2012. január 8., vasárnap

KÉZKRÉMEK tesztje

Sziasztok !

      Megint egy kedvenc téma: kézkrémek. Igaz olyanról itt szó sincs amit ne szeretnék.

Ilyenkor télen még fontosabb a használatuk, és a kézfejen látható a legjobban az idő romboló hatása. Nagyon fiatalon olvastam, hogy a plasztikai műtétekkel az arc fiatalítható -5 -10 évvel de a kézfejen lévő bőr árulkodik az igazi korról, és a cikknél voltak fotók, idős foltos kezekről, nos én ezt akkor annyira sokkolt, hogy azóta használok kézkrémet. Nyáron fényvédőkrémmel kenem a kezem ha megyek valahová, nem vagyok flúgos, de csajok azok a képek mély nyomott hagytak bennem :D
A gond, hogy nehezen találok olyat amit igazán kedvelnék, vagy ha van is olyan drága, hogy az nem jelent napi szinten megoldást, de gondolom sokan ugyanígy vagytok ezzel.
Amennyit én mosogatok, takarítok a bőröm alá kellene beültetni egy mini automata adagolószerkezetet, mert  napközben elfelejtem krémezni a kezeim.

      A teszt alatt nagyos sokat javult nem csak a kézfejemen a bőr de a körmeim állapota is. Napközben 3-4x használtam az olcsóbb kézkrémeket, a taktika az volt , hogy a konyhában tartottam, így mindig szem előtt, kéznél volt, a hálószobába voltak a drágább árkategóriába tartozók, de ezeket napközben is használtam  alkalmanként, de főleg este. 
Ebbe a tesztebe bevontam a férjem is, mivel imádja a krémeket, mindegy milyen fajta krém, a lényeg, hogy az enyém legyen :D Sok hasznát nem vettem, az éppen  használt krémet találta mindig a legjobbnak :D
Mit vettem figyelembe az értékelés során : mennyire szívódik fel, milyen érzetet nyújt: hidratált, zsíros, száraz, ragadós illetve olyannal is találkoztam amitől viszkető és csípő érzés alakult ki, bizonyára irritáló összetevői miatt. Fontos az ára is, mivel naponta többször nagyobb mennyiséget használunk belőle (vagyis többször kellene használni).

Különböző árkategóriájú krémeket gyűjtöttem össze és a fenti képen látható  kollekció még bővült 3-4 darabbal.

Kezdjük az olcsóbbakkal:



1. Kamil Intensiv + : kissé tapadó, zsíros, enyhén irritáló érzés hagyott használat után, nem szerettem
10/5 pont, ára: 529 Ft. / 50 ml  ( 10,6 Ft./ 1 ml )
2. Alverde körömvirágos kézkrém : hamar felszívódik, jól hidratál, először száraz érzetet kelt, de kellemes marad a bőr, a legolcsóbb natúr darabom.
10/8 pont, ára: 649 Ft. / 75 ml (8,8 Ft./ 1ml )
3. Atrix Intensive: vastag, zsíros utóhatás,  semmi hidratáló, puhító hatás, nem ér semmit.
10/3 pont, ára: 629 Ft. / 100 ml ( 6,3 Ft./ 1 ml )
4. Hélia-D inenzív hidratáló : Kellemes csalódás jól hidratál, kissé zsíros marad a bőr de nem kellemetlenül, használható, ajánlom.
10/7,5 pont, ára: 649 Ft./ 100 ml (6,5 Ft.6 1 ml )
5. Dove intensive nurishment: felejtsd el, zsíros krém, semmi hatás, ragad.
10/3 pont, ára: 680 Ft./  75 ml  ( 9,1Ft./ 1ml )
6. Kamill classic: szuper, hidratál, felszívódik, kissé zsíros de nem zavaróan, nem szárít.
10/9 pont, ára: 479 Ft,/ 100 ml  (4,8 Ft./ 1 ml )  nagyon baráti ár :)
7. natuderm ginkgo- olíva kk.: ugyancsak kellemes tapasztalatok ráadásul natúr termék, puha , hidratált hatást hagy maga után.
10 /8 pont, ára: 1390 Ft./ 50 ml  ( 27,8 Ft./ 1 ml )
8. Szentkirály kk.: közepesnél jobban  teljesít, hamar felszívódik, nincs zsíros utóhatása, de nem eléggé hidratál
10/ 7 pont, ára 729 Ft./ 75 ml   ( 9,7 Ft./ 1 ml )
9. Sara Beauty Spa vanília-jázmin kéz és lábápolókrém: már a neve se egyszerű, szalon termék, elsőre könnyen beszívódik, puha marad a kéz, de kis idő múlva száraz hatást éreztem a tenyeremben és érdekes módon a kézfejemen nem ! Ő a legolcsóbb.
10/6  pont, ára: 1370 Ft./ 500 ml  ( 2,8 Ft./ 1ml )
10. Sara Beauty S. Hyaluronsavas hidratáló hab: nem is tudom mit írjak róla, a csodát vártam (hyaluron) és semmit nem kaptam, kicsit feszesebb érzés, mint egy vékony filmréteget képezne a kézfejen, de nem éreztem hidratáló hatást,  szalon termék
10/6  pont, ára: 1950 Ft./ 200 ml   ( 9,8 Ft./ 1 ml )

