2012. január 2., hétfő

Ne vedd meg ! / Vedd meg !



Sziasztok !

   Sok sminkcuccot  láthattatok az elmúlt félévben itt a blogon. Túlnyomórészt  elégedett voltam és inkább ezekről írtam. Sajnos volt melléfogás is ami mindig a mondanivalóm végére csúszott. Pedig ha belegondolunk ezek ugyan olyan hasznosak mint egy-egy pozitív minősítést kapott sminkcucc bemutatása, főleg olyan márkáknál amit csak webshopból tudunk megrendelni, ezért van olyan is a listán ami nem minőségi hanem a színe miatt nem lett a kedvencem, de természetesen ezt jelzem.
Megemlítem márkánkét azt is amiben nagyon jók, amiről nem írok azt vagy nem ismerem vagy közepes minőségű.
A "vedd meg!" felszólítással senkit nem akarok vásárlásra buzdítani, ezzel csak a jó minőséget emelem ki!

Kezdjük a nagy kedvencemmel a
Chanel, imádom szinte "gyerekoromtól " 15-16 éve használom, ismerem a smink és bőrápolási termékeit (1999 Précision), mondhatnám azt is némi túlzással, együtt nőttünk fel :D
Ne vedd meg!: De ő sem tökéletes, vegyük elsőnek a körömlakkjait, horribilis ár 6-6500 Ft., 3-4x ára van mint a legjobb körömlakkokat gyártó cégek körömlakkjainak ára (Orly, Zoya, OPI,) és minőségben nem üti meg a zárójelben említetteket.Szóval ne legyetek verebek, ez a pénzpazarlás csúcsa, ennyit kiadni egy lakkért, csak akkor nem az ha ajándékba kapod vagy olyan anyagi helyzetbe vagy, hogy pár darab Chanel vagy hasonló kategóriájú lakk megvásárlása piti összeg számodra:D
Szemhéjpúderek, nem tartósak, magas ár, és csak az utóbbi időben produkáltak különlegesebb színeket, próbálkoztam de nem váltak be. Az ecsetek ami még csalódást okoztak a minőségüket illetően és árban ezek is a plafont verik.
Vedd meg !: Az új Illusion'D Ombre krémes szemhéjfesték, isteni! A színek, az állaga és remek tartóssága! Rúzsok, szájfények mesések, alapozók, púderek kiváló minőségűek.

Too Faced, ezekből is sikerült olyat vennem ami csalódást okozott.
Ne vedd meg!: Absolutely Flawless Concealer, arra hivatott, hogy az arcbőr hibáit korrigálja, nálam viszont vastagon megül a ráncokba és az utca sarokról is észre lehet venni, vastag eldolgozhatatlan kence 8 ml/ 6200 Ft.-os áron :( A másik termékük az ajakalapozó, ennél is másra számítottam a Lip Insurance 4,5g/5000 Ft. Azt hittem a szemhéjalapozóhoz viszonyítva remekül hidratál, tartósabb lesz a rúzs, szájfény de semmi haszna , vastagabb állagú vazelinhez hasonlítanám. Jaj, el ne felejtsem megemlíteni a szemhéjpúderből tust készítő átalakító folyadékát vagy mi a szösz, borzalmasan csíp ha közel kerül a szemhez és nem is tartós, a neve Liquif-Eye.
Vedd meg!: Természetesen a szemhéjalapozót a Shadow Insurance, ebből is az Origina-t vagy a Glitter Glue-t ajánlom. Remek szemceruzái vannak Perfect Eyes Waterproof Eye Liner néven, tartósak, szép színek, nekem a sötét szürke és a lila van meg. Az arcpirosítói is nagyon jók , amit ismerek a Full Bloom Ultra Flush Powder Blushes, Leopard Love Kit, Poppy Full Bloom Blush/ Sun Bunny Bronzer Light.

