálaszTörlés
  11. @Lolly :) szerintem ez is az üzlet része, megveszel egy alapozót, kiüt, veszel valamit a pattanásokra és utána egy újabb alapozót veszel...mert szerintem nem létezik olyan csaj aki azért választana egy alapozót mert fincsi az illata.Bizonyára a vad vegyi összetevőket fedik el az illatanyagokkal, vagy nem tudom, nincs rá ésszerű válasz.

    Az meg a kedvenc feliratom a sminkcuccok csomagolásán, hogy "bőrgyógyász által tesztelt" de még olyat nem olvastam " bőrgyógyászok a termék használatát ajánlják" :D Esetleg naptejen, vagyis valami rémlik.

    Szerintem a Guerlain a csúcs az illatosított sminkcuccok terén, szájfény és szempillaspirál rózsa illattal... éhgyomorral nem is tudom őket használni.


    Csajok, nagyon örülök, hogy odafigyeltek a fényvédelemre és 10-15 év múlva Ti mennyire fogtok örülni, hogy idejében elkezdtétek, a lényeg, hogy amit használtok az UVA ellen is védelmet nyújtson.

    VálaszTörlés
  12. mivel porcelánfehér a bőröm és nem is barnul, csak ég, fontos h napvédő arckrém vagy alapozó kerüljön az arcomra, a 15ös faktor mindig felkerül :)

    VálaszTörlés
  13. Ezt a NARS.hu-ról rendelted? MEnnyi idő alatt érkezett meg? Postás hozza vagy futár? köszi!

    VálaszTörlés
  14. Igen, a Narscosmetics.eu oldalról és ajánlva lett feladva, szerintem futárszolgálat hozta ki, szóval megbízható, nem fog elvesződni a rendelés :)

    VálaszTörlés
  15. Köszi!:) Igazából ezzel az a problémám, hogy ha nem tudom átvenni, akkor mi van :S Erről nem tudsz?

    VálaszTörlés