Kategória győztes a 6-os, és 2-es
*a 7. a közép árkategóriába tartozik !

Következzenek a közép árkategoriásak:


11. Dr. Sheller: szeretem a homoktövis tartalmú krémeket de sajnos ez nem a legjobb, hamar beszívódik, puha bőrt eredményez de marad egy enyhe viaszos réteg.
10/7 pont ára: kb. 2000 Ft./ 75 ml  ( 26.7 Ft./ 1 ml ) már régebben vettem, ezért nincsen pontos ár.
12.Neutrogena anti agein: be kellene tiltani a forgalmazását, majd lemartam a kézfejemről a bőrt annyira csípett és viszketett a kézfejemen a bőr,hiába mostam le azonnal kellet egy ki idő míg megnyugodott a bőröm. Ezen kívül zsíros kellemetlen kézkrém.
10/1 pont, ára: 1090 Ft./ 50 ml   ( 21,8 Ft./ 1 ml )
13. Sephora nem rossz de ennyiért sokallom, semmivel nem nyújt többet mint például a Szentkirályi kézkrém csak drágább.
10/6 pont, ára: 1900 Ft./ 75 ml  (25,4 Ft./ 1 ml )
14. Weleda homoktövis kézkrém: natúr, egy időben nagyon szerettem, hamar beszívódik, kellemes puha lesz tőle a kézfejen a bőr de egy kis idő elteltével száraz bőr érzetet kelt ami kissé zavaró és elég drága.
10/7 pont,  ára: 2300 Ft./ 50ml  (46 Ft./ 1 ml )
15. OPI  Avoplex: jó kis kézkrém, hidratál, finom puha tőle a kéz.
10/ 8 pont, ára 2900 Ft./ 120 ml  ( 24,1Ft./ 1 ml )
16. Orly Reach Renewal vanília fehér tea: ez volt a kedvencem, hamar felszívódott, kellemes illata van, hidratál, és első kézmosás után is érezhető a hatása, remek kézkrém.
10/9 pont, ára: 60 ml/ 1210 Ft  ( 20 Ft./ 1 ml )
17. Lavera Q10: a natúr teremékek közül ő a legjobb, egyből beszívódik, hidratál, puha a kéz és hosszabb távú a hatása mint a többi natúr kézkrémnek.
10/ 8,5 pont, ára 1700 Ft./75 ml  ( 22,7 Ft./ 1 ml )

Kategória győzteses: a 16-os és 17-es kézkrém.

És a végére hagytam a luxus kategóriát, ami árban és minőségben is jellemző rá. Pofátlanul drága már szinte fájdalmas  róla beszélni, de sajnos ennyire jó ! Van drágább  és nem ennyire jó. Sajnos nálam ritka darab, születésnapom alkalmával szoktam megajándékozni magam vele  nagy becsben tartom ,hetente egyszer, bőrradíródás után  rendesen bekenem vele a kezeim, imádom.

18. Chanel Creme Junesse et Confort des Mains: mindent megad amit egy kézkrém nyújthat, sima, puha szinte selymes kezek, kellemes, kifinomult illat, luxus minőség, luxus áron .
10/ 10 pont ára: kb. 12000 Ft. / 75 ml  ( 160 Ft./ 1 ml)



A Nivea termékekből a tusfürdőin kívül soha semmi nem vált be nálam, ezért nem szerepel a listán, természetesen vásároltam már ebből is kézkrémet de nem tetszett.
A kézkrémek zömét Dm-ben vettem, mivel volt -15%-os kuponom, lehet máshol olcsóbbak, az OPI-t az OPI Hungary-nál, az Orly-t és Sara Beauty termékeket a Perfect Nails üzletében, még tavaly.