Bobbi Brown, jó kis márka, ahogy megvettette lábát nálunk elkezdtem vele ismerkedni.
Ne vedd meg!: Mai napig nem tudom kiheverni a paliságom, hogy megvettem a 20th Anniversary Lip Palette, nem a minőséggel van bajom , az ára, a színek és a nehéz használhatóság miatt borított ki. A szempillaspiráljai sem a legjobbak, nekem az Extreme Party Mascara van meg, és hát ennyiért más márkából válasszatok.
Vedd meg!: High Shimmer Lip Gloss egy szóval jellemezve: isteni, kellemes állag, extra csillogás, luxus darab. Ecsetjei  kiválóak, nekem a mini változat van meg szettben és megnéztem az eredeti méretűeket vásárlás előtt, ezek kb 85%-ra lehetnek olyan jók mint a rendes méretűek, ugyan ez a viszonyítási alap a Mac téli kollekciójában megjelent miniknél 35% az eredeti termékeihez hasonlítva, ezt nem is értem a Mac miért lövi ennyire el a miniket, mintha semmi köze nem lenne hozzá.

Dior, az utóbbi időben nagyon sokat adott a megjelenésére, igaz mindig voltak gyönyörű limitált darabjai, de általában a csomagolása volt jobb, mint abtermék.
Ne vedd meg!:Szemhéjpúder, szép színek, gyenge minőség, nem tartós, porlik. Szájkontúrceruza, drága és nem tartós.Én mostanában nem vettem de az alapozói sem voltak a legjobbak, noha az áruk a legmagasabb kategóriába emelte őket.
Vedd meg!: Parfümök, a legjobb legtöbb parfümöm tőlük van, bronzosító a Bronz Harmonie de Blush gyönyörű, szempillaspiráljai nagyon jók mint pl. a Diorshow 360° , az új (2011-től ) rúzsok mint az Addict Lipstick, és a Rouge Dior.

NARS: Hírneve és a kíváncsiság vezetett a vásárlásig, nehezen határoztam el magam, 100 blogon néztem a swatch-kat, hogy szít tudjak választani a pirosítóiból.
Meg ne vedd!: Szájfények, pár nappal ezelőtt írtam róluk, drágák és semmi extrát nem nyújtanak.
Vedd meg!: Arcpirosító, nagyon pigmentáltak, tartósak.Nehéz swatch-ok után vásárolni, majd meglátjátok a későbbi bejegyzések során ami a Nars-ról lesz. Szemceruza, ez is kiváló választás volt részemről:D, nagyon szép zöldem van a Than Life Long-Wear Eyeliner szemceruzái közül, és az annyira tartós, hogy este is csak dörzsölve jön le.


Dolce and Gabbana : Arra gondoltam ugyan olyan első osztályú sminkcuccai vannak mint a ruhái, táskái, de nem, egy ajándékba kapott bronzosító volt a kiábrándulásom tárgya A képen rossz helyen szerepel, az asztal másik felén lett volna a helye, azért a rúzsaiból szeretnék 1-2 darabot kipróbálni, ha valaki rendelni akar a Harrods webshopjából írjon :)


MAC: Nem sok mindenem van a márkából és amit vettem meggondoltan, segítséggel tettem, a körömlakkok nem érik el az Orly vagy Opi tartósságát és viszonylag drágák is 3500 Ft.-ért igaz vannak különleges színei, de ha jól körülnéztek találtok nagyon hasonlót minden drága körömlakk márkából. A pigmentek azért kerültek a ne vedd meg kategóriába mivel irritálják a szemem és nagyon drágák, szóval gondoljátok meg vásárlás előtt.

:(((

Mennyivel jobb így  az asztal, mint a karácsonyi kajás kép ? :D

Egy csepp a tengerbe a milliónyi sminkcucc között, sok márka van még amit régebben használtam pl. Guerlain, Lancome, Sisley, Clarins, Givenchy, ezek nem rosszak szerettem őket.Vagy csak egy-egy terméket próbáltam a nehézkes színválasztás vagy a termék nem tetszett pl. Bare Essentual, Jane Iredale, Benefit. Hajápolási termékek terén is sok márkáról írhatnék ezeket is "fontosak" pl. a luxus Rahua, egy pár amerikai márka Alterna, Pureology, Sexy Hair,  Aveda, La Biosthetique, Philip Kingsley, Paul Mitchell,  Lanza, Orofluido, kíváló minőségű hajkefék Kent, Acca Kappa, Olivia Garden Bamboo,  Olivia Garden Nano Thermic,  szóval fél évig még van témám.


