2012. január 21., szombat

MAC Metal-X és Rubenesque Paint Pot

Sziasztok !

     Hirtelen jött felindulások alkalmával is lehet jó sminkcuccokat venni.


A MAC Metal-X -et  már láttam a Westendben lévő MAC üzletben decemberben, próbálgattam de abszolút nem tetszettek, szóval nem találtam különlegesnek, nem is gondoltam a vásárlásra.
  Ez évi első kiruccanásom alkalmával a Chanel Horizont arcpirosítóját kerestem, (mire ezt olvassátok, úgy tudom már kapható itthon, kb 25.-től ) mivel külföldi blogokon már Karácsony után láttam swatchokat és gondoltam talán már itthon is kapható, de ha nem akkor valami barackos arcpirosítót nézek a Bobbi Brown pultnál. Esküdni mertem volna, hogy az Aréna Plázában lévő Douglas parfümériában van B. Brown strand, de nem volt vagy eltüntették, vagy a memóriám  játszadozott velem.Otthonról  a Westendbe indultam, de útközben meggondoltam magam, gondoltam bedobok egy gombóc Haagen Dazs-t, ümmm gyerekek ez a fagyi egy külön bejegyzést érdemelne, annyira szeretem. De térjünk vissza a sminkcuccokhoz.
Bánatomba, hogy még nem kapható az új Chanel pirosító és a B. Brown standot is eltüntették (bizony az élet néha ennyire kegyetlen :DDD), betértem a Mac-be, nem kimondott vásárlási szándékkal, csak úgy feszültség levezetésként, nézelődni, próbálgatni, érdeklődni. Ide -oda nyúlkáltam, kenegettem és amikor a Metal-X krémes szemfestékekhez értem, meglepődve néztem mennyire szép  kheki - olíva zöld árnyalata van, némi aranyfénnyel a Vintage Coin színnek. Szerintem a Westendben lévő üzletben nem megfelelő a világítás, ezt komolyan mondom, mivel ott olyan, hogy is mondjam kis semmilyennek, jelentéktelennek tűnt.
Tartóssága közepes, szemhéjpúderhez viszonyítva jó, Paint Pot-hoz viszonyítva gyenge.
Napvégére már nem nagyon látszik :(




Vakuval készült kép


Igen, majdnem elfelejtettem a Rubenesque Paint Pot-ot megemlíteni. Akinek van  Paint Pot-ja ismeri, akinek nincsen meg kell ismerje ! Gondolom ez a felszólítás sokat elárul, mennyire jó.
Itt most megsúgom, hogy  húsvétra egy MAC nyereményjátékra gondoltam, amiben az arcpirosító mellet egy paint pot is lesz, de ez maradjon titok ;)
A Rubenesque egy nagyon szép barackos árnyalat aranyfénnyel, egy kis világos rózsaszínnel remek tavaszi szemfestést készíthet aki tud, sajnos én nem, de nem adom fel, próbálkozom.Aztán csak lestek majd mikor 3-4 hét múlva megjelenek a tavasztündér sminkemben :DDD
A Paint Pot-oknál csak a színválasztékkal van bajom, nagyon szűkös a választék. Megmondom őszintén ezt nem is nagyon értem, az egyik legjobb szemfesték a piacon és ezt nem használják ki, hogy bővítsék a választékot.Ugyanez igaz a Chanel "paint pot-jára", az elsöprő világsiker után a tavaszi választékban nincsenek az Illusion d'ombre-nek új színei, a nyertes ágoston fanni, gratulálok, vagy annyira előre dolgoznak, hogy már megvolt a tavaszi smink kollekció, mikor a fent említettek még nem voltak az üzletek polcain.



Világos aranyos-barack szín

Napsütésben




És a Rubenesque, 2 nappal később:
A következő képek péntek 13-án készültek, ráadásul reggel, annyira kora reggel, hogy azt sem tudtam ki és hol vagyok, nos olyanok is a képek, és ezekkel pályázhatnék a  "Péntek 13.-a arca"  versenyre ha egyszer megrendeznék.
Aznap egyszerűen nem akartam felkelni, arra gondoltam nem gondolok arra, hogy milyen nap van , de tudtam ha beülök az autóba a rádió ezzel lesz tele, nem akartam bekapcsolni , csak a reflexek működtek mikor benyomtam a gombot és abban a pillanatban tudtam is már késő, épp akkor sikítoztak a rádióban, hogy péntek 13.-a van, ezt nem kellet volna.
 Az alábbi kép kora délután, kicsit kisimultan, címe 3 in 1 is lehetne, a szememen a Paint Pot, körmeimen a Zoya Pandora lakkja, és a kézfejemen félig letörölt, beazonosíthatatlan swatch-os fotózás maradéka, éppen a képeket nézegetem :D

A Paint pot-ot szívből ajánlom, a Metal-X krém szemhéjfestéket nem igazán,  a kézfejemen nagyon jól bírta, tartós volt, de a szemhéjamon már nem. Nálam az első szempont az volt, hogy nagyon hasonlít a szemem színéhez, azt mondják nem okos dolog a szemünk színével megegyező szemfestéket használni, az nem emeli ki a szemet, szerintem ez nem igaz az én esetembe, mivel fényes és csillogó zöldeket választok. A MAC 2012 tavaszi kollekcióiban jönnek szebbek, várjátok meg azokat.