Következő teszt az ajakápolókról lesz, márkák amit összegyűjtöttem : Alverda,Balea, Blistex, Carmex, Labello, Neutrogena és külföldi márkák mint a Brut's Bees, Badger Balm, Caudalie, Rose & co., Korres...

Kedvenc kézkrémed ?
A legrosszabb kézkrémed ?


41 megjegyzés:

  1. hú nagyon tetszett, köszi! nekem épp szentkirályis van (ajándékba kaptam), de nekem bevált. talán ugyanazt említeném meg, hogy nem hidratál eléggé.. vagyis ideig-óráig jó, de utána megint ugyanolyan száraz lesz a kezem. viszont hatalmas pirospont hogy hamar felszívódik és nem ragacsos.. másképp nappal be sem kenném a kezem, nem tudnék hozzáérni semmihez :D:)

    VálaszTörlés
  2. Baba testápoló termékek. Komolyan mondom:)

    VálaszTörlés
  3. Hu nem semmi :) Mindenesetre hasznos kis bejegyzés :) Nekem eddig egy Oriflames vált be, meglepő módon, Silk and Soft, nagyon jó, nem tudom gyártják-e még..
    Egy kérdés: mit kezdesz ennyi kézkrémmel? Mármint úgy értem, hogy nem sajnálod őket, hogy megvetted és nem használod majd gondolom mindegyiket :D Mert ez a mennyiség 10évig is kitart :D

    VálaszTörlés
  4. Nekem most Vichy NutriExtra kézrkémem van,ajándékba kaptam. 50ml/1500-2000 forint, szóval középkategóriás. Finom illata van, fűt-fát igér, de annyira nem jó. Hamar beszívódik,pici elég, nagyon finom filmréteg marad a kézen. De annyit nem hidratál,amennyit a kezem elkérne télen.(shea vajat rakok rá, az tűnik jónak.és imádom az illatát:D) Nyáron semmit nem használok,úgyhogy EEEEErzsi, ha valami fényvédős nem túl drága krémet tudnál ajánlani, nagyon köszönném.

    VálaszTörlés
  5. Én most L'Occitane kézkrémet használok (használgatok). Bár nekem ritkán kiszáradós a kezem. Sokan nagyon dicsérik. Jó-jó, de nem esek tőle hasra. :D Egyébként Én szeretem a Nivea termékeket, főleg testápoló, tusfürdő szinten. Legrosszabb..., egyszer használtam Baba krémet, mintha még szárazabb lett volna tőle a kezem. :D

    VálaszTörlés
  6. Krisz:) sokat már elajándékoztam és ha naponta többször használod hamar elfogy.

    Melantha:)Fényvédős kézkrémem nincsen, én az éppen használt napozókrémből használok a kezemre is, mindegy milyen csak legalább 15-ös fényvédő faktorra legyen legyen.

    Én is próbáltam pár éve a L'Occitane kézkrémeiből és ár/érték arányt nézve nem éri meg az árát :(

    VálaszTörlés
  7. Te jó ég, ez aztán a mennyiség. Nekem is szentkirályi van, alig használom, semmi extra...

    VálaszTörlés
  8. Nekem szemely szerit egy nagyon olcso krem a favorit...a szakmam miatt eleg sokat nyulkalok vizben igy en az 'extra szaraz kez' kategoriaba tartozom...eleg sok kremet kiprobaltam e
    s egyszer az euros boltban jarva gondoltam veszek egy nagy kiszerelesu kremet az uzletembe 'mindegy milyen lesz' alapon..es ez a krem a FONYEREMENY!!! Sima egyszeru..mar mar gagyi kategoriaba tartozik nalam,de kellemes csalodas....Charlotte koromviragos kez es koromapolo...290ft-volt :)

    VálaszTörlés
  9. Fontos a krémezés, főleg a téli időszakban, de ami szerintem még ennél is fontosabb az, hogy hordjunk kesztyűt!
    Sajnos én is elfelejtem kenni a kezeimet, egyből meg is látszik rajta. Én nem látom a különbséget a drágább és az olcsó kézkrémek között.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon hasznos és összeszedett bejegyzés volt, köszönöm. Én nyáron anaconda kézkrémet használtam, mert gyorsan felszivódott, de most télen a sima glicerines neutrogénát. Nekem eddig a neutrogéna bevált. Simább és puhább lett tőle a kezem. Várom az ajakápolós bejegyzést :)
    Üdv

    VálaszTörlés
  11. Nagyon tetszett ez a teszt.:) A neutrogéna-s kézkrémen gondolkodtam de olvasva a véleményed biztos hogy nem veszem meg...