Az én abszolút kedvenceim 2011-ben:

- hidratálókrém Chanel Ultra Correction Line Repair sorozat, Estée Lauder Re-Nutriv, Clarins Baume + Jeune
- alapozó/ Sensai, Chanel
- arcpirosító/ NARS, Too Faced
- bronzosító/ Chanel, Dior, Too Faced
- korrektor: Chanel, Duwop (ráncfeltöltő ceruza szemkörékre)
- szemhéjalapozó/ Too Faced
- szemfesték/ Chanel Illusion'd Ombre, MAC
- szemceruza/ NARS, Too Faced
- szempillaspirál/ Lancome, Dior
- rúzs/ Armani, Chanel, Dior, Sensai
- szájfény/ Chanel, Bobbi Brown, MAC
- szájkontúrceruza/ Chanel, Givenchy
- ecset/ Bobbi Brown, Shiseido
- körömlakk Orly, Opi
- kézkrém/ Chanel,Orly, Opi
- hajápolás /Alterna bamboo sorozata, John Frieda, Moroccanoil, Leonor Greyl
- hajkefe/ ACCA KAPPA, Kent
- körömlakklemosó / Jessica
- szemfestéklemosó / Talika
- dezodor/ Bourjois




















Új márkák, itt olyanokra gondolok amiből még nem próbáltam egy terméket sem, de láttam sok blogon és tetszett. Urban Decay Naked, Naked 2, Inglot, Zoya, China Glaze, Tom Ford rúzs, arcpirosító, Paul and Joe, RMK,  Lunasol (ő is Kanebo gyerek mint a Sensai ).
Nos ez az 5 éves tervem :DDD

Ez lenne az én objektív véleményem, nem akarok senki ösztönözni vagy lebeszélni az említett termékek vásárlásáról.




Mi volt  tavaly a sminkcuccok közül, a csalódás és az elégedettség csúcsa ?



43 megjegyzés:

  1. Ez igazán hasznos poszt lett :)

    VálaszTörlés
  2. azert neked is piti osszeg lehet ha ennyi cuccot felgyujtottel:P

    VálaszTörlés
  3. morphine :) sajnos nem piti összeg, hanem pali voltam :D
    de ennek már rég vége.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó volt ezt az összegzést olvasni, köszi:)

    VálaszTörlés
  5. Ami nekem per pill a szememfénye a Bourjois pirosítóm. a színe is jó, eldolgozni könnyű,és olysn lesze tőle,mintha csak épp egy picit elpirultam volna. aligis ismerek magamra, olyan bájos leszek tőle:) a másik meg az art deco rúzs.nem folyik,nem kenődik,jól bírja a kaját, akkor sem kopik,inkább picit halványul(vörösáfonyából sötét málnára)
    csalódás:NYC körömlakk...nagyon becsapódtam a színének.felkenve kicsit sem olyan.

    VálaszTörlés
  6. hú ez nagyon jó post volt! jól esett a kis diákmelós lelkemnek!
    van amit kipróbálnék és majd fogok is de addig is vigasztal a tudat, hogy hiába a márka.. egy drogériás termék simán veri a tízezres társait is..

    VálaszTörlés
  7. Azta mennyi gyönyörűség 1 asztalon :D *Chanel

    VálaszTörlés
  8. Inglottal én is szemezek egy ideje, képeken jól néznek ki a termékek. :D

    VálaszTörlés
  9. Hmm elfogadnám az asztalkád így ahogy a képen van :) Minden nő álma :) Hasznos volt a poszt nagyon igaz én ezeket a márkákat nem fogom soha használni :S Sajnos :(

    VálaszTörlés
  10. Hasznos volt ezt elolvasni, így most kevésbé fáj a szívem a drágább dolgokra :D
    Bár én általában közép kategóriás dolgokat veszek, és teljesen jó tapasztalataim vannak velük. :]

    VálaszTörlés
  11. Soha ne mondjátok, hogy soha.
    Egyszer mindennek eljön az ideje és az természetes, hogy a diák években teljesen másra kell a pénz.És inkább mentek szórakozni, öltözködtök és ez a normális ebben a korban, tízen évesen én a zöld színű, szájon színeződő 100 Ft.os lengyel rúzst használtam és semmi bajom nem volt tőle :)
    Van olyan aki erre emlékszik ?

    INGLOT ! amit külföldi blogokon olvastam biztató, 1/2, 1/3 áron mint a MAC és ugyan olyan jó minőség.