Mi a véleményetek a zöld színű szemhez illenek a zöld szemhéjfestékek ?
Illetve szoktatok használni saját szemszínű szemhéjfestéket ?
Milyen színű a szemed és melyik a kedvenc szemfesték színed ?


10 megjegyzés:

  1. Értem, h a teszt a saját tapasztalataidon alapszik, de én teljesen mást tapasztaltam. Szerintem próbálgatnod kellene kombinálva más-más termékekkel is, hogy kiderüljön mit tud.

    Sok blogger panaszkodott, h neki nem jött be, nekem pl meg a mostani kedvenc. Sajnos pont nem volt vintage coin, mikor én vettem az enyémeket, pedig az lett volna a number one célpont...

    Nekem egész nap tart, nem csíkosodik.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is lehet azonos színű festéket választani, ahogy írtad is, hogy fényes és csillogó zöldeket választasz, tehát mindenképpen odavonja a figyelmet :)
    Nekem barna színű a szemem, most a lila a kedvenc szemfesték színem, lehet sötétlila, de nagyon élénk is :) bár néha kicsit vadul néz ki, de nekem tetszik :)
    Egy időben használtam barna, bronzos festéket, azt is szerettem...

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom miért, de 2. alkalommal kb. 6-7 óra elteltével szinte teljesen eltünt, azóta nem használtam, de mivel van szemhéjalapozóm ez nem nagy gond, a színe gyönyörű.
    Azt se értem a másik MAC üzletben miért nem tetszett, szerintem a világítás a bűnös.

    VálaszTörlés
  4. A lilát én is szeretem, de mióta a lila pigmenttől begyulladt a szemem nem merem használni.
    Szóvá tettem a MAC üzletbe, hogy mennyire begyulladt a szemem a pigmenttől és azt mondták nem a pigment hanem a lila szín az oka !?
    Azóta viszont nem próbáltam másból lilát, majd valamelyik nap teszek egy kísérletet lila szemhéjpúderrel és meglátjuk.

    VálaszTörlés
  5. Embere válogatja kinél mi működik. Én pl abba az 1%-ba tartozom, akiknek a paint pot nekem nem jó alapnak. Összegyűlik a szemhéjamon a nap végére, míg pl az Art Deco bázissal sosincs ilyen gondom. A Groundworkot vettem meg, de túl is adtam rajta. Viszont nem hagyott nyugodni a dolog, a Bodyneedsről rendeltem paint pot mintát, pont a Rubenesque-et. Ezt most az Art Deco fölé használom és szuper. A tavaszi Glam.napokon biztos beszerzem nagyban, mert magában is gyönyörű!

    VálaszTörlés
  6. Én nagyon gondolkozom ezen a paintpoton, egy-két hete néztem Tina blogján, és nagyon gyönyörű színe van a Rubenesque-nak, alapnak, és önmagában is jól néz ki.:D Meg megfordult a fejemben az artdeco is..:P Valaki esetleg nemtudja hogy a Camponában, a Douglas-ben van-e esetleg MAC?
    Becca.:)

    beccabeautyworld.blogspot.com

    VálaszTörlés
  7. Szerintem simn jó a zöld szem-zöld szemhéjpúder kombináció, anyumnak is inkább ezt ajánlottam,mint a kéket, szürkét, vagy barnát. bár a halvány barack-óarany jól áll neki, de a zöld a legjobban.
    én 10ből 9x lila-szürke sminket használok, nem is valami high end cuccot, és sose viszketett tőle a szemem. valószínűleg az lehetett a baj egyáltalán,hogy belepotyogott. a kötőhártya nem szereti az ilyet. én ezért nem merek porokkal dolgozni,mert vaksi vagyok, és zicher, hogy a legtöbb a szemembe jutna.:)
    puszi, és leld örömed a szerzeményeidben

    VálaszTörlés
  8. Nekem barna a szemem és a türkiz kék a kedvencem, de ugyanúgy a lila is.
    Sajnos, szemhéjalapozóm még nincs, de ami késik, nem múlik.
    Azt látom a sminkjeiden, hogy mindegyik annyira természetes, nem használsz hivalkodó színeket. Ez tetszik :-)

    VálaszTörlés
  9. Hát, gratu a nyertesnek, aki sajnos nem én vagyok. :)
    Zöld szemű lányként régebben évekig csak zöldre sminkeltem a szemem ha nagy ritkán sminkeltem (már amennyire látszódott az a piros-vörös keretes szemüvegek mögött). Vannak irányelvek, melyeket érdemes követni, de mivel a szem-hajszín mellé mellé még ott van a bőrszín és az arc formája/karaktere, ami szintén nagyon meghatározó, ezért van szerintem, h egy hasonló szemsmink ugyanolyan haj-szemszínnél tök másképp hathat és lehet, h valakinek szuper, míg másnál épp mellőzendő.
    Amúgy szépséges ez a metal-x, remélem összeszedi magát nálad és gyakran tudod használni! ;)

    VálaszTörlés
  10. A Metal-X-ért kár, mert tetszik a színe, de hátha egyszer lesz hasonló paintpot is.
    A nyereményért pedig MILLIÓ köszönet!!! :) Nagyon-nagyon örülök neki:)
    A blog-sale-ről lemaradtam, de ez mindenért kárpótol:)

    VálaszTörlés