    VálaszTörlés
  12. én tavaly a Baba lanolinos popsikrémjét használtam. isteni illata van, nem ragad és az én kezemet egész napra hidratálta, pedig én is igen gyakran elfelejtem a csípős hidegbe a kesztyű használatát

    VálaszTörlés
  13. Én az Yves Rocher zabtejest használom.

    VálaszTörlés
  14. Én a Kamill kézkrémet használom ami a körmöket is ápolja!
    Nekem bevált ,már 1 éve csak ezt használom!:-)

    VálaszTörlés
  15. nagyon jó kis poszt, bár a Neutrogenás dolgon meglepődtem, én már párat elfogyasztottam a sima verzióból és nekem nagyon bejött, mellette a L'Occitane creme mains peaux seches kréme és a legnagyobb klasszikus, a jó zsíros, tégelyes Nivea visz mindent:)

    VálaszTörlés
  16. Szia !
    Nekem az alsó kategóriásból volt jó pár, de se a Kamill, se az Alverde nem ért semmit az Yves Rocher Arnica illetve az Oriflame Swedish Spa éjszakai bőrmegújító és a Silk and beauty kézkrémjéhez képest.

    VálaszTörlés
  17. Nagyon Hasznos kis Bejegyzés:) Nekem is hamar kiszárad a kezem :S Így legalább tudom hogy mit érdemes megvenni :)

    VálaszTörlés
  18. én most a Nivea "hagyományos" kék tégelyes kézkrémét használom, de csak este mert nagyon zsíros és nehezen szívódik be.

    VálaszTörlés
  19. Kedvenc: L'Occitane kézkrém, tényleg sokba kerül, de nekem nagyon bevált.
    Nekem bejön a dove kézkrém is, én szeretem.
    Még az avonos glicerines karácsonyi csomagolásút használom néha, az se rossz, csak nem tart sokáig a hatása.
    És amit szerintem be kéne tiltani avon skin so soft kézkrém, mert büdös, és szárítja a kezet. :)

    VálaszTörlés
  20. Lányok, annyi féle kézkrém van még, örülök, hogy hozzászóltatok és köszönöm, szerintem ősszel lehetne egy 2. rész, ezért még várom a tippeket jó és rossz kézkrémekre egyaránt.

    VálaszTörlés
  21. Legjobb krém: gyógyszertárban kevert receptköteles és az avontól a rizs olajos SOS dry skin. Legrosszabb: nivea kék tégelyes és a neutrogena piros- :SS

    VálaszTörlés
  22. Köszi a bejegyzést!
    Most vettem volna Neutrogena Anti Ageing-et.
    Most már nem fogok ;)

    VálaszTörlés
  23. Gratula a nyerteseknek!
    A cikk pedig mindenképpen hasznos volt, számomra legalábbis eléggé, mert ez a kézkrém téma örök dilemma :D

    VálaszTörlés
  24. Szakmám miatt nagggyyon sűrűn krémezni kell a kezem, én a szalonban két krémet használok felváltva:
    Charlotte Meentzen winter-creme (ez egy professzionális márka) :)Csillagos ötös!!
    La roche posay Lipikar (egész kellemes)
    Otthon pedig a kakaóvajas Ziaját (ebből a márkából mindent használunk és imádni valóak)

    VálaszTörlés
  25. Kamill classic (L)
    Laborban dolgozom, alkoholos fertőtlenítéssel gumikesztyűben. A bőröm még bírná de a körmeim nem, így ez a legjobb megoldás. :)

    VálaszTörlés
  26. Szia Erzsi!

    Nem tudom csak nekem tűnt fel hogy az Opi és Orly krémek fel lettek cserélve?

    Az Orly a képen 15-ös a szövegben pedig 16-os?