    VálaszTörlés
  12. Szia, nemrég találtam a blogodra és nagyon tetszik ez a bejegyzés, igazán hasznos.
    Színváltós rúzsra emlékszem megboldogult gyermekkoromból. Én egy hullaszín, fakólila árnyalatot vettem 10 évesen a zsebpénzemből. Ez még hagyján, de használtam is! :D Mystic volt a márkanév.

    VálaszTörlés
  13. Szeretem az ilyen posztokat, bár engem nem nagyon befolyásol, mert hosszú tesztelgetések és sok kidobott pénz után elköteleztem magam a Chanelnél és Bobbi Brownál. E kettönél nem árulnak zsákbamacskát. YSL-nél veszek szempillaspirált, Diornál szájfényt, de a többihez hozzá sem nyulok. Lancome, Clinique, Estée Lauder, Clarins szerintem borzasztó, nem éri meg az árát. A Shiseido nem rossz. Amit viszont legközelebb kipróbálok, az az Armani alapozója.
    Csajok, ha mást nem is, ezt ki kell próbálnotok, akármennyibe is kerül: a Chanel Illusion D`Ombre krémes szemhéjfestéke, egyszerüen mesés!!

    VálaszTörlés
  14. Ajajj, most néztem ki egy chanel négyes szemhéjpúdert...de már annyi rosszat olvasok róluk, pedig nagyon szép...de Illusion D'ombre jön velem az biztos.

    VálaszTörlés
  15. Én nagyon köszönöm neked ezt a posztot,rendkívül hasznos.Így megerősítettél hogy jó termékeket választottam karácsonyi ajándéknak.(a hétvégén fogom megkapni,már a közelben van,teljes extázisban vagyok :D ) Szájfény Bobbi Brown,szempillaspirál Dior,arcpirosító Too Faced.Szerintem elégedett leszek velük.:))
    A philosophy szájfényeit imádom,sosem csalódom bennük,szuper fényük van,ízük,illatuk ennivaló.
    A Tonymoly almás szájszínezőjét is imádom,olyan mint a vér,kevés kell belőle.:D Természetes látványt nyújt,de gondosan el kell dolgozni.
    Csalódni?A Max Factor Mastertouch korrektorából ábrándultam ki.Felbontás után 2 héttel megbüdösödött és összecsomósodott,de hogy mitől?Használhatatlanná vált számomra.Kukában végezte :(

    VálaszTörlés
  16. eVra :) ne vedd meg a 4 részes Chanelt, az I.d.Ombre-t viszont imádni fogod, minden szempontból remek !

    Szépségnapló:) A Clinique-től kiráz a hideg annyira nem bírom, az E. Lauder-nek csak a Re-Nutriv krémje amit én szeretek, igaz már egy szájfényit is vettem, az utóbbi szezonban mintha javulna a minőségük.
    Én tavaly kértem mintát az Armani alapozójából és nekem nem volt jó, nagyon szilikonos, kipattogzott az arcom tőle, igaz több fajtája van.

    Zsuzsa :) tényleg Mystic volt a neve :D

    VálaszTörlés
  17. Szia Erzsi!

    Én emléxem, arra a zöld rúzsra, amit ha felkentünk, aztán változott át olyan mindenféle pinkes, ciklámenes színűbe :)

    VálaszTörlés
  18. Óh,egek!!!Bárcsak fél éve íródott volna ez a poszt!!!!:-))))Köszi!Előre a következő ötéves tervvel!!!!:-)))Követlek és követem a javaslatokat,nagyon hasonló tapasztalataim vannak,ott,ahol van összehasonlítási alapom.Sokat spórolsz nekem!:-) Ebből fedezem majd,ami iránt viszont olthatatlan vágy lobbant:-)))

    VálaszTörlés
  19. Nagyon tetszett ez az összefoglalás. Én is a palimadarak közé tartozom. Nem kevés sminket sikerült összeharácsolnom.
    Rengeteg volt a csalódás nagy márkákban is. Sokszor tényleg csak a nevet fizetjük meg :(

    VálaszTörlés
  20. Nagyon jó lett a poszt, és hasznos. Én most keresek valami jó alapozót, de sajnos eddig nem nagyon voltam eggyel sem megelégedve. Elég érzékeny a bőröm és ha felkennem akkor szárad és hámlik az arcom. Mondjuk még Chanelt nem próbáltam.