    Ugyen ez az Opi-nál a képen a 16-os a szövegben pedig a 15-ös :)

    Nem bántás, csak mikor néztem a győztes krémet akkor tűnt fel :)

    Hasznos poszt! Nekem van Dove kézkrémem én nagyon szeretem, mondjuk nem ez a fajta ami a képen van, sajnálom hogy neked nem jött be :)

    VálaszTörlés
  27. Nagyon jó ez a bejegyzés! Én kb. mindig elfelejtem bekenni a kezem, pedig így télen nem ártana sűrűbben.. Nekem avon shea vajas kéz- és körömápolója van. Imádom az illatát :D

    VálaszTörlés
  28. Az Orly krém iránt most felkeltetted az érdeklődésemet, nem ér! :)
    Én még a teszt időszak alatt a fb-on már kifejtettem, h vagy 4 éve Neutrogenát használok, simát meg extra gyorsan felszívódót, a sima mondjuk picit erőteljesebben érezhető réteget képez a bőrön, némileg zavaró. Több barátnőm is ilyet használ (anti ageinget is kettő, ők jobban paráznak már így huszonvégén a ráncosodástól:)) és senkinek nem lett még tőle ilyen égető, viszkető kipirosodása, szóval ezért megvédeném ezt a márkát. Egyelőre jobbat nem találtam.
    Mondjuk épp 10 éve kutyult nekem az akkori pasim egy multivitaminos kéz és körömápolót a patikájukban (anyukája gyógyszerész, ő maga meg épp szakasszisztensnek tanult:)) és az is nagyon fasza kis krém volt, bónusz citrom meg citromfű olajjal kifejezetten a kedvemre illatosította. Sok patikában lehet kapni kincseket (egy barátnőm nagynénje is patikus, vettem is már tőle arckrémet, ami a pasim azonnal le is nyúlt és azóta már a 3. tégellyel rendeltük neki), csak sok helyütt lusták kevergetni, meg macerás is és egyszerűbb eladni a kész márkákat a polcról... :/

    Köszi neked Erzsi, nagyon várom a nagy ajakápoló tesztet, javaslom, h szerezz be extra mentolos stiftes carmexet, teljesen más, mint a natúr, annál csudásabbat sosem leltem még. Viszont a Blistex új rózsaszínes, színezett verzióját nagyon nem ajánlom, egy kalap kaki, tán csak jobban szárít. Ha kell az enyém, tök szívesen átpasszolom a teszt idejére, alkohollal letörölgetem és máris érintetlen. ;)

    VálaszTörlés
  29. Sziasztok! Állandó probléma ez, most pedig szezonja van. Én is állandóan küzdök, már mindent próbáltam, de most megtaláltam a tutit, gyógyszertárban.
    http://www.sanatopic.hu/testapolo-kezkrem.php innen: Sanatopic intenzív bőrpuhító krém kézre és lábra.
    Nevétől függetlenül azonban használható egész testre is, különösen extrém száraz bőr esetén ajánlható. Miután hatóanyag tartalma igen magas, valamivel gyakrabban fordulhat elő, hogy a nagyon érzékeny bőrt csípi, de ez csak nagyon ritkán okoz problémát...
    Nem szándékozom lecserélni jó darabig. 1000.-Ft körül van, ha nincs készleten, kérni kell, hogy rendeljenek. Üdv, Glória

    VálaszTörlés
  30. Nekem eddig legjobban az Yves Rocher Arnica kézkréme vált be, nagyon jó!

    VálaszTörlés
  31. Én Niveat használok, az Express Hydrationt, az én bőrömnek bevált, de ugye mindenkié más. Szerintem az is tök jó lenne, ha kiválasztanád a kedvenced, hosszú távon használnád, és arról is írnál, hogy vannak-e hosszú távú hatásai, nehezebben szárad pl ki a kezed vagy hasonlók. :)

    VálaszTörlés
  32. Nagyon jó bejegyzés! Én is mindig kézkrém problémával küzdök, ilyenkor télen főként szárad a kezem. Legutóbb Neutrogena-t vettem száraz, kirepedezett kézre. Nem vagyok tőle elájulva, amikor felkennem elég zsíros érzetet kelt, ami ugyan felszívódik, de semmi extra hidratálás nem érzek, szerintem van ilyen az Avon glicerines kézkréme is.

    Az Yves Rocher Arnica-s krémjéről sok jót olvastam már, de az Orly is felkeltette az érdeklődésem. Köszi az összefoglalást!

    Lehet, hogy a többieknek még nincsenek ilyen problémái, de én szívesen olvasnék egy bejegyzést szemránckrémekről is.