    VálaszTörlés
  21. szia Erzsi!

    Chanel pirosítóiról mi a véleményed?

    VálaszTörlés
  22. Tök jó ez a poszt.
    Lehetne a hajkefékről egy külön posztot(nagyon-nagyon érdekelne).
    Én nagyon szeretem a Clarins termékeit:)

    VálaszTörlés
  23. nalad minidg tok jo cuccokat latni, nekem honapokba telne osszegyujtogetni a penzem egy ilyenre, de majd ha nagy leszek es eros, akkor majd!:))
    nem tudom mennyire uj a blog kulsoje, de eddig ez a legjobb,udv:)

    VálaszTörlés
  24. Jó volt, egyedül a MAC vedd meg! kategóriát hiányoltam.
    Jók az ilyen posztok, hasznos volt :)
    Nem semmi, hogy mennyi energiát fordítasz a fotózásra, mert míg ezt a sok cuccot kipakoltad, elrendezted... :o wow le a kalappal!

    VálaszTörlés
  25. Nicimeli :) NAgyon jó cuccokat választottál, ha mgeérkezik írjál majd, mennyire tetszenek.A philosophy szájfényeit eddig nem ismertem,de megnéztem és tetszik, honann lehet beszerezni :)

    Monika:) a legjobb az volt benne, hogy felvitelnél színtelen volt és néha jól eltorzúlt a számformája ahogy a rúzs kezdett színeződni, és milyen tartós volt ! :D

    Judit:) a lényeg, hogy csak voltunk ! :) és azért sok szépség is volt köztük.

    kovnita :) nekem zsírosbőrőm van de érzékeny és a Chanel, Sensai alapozói nem irritálják.Vagy keress ásványialapozót pl. Viktória's Style oldalán.

    Zsuzska:) A Chanel-től sokkal jobb a Too Faced Full Bloom pirosítója és szinte féláron. DE! ennek ellenére remegve várom a Chanel Horizont nevű új pirosítóját, igen ez "szerelem", tudod , hogy van jobb de ő (is;))kell.

    VálaszTörlés
  26. Ez nagyon hasznos volt, köszönjük!! :))

    VálaszTörlés
  27. Ms Xixin :) szárításhoz az Acca Kappa a legjobb, az O.Garden bambusza viszont antisztatikus hatásának köszönhetően egyből sima, rendezett frizurát ad és közben kellemesen masszíroz is.

    Viktória 's :) amit eddig MAC-ből vettem elégedett vagyok de a ami nagyon bejött Paint Pot és szemfesték az limitált volt. A fotózás most nem volt nagy dolog, nem volt swatch, igaz a férjem nem tudta elképzelni miért sétáltatom és fotózgatom a cuccaim, azt hitte elakarom adni :DDD

    VálaszTörlés
  28. Ud ajànlott fogyasztoi termèk:)

    VálaszTörlés
  29. LÁNYOK A FB-ON LÉVŐ JÁTÉK NYERTESEI:

    ARANYSZÍNŰ KÖRÖMLAKK: KANCSÁR NIKOLETT
    RÓZSASZÍNŰ KÖRÖMLAKK: KONRÁD LÁSZLÓNÉ

    GRATULÁLOK !

    A CÍMETEKET IDE KÜLDJÉTEK: erzsi819 kukac gmail.com

    VálaszTörlés
  30. Ez de jó és hasznos kis poszt lett :) Kb. mint egy vásárlási kalauz :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  31. Ez egy nagyon-nagyon jó, összeszedett poszt lett. Szerintem használni fogom még. Köszönjük!

    VálaszTörlés
  32. Csodás dolgok, majd vissza-visszatérek még ide olvasgatni, ha vásárolni megyek, köszi! :-))

    VálaszTörlés
  33. Végre ideért a karácsonyi csomagom!:) Gondoltam ehhez a bejegyzéshez írom,hátha tapasztalatommal némi segítséget nyújtok én is a többi olvasónak,hiszen annyira jó ezeket olvasni!!!:)
    Volt a csomagomban egy Dior Diorshow Iconic szempillaspirál (fekete)+ egy mini Diorshow Extase(fekete). Az utóbbit próbáltam ki és elégedett vagyok vele.Hosszabít,szétválaszt,hétköznapokra megfelelő. Mivel szárazabb a textúrája,nem dúsít annyira,így aki drámai szempillákat szeretne az ne őt válassza. Az Iconicot nem próbáltam,van pár spirálom felbontva, és előbb azokat kell elhasználni.:) Amint kipróbálom, írok pár gondolatot róla is.
    A 2. Bobbi Brown High Shimmer Citrus színű szájfénye egyszerűn elképesztő,nem találkoztam én még hasonló szájfénnyel, ami ennyire gyönyörű csillámos lett volna. Nagyon szerettem volna már végre egy olyan szájfényt, ami nem csak fényes,hanem ragyog a sok csillámtól.Teljesen egyetértek azzal amit írtál róla,a fotód élethű.Jól tapad,tartós,nem tűnik el pár perc múlva.Valóban csak kicsit bizserget,olyat mint a Tic Tac.Féltem hogy csípni fog amit,nem nagyon kedvelek
    A 3. Too Faced Full Bloom Lip&Cheek Color-ja Prim&Poppy(warm coral) színben,amit anno kérdeztem tőled. Úgy döntöttem bevállalom mégis őt :D Amikor felnyitottam már szerelembe estem,amikor pedig belenyúltam még inkább. Matt,korall szín.Jól pigmentált. Könnyű eldolgozni, nem túlzottan krémszerű,de nem is púderes.Ragadni sem ragad,nem kelt zavaró maszkhatást és fényesnek(olajosnak) sem mondanám, beleolvad a bőrbe. Szájon is kipróbáltam és szerintem mutatós ott is.
    Hozott még a Jézuska egy Justin Bieber Someday parfümöt,de gondolom erre nem sokan kíváncsiak és az egy másik téma,ami most nem vág ide.:D

    VálaszTörlés
  34. Nicimeli:) köszi, hogy megírtad a véleményed, megnyugtató, hogy nem csak az első nagy felindulásomból véleményezek, ámbár amilyen vén róka vagyok, már 3 lépésnyiről kiszimatolom mi a jó :D
    Ezért már csak monitoros, webshopos vásárlásoknál cseszem el a színt néha:(

    Nyugodtan írjátok ide a tapasztalataitokat, véleményeteket bármilyen sminkcuccról :)

    VálaszTörlés
  35. Nagyon tetszik ez a poszt, nagyon hasznosnak találom :). Én ajándékba kaptam egy Chanel lakkot, de tény, hogy nem überlik az OPI-t. Viszont olyan gyönyörű színe van, és nagyon szépen fed! :)

    VálaszTörlés
  36. Szia Erzsi!

    Mivel látom, hogy neked van néhány vaddisznósörte keféd, gondoltam megkérdezlek.
    Nemrégiben vettem magamnak egy olcsó sörte kefét, de olyan jó formájút (2500 Ft volt). A gond vele az, h rettentően feltölti a hajamat. Kettő tippem van, v mert gumiágyas, és erre kárhoztatott, v mert talán nem tiszta sörte, hanem műanyag is. Az tény, h a sörték egyik fele biztosan valódi, a másik fele viszont gyanúsan végig fekete, és szabályos végű. A Kent hajkeféknél pl mindegyik sörte valódinak néz ki, v ott is vannak túl szabályosnak tűnők?
    Másik szörnyűség, h a fejem tetején egyszerűen teljesen lelapítja a hajamat.
    Neked voltak hasonló rossz tapasztalataid? És mik a jó tapasztalataid? Tényleg fényesebbé/dúsabbá/esetenként tisztábbá teszik a hajat a sörte kefék?

    VálaszTörlés
  37. jujj, nekem van olyan lengyel rúzsom :D nagyanyámtól nyúltam. nem vagyok nagy rúzsfelhasználó, de nekem általában mind lekopik elkenődik satöbbi. ezt viszont azért szeretem, mert kb egész nap ad egy kis színt, persze vigyázni kell, mert ha kikenem akkor úgy marad.. na meg ha vastagon keni az ember és mondjuk már nem olyan fiatal akkor elég hülyén néz ki :D

    VálaszTörlés
  38. Az egyik leghasznosabb-féle poszt az ilyen, komolyan. Iskolában kéne tanítani :D
    Sok munka áll mögötte, a leírás részletes, de nem túl hosszú. Köszönjük szépen! :))

    VálaszTörlés