    VálaszTörlés
  33. Még egyszer megemlítem , nagyon örülök, hogy ennyien hozzászóltatok, annak nem , hogy nehéz megtalálni az ideális kézkrémet, ezért biztosan visszatérek még ehhez.
    Eddig a baba krém, az Yves Rocher Arnica és a gyógyszertári készítésű kézkrémek amivel többen is elégedettek voltatok, ezért ezeket is beszerzem a legközelebbi kézkrém tesztig.

    TheMakeupwoman :) igazad van, nem figyeltem és észre sem vettem, de az Orly jobb egy fokkal:)

    kovnita :) erre még nem gondoltam és az igazság nem sokat használtam szemránckrémet, ami bevált a Chanel és Lancome de aranyáron mérik, általában évente 2x2 szemránckrémet szoktam venni(Joy,v. Glamour napok) ameddig tart használom, utána azt kenem amit az arcomra vagy kókusz, uborkamagolaj ami a szempillákra is remek, nagyon jól hidratál, megvastagodnak a szempillák tőle;) De ha legközelebb veszek valamit írók róla.

    VálaszTörlés
  34. Nekem is bevált a Neutrogena norvég formulás kréme (sima). Pici kell belőle és azonnal hat.Anti ageing is vettem már régebben,de az nem volt annyira jó.Száraz maradt a bőröm tőle.Van itthon még kék fémdobozos Nivea,imádom az illatát,de nem a legkönnyebb krém.A múlt héten pedig a Lush Smitten nevű kézápolóját szereztem be,isteni mandulás illata van,jól hidratál,de ő is nehezen szívódik be.Sajnos retro így nem mindig kapni.:(

    VálaszTörlés
  35. Nagyon hasznos poszt, köszi szépen! Sajnos rettentően száraz a bőröm így ilyenekre extrán oda kell figyelnem.

    VálaszTörlés
  36. Nekem véres szárad ősszel a kezem valamiért, így nekem nagyon fontos a kézápolás. Egyszer egy nagyon jó vichy krémet ami nem ki mondottan erre találtak ki de bevált... Most az ősszel glamour vagy a joy napok alkalmával a biorderma kuponnal kiváncsiságból vettem tőlük kézkrémet ami nagyon bevált! Tavasszal meg egy kimondottan egy ekcémára való krémet kaptam, mert mindkettő nagyon szuper, és ami nagyon jó hogy a sebeket rögtön gyógyítja, és jól hidratál. Nem olcsó de kuponnal azért ki lehet bírni.

    VálaszTörlés
  37. Nagyon friss tapasztalás és csak kétszeri, de megosztom, mert témába vág.
    Tegnap megint beszavadultam a Lushba (egyik szemem sír, a másik -mármint inkább a pénztárcám- örül, h ma végre vége ennek az 50%-os akciónak, mert 4x-re távoztm egy óriás zacskóval, össze se merem számolni, mennyi pénzt hagytam ott), szóval tegnap bezsebeltem egy Helping hands nevezetű kézkrémet is és eddig ugyan csak kétszer kentem be a kacsóim, de mégis nagyon hidratáltnak érzem. Egyelőre veri a kedvenc Neutrogenám, bár az illata nagyon nem szimpi, de talán majd megszeretem. A cetli szerint lenmagolaj és mandulaolaj van benne, a krémmánián itt írnak róla: http://kremmania.hu/kremek/helping-hands-kezkrem
    Az illata mellett negatív tulajdonság még, h tényleg lassan szívódik be (bár a sima neutrogena meg a gyógyszertári csodák is), de szerintem nem ez a legfontosabb tulajdonsága egy kézkrémnek, úgyhogy simán átsiklok felette.

    Szóval első és második blikkre nagyon szimpi, akinek van a közelében Lush és még ma kedvet kap hozzá, fél áron bezsebelheti/megrendelheti neten (így a kis 45 g-os pumpás egy ezres).

    VálaszTörlés
  38. Nagyon tetszett ez a bejegyzés :) És hasznos is nagyon :) Köszönjük!

    VálaszTörlés
  39. Az egyik barátnőm az Anacondás munkavédelmi kézkrémre esküszik! Olcsó, de kevés helyen beszerezhető.

    VálaszTörlés
  40. Az ajakápoló tesztjeid eredménye nagyon érdekel, főleg a Yes to Carrot és a Burt's Bees. :) Mostanában én is nagy ajakápoló-tesztelgetésben vagyok, a facebookon látott képek alapján van 1-2 közös alanyunk. :)
    http://maddieblogol.blogspot.com/2012/01/ajakapolok-balea-young-cherry-dream.html

    VálaszTörlés